ΔΑΝΑΗ ΤΖ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 07:57 μμ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 07:57 μμ Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εννοείται έχω κάνει και αίτηση για τα αρχεία του φακέλου της άδειας απλά επειδή την κάτοψη την είχαν οι ιδιοκτήτες έχω προχωρήσει λίγο τις διαδικασίες. Ρώτησα για την κάτοψη γιατί φαντάζομαι πως δε θα αποτυπώνονται στην κάτοψη του Ν3843 τοίχοι και κουφώματα. Αυτό το παραβλέπουμε? Όσο για το οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, επειδή πρόκειται για πώληση οι ιδιοκτήτες δε θέλουν να δώσουν έξτρα χρήματα για κάτι που μπορούν να αποφύγουν αφού δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις. Επειδή όμως έχω και μια άλλη ιδιοκτησία που θα χρειαστεί απ' ότι έχω καταλάβει ενημέρωση λόγω αλλαγής διαρρύθμισης, μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πως γίνεται αυτή η διαδικασία?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:00 μμ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:00 μμ Δεν χρειάζεται να κάνεις ενημέρωση. Μπορείς να το περάσεις στο ν. 4495 (σίγουρα όλο και κάτι άλλο θα βρεις όπως πχ αλλαγή θέσης/διάστασης ανοιγμάτων κλπ). Το τακτοποιείς , ανεβάζεις στο σύστημα κάτοψη αποτύπωσης και έτσι μετά πας στην ΗΤΚ στον πίνακα επιφανειών και συνδέεις τη νέα κάτοψη με την υπαγωγή.
ΔΑΝΑΗ ΤΖ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:27 μμ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:27 μμ Επειδή είναι γνωστοί μου οι ιδιοκτήτες προσπαθώ να αποφύγω να χρεωθούν παράβολα για κάτι που δε θεωρείται καν παράβαση. Εννοείται μπορώ να βρω ότι ένα κούφωμα είναι 5-10 πόντους μετακινημενο αλλά θεωρώ πως δεν αξίζει να τους βάλω σ αυτή τη διαδικασία. Απλά απ' ότι έχω καταλάβει υπάρχει και η δυνατότητα να καταθέσω ενημερωμένη κάτοψη κάπου και να προχωρήσω στην ταυτότητα. Απλά επειδή δεν το χω κάνει ποτέ δε γνωρίζω τη διαδικασία.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:58 μμ Δημοσιεύτηκε December 7, 2025 at 08:58 μμ (edited) Κάνε πρώτα την αυτοψία και σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Η διαφορετική διαρρύθμιση δεν αποτελεί μεν αυθαιρεσία, πλην όμως ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση για τη νέα κατάσταση, προ σύνταξης ΗΤΚ. Επομένως, το κόστος που αναφέρεις δεν θα το γλιτώσει καθώς κάποιος μηχανικός θα πληρωθεί για να προβεί σε ενημέρωση άδειας. Η υπαγωγή είναι πιο γρήγορη διαδικασία στο θέμα αυτό. Το παρόν θέμα αφορα ΗΤΚ. Αν θέλεις δες σχετικό θέμα στο φόρουμ (e-adeies κλπ). Edited December 7, 2025 at 08:58 μμ by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα