Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω κτίριο με αρχική οικοδομική άδεια προ του 1979 (όπου δεν υπήρχε υποχρέωση εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης) και δεύτερη άδεια το 1986 για προσθήκη Β και Γ ορόφου. Στην άδεια του 1986 δεν αναφέρεται πουθενά πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης, ούτε στο διάγραμμα κάλυψης, ούτε στον τίτλο ή στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Σήμερα ο ιδιοκτήτης του Γ’ ορόφου επιθυμεί να διαχωρίσει την υφιστάμενη οριζόντια ιδιοκτησία (ένα διαμέρισμα) σε δύο ανεξάρτητες κατοικίεςχωρίς προσθήκη δόμησης. 

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γίνει έλεγχος για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης βάσει των σημερινών διατάξεων, ή εφόσον δεν υπήρχε σχετική απαίτηση κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας (1986) και ο διαχωρισμός δεν αποτελεί αλλαγή χρήσης, δεν τίθεται θέμα νέων θέσεων στάθμευσης σύμφωνα με την Εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/52532/2192 (10.06.2019);

Ευχαριστώ!

 

Ps: Έχω αντίστοιχη ερώτηση με κτίριο με Ο.Α του 2000. Εφόσον δεν αυξάνεται η δόμηση και δεν επέρχεται αλλαγή χρήσης, απαιτούνται περισσότερες θέσεις στάθμευσης λόγω της αύξησης των αυτοτελών ιδιοκτησιών?

Edited by apostolis apostolakis
Δημοσιεύτηκε

@apostolis apostolakis καλησπέρα, νομίζω ότι το έγγραφο που παραθέτεις, αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλαγή χρήσης ή προσθήκης δόμησης τότε εξακολουθεί να μην υπάρχει απαίτηση για θέσεις στάθμευσης. Εσύ έχεις διαχωρισμό άρα με βάση το έγγραφο δεν υποχρεούσαι σε εξασφάλιση νέας θέσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.