Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα και Ι.Κ.Α.


manost

Recommended Posts

Για πρώτη φορά έχω μια υπόθεση αυθαίρετου σε εκτός σχεδίου παροχή. Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να κάνω αποτύπωση της οικοδομής (γιατί δεν έχει κανένα σχέδιο) και στη συνέχεα να του υπογράψω τα σχέδια για να τα προσκομίσει στο ΙΚΑ. ( Δεν πρόκειται για νομιμοποίηση ). Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι στο ΙΚΑ πάνε σφραγισμένα σχέδια αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας μηχανικός σφραγίζει σχέδια για αυθαίρετο χωρίς να έχει επιπτώσεις.

Δεύτερων αν κόπιας έχει εμπειρία από τέτοια περίπτωση θα ήθελα να ρωτήσω τι σχέδια χρειάζονται και γενικότερα πια είναι η διαδικασία?

Τρίτων. Η οικοδομή έχει ανεγερθεί με αρχιτεκτονικά και στατικά του εργολάβου – αρχιμάστορα …. παρ τ΄ αυγό και κούρευτο. Στα απαιτούμενα σχέδια χρειάζονται και στατικά και πως θα «δώ» των οπλισμό αφού πλέων είμαστε στους σοβάδες?

Αυτά για αρχή και ελπίζω με τη βοήθεια σας να βγάλω άκρη

Link to comment
Share on other sites

...Η οικοδομή έχει ανεγερθεί με αρχιτεκτονικά και στατικά του εργολάβου – αρχιμάστορα …

 

Το απόσταγμα των μέχρι τώρα αντίστοιχων συζητήσεων: ''παράτατο''!

 

Και αν έχεις ανάγκη από λεφτά λιγότερο επικίνδυνο το νυχτοκάματο στη Συγγρού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από τα παραπάνω, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης σου ζήτησε να κάνεις αποτύπωση χώρου και να υπογράψεις τα σχέδια που θα του δώσεις. Η υπογραφή μιας αποτύπωσης εγγυάται ότι είναι αληθής. Θα μπορούσες να το κάνεις ακόμα πιο ξεκάθαρο, εάν υπέγραξεις μια υπεύθυνη δήλωση με συννημένη την αποτύπωση, στην οποία να δηλώνεις "μόνο" ότι το σχέδιο που έκανες είναι αληθές.

 

Η ενδεχόμενη χρήση της αποτύπωσης, αρχικά δεν σε αφορά. Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και το γνωρίζει. Δηλαδή, δικιά του δουλειά είναι να κουρέψει το αυγό που αναφέρεις. Έσυ, αν διατίθεσαι μπορείς να τον συμβουλέψεις για τις πράξεις του ( π.χ. εξαίρεση από κατεδάφιση, νομιμοποίηση αυθαιρέτου κ.τ.λ. ) ή να τον αφήσεις να συνεχίσει τα πρώτα του βήματα στην Αλχημεία...

 

Για τα στατικά, μπορείς να προσπαθήσεις να εντοπίσεις τις θέσεις του και να τις αποδώσεις. Προφανώς ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν μπορείς να δώσεις....

Link to comment
Share on other sites

αν μπορεί να νομιμοποιηθεί πάρ' το.

 

Αλλά η αμοιβή να είναι 1,5~2 φορές τα νόμιμα για ανέγερση νεοδμήτου.8-)

 

όλα τα άλλα και βρίσκονται και γίνονται αρκεί να είναι σύννομος με τος όρους δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα αυθαίρετα είναι μια αμαρτωλή υπόθεση της δουλειάς μας και οι νόμιμες αμοιβές δεν πληρώνουν τον κόπο του κόψε-ράψε-ξήλωνε που χρειάζεται για τη νομιμοποίηση. Έχω ασχοληθεί με διάφορες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, τον τελευταίο καιρό όμως αποφεύγω να ασχοληθώ, εκτός και αν η περίπτωση παρουσιάζει ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον και δεν είναι περίπλοκο το θέμα της νομιμοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.