Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

32 λεπτά πριν, mkt said:

......το τμήμα εκείνο εντάσσεται σε ΚΑΕΚ του Δημοσίου.  

Ναι λες συνέχεια για την άδεια και το τοπογραφικό της δεν λες όμως το πιο σημαντικό.... Το ΚΑΕΚ του Δημοσίου (όπως το ονομάζεις) τέμνει ή καταλαμβάνει και τμήμα του κτηρίου ή άλλης κατασκευής??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι δεν τέμνει το κτίσμα. Περιλαμβάνει ένα κομμάτι του ακαλύπτου το οποίο ήδη ασφαλτοστρώθηκε και αποτελεί τμήμα του δρόμου. Είναι μια περίεργη γωνία που έκανε το οικόπεδο την οποία ούτε ήξεραν ότι τους ανήκει. 

Η υφιστάμενη κατάσταση ωστόσο πάλι δεν ταυτίζεται με το ρυμοτομικό. Το αρχικό οικόπεδο είναι 350τμ. Βάσει ρυμοτομικού τα 150τμ. είναι σε ΟΤ χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου και τα 200τμ είναι ρυμοτομούμενα από δρόμο από τα οποία ασφαλτοστρώθηκαν και πλέον είναι εκτός ΚΑΕΚ τα 100τμ.  

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, mkt said:

.. και τα 200τμ είναι ρυμοτομούμενα από δρόμο από τα οποία ασφαλτοστρώθηκαν και πλέον είναι εκτός ΚΑΕΚ τα 100τμ.  

είχα μία λίγο σχετική υπόθεση με δέσμευση στοάς στην ισόγεια στάθμη για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι αποζημιώσεις κλπ... όμως η Στοά δεν έβαζε σε αμφισβήτηση τα όρια της ιδιοκτησίας που βάζει η Ρυμοτόμηση.

Νομίζω πως πρώτα απ όλα θα πρέπει να καθαρίσει το τοπίο χωρίς καμία νομική αβεβαιότητα για τα όρια, το μέγεθος κλπ του Οικοπέδου και τι είναι δικό τους (αν είναι δικό τους πια)

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, Didonis said:

Νομίζω πως πρώτα απ όλα θα πρέπει να καθαρίσει το τοπίο χωρίς καμία νομική αβεβαιότητα για τα όρια, το μέγεθος κλπ του Οικοπέδου και τι είναι δικό τους (αν είναι δικό τους πια)

Συμφωνώ. Μάλιστα είναι να γίνει αποδοχή κληρονομιάς και σε συνεργασία με τον τοπογράφο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει χωρική μεταβολή στο κτηματολόγιο, ώστε τουλάχιστον να είναι το συμβόλαιο σωστό.

Η συμβολαιογράφος από την άλλη προτείνει να γράψει το εμβαδόν του κτηματολογίου ως εναπομείναν μετά την ρυμοτόμηση! για να αποφύγει το μπλέξιμο μάλλον. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

σε οικόπεδο που εκκρεμεί πράξη εφαρμογής, προβλέπεται δρόμος που διέρχεται από το κέντρο του οικοπέδου. Το οικόπεδο περιγράφεται στον τίτλο ιδιοκτησίας ως μια ιδιοκτησία και σημερα ειναι ενιαίο, ωστόσο στο Κτηματολόγιο τα 2 τμήματα του οικοπέδου που απομένουν μετά τη ρυμοτόμηση έχουν λάβει 2 ΚΑΕΚ. Το οικόπεδο είναι αδόμητο.

Για τη μεταβίβασή του γίνεται μια ΗΤΚ (σύμφωνα με τον τίτλο) ή δύο (σύμφωνα με τα ΚΑΕΚ)?

Η κτηματογράφηση είναι σε φάση ανάρτησης. Ευχαριστώ!

edit: Υπάρχει τρόπος να βρω έγγραφα (αποσπάσματα) μέσω του Κτηματολογίου για περιοχές σε φάση ανάρτησης? Έχω μόνο τον ΚΑΕΚ.

Edited by Aenor
Link to comment
Share on other sites

https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/anartisi-aitiseis-diorthosis-ekdosi-pistopoiitikoy-ktimatografoymenoy-akinitoy

Μπορείς να πάρεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ αλλά δεν ξέρω αν σε βοηθήσει κάπου αφού έχει μόνο ΚΑΕΚ, επιφάνεια και θέση του γεωτεμαχίου

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.