Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκελετός χωρίς μπετονιέρα και πρέσσα


vagroul

Recommended Posts

Καλως σας βρηκα.:)

ειμαι μηχανικος ΜΕΚ στο Ε.Ν.

θελω να κανω μια προεκταση στο σπιτι μου στο χωριο.διπλα απο το σπιτι που υπαρχει ειδη.

η προεκταση θα ειναι 50τ.μ. θελω να φιαξω τον σκελετο και να ριξω μια πλακα ωστε αργοτερα να μπορω να χτισω ενα δωματι ακομα πανω σε αυτη.

η ερωτηση μου ειναι η εξης:δεν υπαρχει δρομος καταληλος για να περασει μπετονιερα και πρεσσα.μπορω να ακολουθησω την διαδικασια που κανουν στις οικοδομες καλουπωμα-σιδερωμα και να ριξω την πλακα με τις κολωνες με μπετονιερα απο αυτες τις μικρες που χρησιμοποιουν στην οικοδομη....;)

 

γινετε αυτο η θα πρεπει να βρω αλλον τροπο για να το κανω.

 

Συγνωμη αν σπαταλαω το χρονο σας αλλα εδω στο καραβι εχω παρα πολυ χρονο και σκεφτομαι διαφορα......οταν γυρισω στην Ελλαδα θα παω και σε μηχανικο να μου τα πει αναλυτικα αλλα μεχρι τοτε θα κανω σχεδια μονος μου......

 

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

φυσικα και μπορεις, προσοχη ομως οι κολονες να πεσουν την ιδια μερα χωρις διακοπη εργασιας σε υψος και το ιδιο για την πλακα βασεις δεν μας ειπες ομως τι θα βαλεις επανω σκεπη η πλακα ρωτα φυσικα μηχανικο για το σιδερωμα και τις αναλογιες στην περιοχη σου

Link to comment
Share on other sites

βαση δεν ξερω.το διπλα σπιτι που δεν εχει κολωνες αλλα ειναι χτισμενο με τουβλα και σιναζι και απο πανω σκεπη εχει ενα υπεριψωμενο δαπεδο γυρω στους 50cm και γυρω στ 30cm μεσα στη γη....

υπο σκεψη ειμαι.

 

ειναι που θελω να βαλω και ενα δωματιο απο πανω αλλιως θα το εχτιζα με τον τροπο που ειναι το παλιο...

τουβλετες και σιναζι....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με φέρουσα τοιχοποιία θα ξεσκιστεί στις ρωγμές σε σεισμό.Εγώ δεν θα το συνιστούσα.Πολλές βλάβες,ειδικά αν το υλικό της τοιχοποιίας δεν είναι πέτρα.Κ μιλάμε για ισόγειο,που τραβάει το 85% της σεισμικής δύναμης....Γνώμη μου.

 

Φτιάχνοντας το σκυρόδεμα με το χέρι,το μίγμα δεν θα είναι ομοιογενές,αλλά η τεχνική αυτή εφαρμόζεται ακόμα σε απομακρυσμένα νησιά,μην σας κάνει εντύπωση....Προσοχή στο στάρωμα,όπως επεσήμαναν οι συνάδελφοι.θεωρώ αυτή ως καλύτερη λύση σε σχέση με τη φέρουσα τοιχοποιία.Ειδάλλως,μεταλλικός σκελετός.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και τα μικρά φορτηγάκια, όπως αυτό:

http://farm4.static.flickr.com/3262/2396504457_c01a4ab87f.jpg

 

ή αν δε χωράει και αυτό, υπάρχει αυτό:

http://www.homefood.gr/picture_files/articles/311//lez8(1).jpg

 

ή αυτό, προσοχή όμως στο φόρτωμα:

http://4.bp.blogspot.com/_FsOv13imKec/Rgg2387mMuI/AAAAAAAAANk/-_epvyRuXG0/s400/donk.JPG

 

(σόρυ για το σπαμ)

 

Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του σκυροδέματος που θα παραχθεί. Χωρίς έλεγχο και κυρίως με αναλογίες που θα διαφέρουν ανά γέμισμα μπετονιέρας.

 

Βασικά βρείτε με έναν μηχανικό μια σύνθεση σκυροδέματος για την ποιότητα που θα χρησιμοποιήσετε και χρησιμοποίησε κουβάδες, έναν κουβά για κάθε ένα από τα υλικά, από τα αδρανή έως τσιμέντο και νερό, στους οποίους θα σημειώσεις έως που θα το γεμίζουν τα μαστόρια. Σε ένα χαρτί το οποίο θα πλαστικοποιήσεις γράψε με χοντρό μαρκαδόρο τις αναλογίες, πχ 1 κουβάς Α με σκύρα, 1 κουβάς Β με γαρπίλι κλπ κλπ κλπ..... και βάλτο σε σημείο που θα είναι εύκολο να το δουν. Τις αναλογίες αυτές καθώς και τον χρόνο ανάδευσης να τα τηρούν πιστά. Μην αφήσεις να το κάνουν με το μάτι.

Τι ποιότητα σκυροδέματος θα εξασφαλίσεις δεν ξέρω, τουλάχιστον θα είναι ομοιόμορφη.

 

Φέρουσα τοιχοποιία να κάνεις. Αν την κάνεις και οπλισμένη ακόμα καλύτερα (με κατακόρυφα και οριζόντια σενάζ (και βέβαια όχι πάχος τοίχου 20cm...). Εκεί που θα κατασκευαστούν τα κατακόρυφα σενάζ, τα τούβλα θα έχουν πεσσοειδή διάταξη (όπως στη δρομική) ώστε να υπάρχει αλληλοεμπλοκή σκυροδέματος τούβλων. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις και στο καλούπωμα.

Επίσης να τηρηθούν αποστάσεις ανοιγμάτων από άκρα κλπ. καθώς και να είναι σχολαστική και προσεκτική η διαδικασία κατά την κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Μη την φοβάσαι την τοιχοποιία zavi!!! Το λέει ακόμα η καρδούλα της! Αρκεί να χτιστεί με προσοχή και να τοποθετηθούν σενάζ στο κάτω και στο πάνω μέρος του παραθύρου καθώς και στην κορυφή.

Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε εγώ δεν φοβάμαι κάτι.

 

Είπα τη γνώμη μου σύμφωνα με ό,τι έχω δει.Δεν διαφωνώ γενικά με τη φέρουσα τοιχοποιία.Αυτά που έχω δει όμως είναι αρκετές βλάβες σε σεισμό,όταν ΟΛΟΣ ο φέρων οργανισμός είναι φέρουσα τοιχοποιία.Δεν ισοπεδώθηκε τίποτα από αυτά που είδα,όμως ήταν γεμάτα από διατμητικές ρωγμές.

 

Τί κακό υπάρχει δηλαδή να πέσει μπετό με το χέρι?Μέχρι το 1965 στην επαρχία έτσι έπεφτε.....κ ο τρόπος δόνησης:χτυπούσαν τον ξυλότυπο με το σκεπάρνι :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.