Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω και εγώ μία ερώτηση σχετική. Σε οικοδομική άδεια του 1978 που αφορούσε τριώροφη οικοδομή με πυλωτή, στη στάθμη του δώματος, εκτός της απόληξης κλιμακοστασίου υπάρχει ένας ακόμη χώρος (αποθήκη / πλυσταριό χωρίς υδραυλικές εγκαταστάσεις) σε επαφή με την απόληξη και χωρίς εσωτερική επικοινωνία (ανεξάρτητη είσοδο από το δώμα). Ο χώρος αυτός αποτυπώνεται στα σχέδια της αδείας χωρίς χρήση. Μεταγενέστερα της αδείας έχει γίνει Σ.Ο.Ι (1993) όπου περιγράφονται όλοι οι χώροι εκτός του χώρου αυτού στο δώμα. Επίσης το δικαίωμα υψούν έχει δικό του ΚΑΕΚ χωρίς να γίνεται αναφορά στον χώρο αυτό. Σήμερα καλούμαι να εκδώσω ΗΤΚ για το δικαίωμα υψούν. Πολεοδομικά ο χώρος αυτός είναι νόμιμος βάσει αδείας διότι αποτυπώνεται. Ο συμβολαιογράφος μου αναφέρει ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και μπορώ να εκδώσω ΗΤΚ για τον υπόλοιπο χώρο. Η ερώτησή μου είναι πως θα εκδώσω ΗΤΚ σε χώρο που υφίσταται νόμιμα κοινόχρηστη αποθήκη με ανεξάρτητη είσοδο από το δώμα; Έχει κανείς κάτι παρόμοιο;

Δημοσιεύτηκε

Όλα σωστά σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό δώματος και αποθήκης δώματος+απόληξης ως κοινόχρηστοι χώροι. Από κει και πέρα, το δικαίωμα υψούν (αβέβαιης μελλοντικής καθ' ύψος ανοικοδόμησης) ή αέρινης στήλης όπως θα το διαβάσεις σε παλαιότερα συμβόλαια, δεν εμποδίζεται από τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους του δώματος (απόληξη, αποθήκη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.