Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονόσυχνο gps


Recommended Posts

Καλησπέρα, σαν νέος μηχανικός θα ήθελα να ρωτήσω αν με μονόσυχνο GPS σαν το promark 3 μπορώ να το χρησιμοποιών με HEPOS για να βγάζω εύκολα μετρήσεις σαν RTK ή πρέπει να πάω κατευθείαν σε διπλόσυχνο ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Παρατήρηση:

Τα greeklish απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δουλεύω με το promark 3, απ' ότι είδα μόνο με post processing μπορείς να δουλέψεις με hepos. Νομίζω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για RTK με hepos.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, αλλά όταν είχα επισκευφθεί τον αντιπρόσωπο, μου έκανε επίδειξη RTK με HEPOS. Διάλεξε υπηρεσία VRS με format RTCM 3.0 και "έπαιξε" μια χαρά. Εντάξει δεν ήταν γρήγορο στο fix όσο ένα 2συχνο, αλλά την δουλειά του την έκανε...

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Έχω αρκετό καιρό που το πήρα, τότε δεν λειτουργούσε το hepos. Δεν μίλησα με την αντιπροσωπεία γιατί προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει το hepos. Τέλος πάντων στην ιστοσελίδα του hepos διάβασα κάπου ότι με τα μονόσυχνα δουλεύεις μόνο με post processing. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μου είχε μείνει αυτή η εντύπωση.

Αλήθεια, χρειάζεται κάποια αναβάθμιση του software ή του hardware για να δουλέψει με hepos και πόσο στοιχίζει παραπάνω (στο περίπου)?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πάντως και για το μονόσυχνο gsr1700 της Sokkia που ενδιαφέρομαι αναφέρεται ότι ενώ ως έχει είναι συμβατό με Hepos, αν αναβαθμιστεί σε RTK δεν είναι συμβατό. Μήπως το promark έχει κάποια άλλη τεχνολογία που το κάνει και δουλεύει RTK με Hepos?

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της αλγόριθμους και τη δική της τεχνολογία για να επιλύει την ασάφεια φάσης. Επομένως, σίγουρα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και άρα διαφορετικές δυνατότητες στα όργανα από εταιρεία σε εταιρεία... Όλα τα εσπεριδοειδή άλλωστε, δεν είναι πορτοκάλια :P

 

Εν τω μεταξύ, με ενημέρωσαν σήμερα για τις νέες τιμές του ProMark3... RTK σύστημα δύο δεκτών με € 6.500!!! και με υποστήριξη του HEPOS στο λογισμικό γραφείου... Συγγνώμη, αλλά με αυτές τις τιμές, τύφλα να έχουν τα κινέζικα.

Link to comment
Share on other sites

Με 6500 το Pro Mark 3 RTK!!!!

 

Καλη τιμη και νομιζω οτι ειδα σε ενα απο τα site που πουλιεται οτι τωρα μπορουν να το αναβαθμισουν σε L1/L2 RTK αλλα δε λεει τιμες για την αναβαθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα πήρα προσφορά. Η τιμή ξεκινά από 8800,00 € + ΦΠΑ. Ουσιαστικά αγοράζεις μία κεραία του ProMark 500 με κάποια παρελκόμενα και γίνεται αναβάθμιση software στο χειριστήριο του ProMark 3 για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα και εγώ προσφορές.... χε χε χε. Ακούστε λοιπόν τιμούλες...

 

1) Σύστημα δύο δεκτών Promark3 με λογισμικό Gnss Solutions (έχει και το μετασχηματισμό του HEPOS σε ΕΓΣΑ) για επιλύσεις στο γραφείο 4500.

 

2) Ένας δέκτης Promark3 RTK για σύνδεση με HEPOS 3300. Έχει και το Gnss Solutions.

 

3) Σύστημα δύο δεκτών Promark3 RTK (ίδιο με το παραπάνω, αλλά κάνει και RTK) 6250. Με το HEPOS συνδέονται μέσω κινητών και οι δύο δέκτες για RTK.

 

4) Η αναβάθμιση σε L1+L2 του Promark3 γίνεται αγοράζοντας μια έξυπνη κεραία Promark 500 συν την κατάληλη έκδοση του λογισμικού πεδίου Fast Survey που μπαίνει σε όλα τα Promark3. Κόστος 8800. Το Promark 500 έχει το εσωτερικό GSM για σύνδεση με το HEPOS. Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει ήδη κάποιο Promark3 για να αναβαθμιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.