Μετάβαση στο περιεχόμενο

Polished concrete


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

για μια ανακατασκευή μου ζήτησε ο πελάτης(ξένος) αντί για επίστρωση πλακιδίων στην σαλονοκουζίνα να βάλουμε polished concrete. Έχει κάνει κανένας συνάδελφος κάτι ανάλογο; Πως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά για να κάνω μια ερώτηση σε γνωστούς μου του κλάδου; Επίσης, γνωρίζει κανένας σε τι κόστος κινείται το συγκεκριμένο τελείωμα; 

Link to comment
Share on other sites

μιας και είναι νεόφερτη κατασκευή, θέλει ιδιαίτερη προσοχή 

πριν βάλεις συνεργείο, δες δουλειές του και ψάξε επαρκώς τη συμπεριφορά του υλικού

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μωσαϊκό εννοεί. Είχε βάση το τσιμέντο και το ανακάτευαν με πολύχρωμες ψηφίδες. Χρησιμοποιούταν κατά κόρον σε οικοδομές του 60 ~ 70.

Για τιμή κατασκευής δεν ξέρω αφού σπάνια χρησιμοποιείται πλέον, αλλά το γυάλισμα γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το μάρμαρο.

Link to comment
Share on other sites

@Gousgounis πολύ σωστά ο απόγονος του μωσαϊκού είναι, αλλά στα 60 χρόνια που πέρασαν έχει εξελιχθεί πάρα πολύ η κατάσταση και ως προς τα μηχανήματα (έχουν μειωθεί οι παθήσεις του αναπνευστικού), αλλά και ως προς τα υλικά, καθώς με τα ρητινούχα που κυκλοφορούν και τα τσιμεντοειδή δεν απαιτούνται καν σκύρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι φθηνή επιλογή και για αυτό τον λόγο δεν χρησιμοποιείται ευρέως σε κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.