Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

Χθες το βράδυ ψηφίστηκε η τροπολογία για τους ΗΧ και μερικές σημερινές απογευματινές εφημερίδες έχουν σχετικό ρεπορτάζ.

Για την ενημέρωση των συναδέλφων παραθέτω εκείνα του ΕΘΝΟΥΣ

και των ΝΕΩΝ που είναι πιο αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απο την ανακινωση τυπου του ΥΠΕΧΩΔΕ:

 

"Δ) Η αμοιβή του τυχόν συμπράττοντος μηχανικού δεν δύναται να υπερβαίνει σε ποσοστό το 20% επί της ελαχίστης αμοιβής μελέτης που ισχύει κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών."

 

Αυτό πώς ακριβώς μεταφράζεται? Ο μηχανικός ειναι απαραίτητος για την αιτηση "ταχτοποιησης" ή όχι? Επειδη πιο πανω αναφέρει πως: "[...]Η δήλωση συνοδεύεται από κάτοψη του ορόφου στην οποία αποτυπώνεται ο ημιυπαίθριος χώρος[...]" μπορει να αρκούν απλώς τα υπαρχοντα σχέδια, σωστα?

 

Αν τελικα η σφραγιδα του μηχανικού ειναι απαραίτητη -συνεπως και η αμοιβη- αυτο σημαινει οτι θα προσαρμοστει το προγραμμα αμοιβών του ΤΕΕ τις επομενες μερες, ωστε να προβλεπει και "ταχτοποιηση αυθαιρετου κλεισιματος ημυπαιθριου χωρου"? (lol)

Link to comment
Share on other sites

κάθε μερα που περνά το θεμα αποκτα επικές διαστάσεις γελοιότητας και νομίζω ότι επάξια θα κατακτήσει μια αξιοζήλευτη θέση στην ιστορία

Link to comment
Share on other sites

Η μέρα της μαρμότας!

 

Βγαίνει ο Σουφλιάς στην tv κ λέει:ας το δούμε ρεαλιστικά.Ποιός θα βγει να κάνει τόσους ελέγχους?Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ανακαλύψουμε τα αυθαίρετα?

 

ΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΑ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ,κ το Χωροταξικό κομμάτι να στρώσει τον @#$% του κάτω να δουλέψει,αντί να !@#$%ται....

 

Τί' ναι αυτός ο περίεργος ρε @#$%^& μου..........

 

Ας το δώ κ εγώ ρεαλιστικά:το κράτος μου χρωστάει λεφτά,ας συμψηφιστούν τα χρέη του με τα χρέη μου κ ας μου στείλουν το πιστωτικό μου...γιατί χρεωστικός δεν θα βγω σε αυτή τη ζωή....

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι τυχαίο ότι μας είχαν πρήξει τ' @....@ παλιότερα με τ'ανεκδοτα που λέει ο σαρακατσάνος. ήταν για να συνηθίσουμε

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια η Βίλα του Σ***λιά έχει κλειστό Η/Χ? Καλά λέω τώρα... γιατί είχα ακούσει πως είχε κάποιες μικροπαρατυπίες...

 

Α ναι και το Αναψυκτήριο του Μ***ίνα? (καλά το υπόγειο δεν πειράζει που έγινε ξενώνας, είναι για τη φιλοξενία των φιλοξενούμενων Ινδών).

 

Α και κάτι ακόμα. Tα παραπάνω ΒίλοΑναψυκτήρια, έβλεπαν σε δρόμο προ του ΄23 ή ήταν με παραχώρηση στο Δήμο?

Link to comment
Share on other sites

Προσθέτω μία παρατήρηση,που κανείς Αρχιτέκτων δεν μπήκε στον κόπο να δει:

 

οι ημιυπαίθριοι από εδώ κ στο εξής κατανέμονται αναλογικά σε κάθε όροφο.

 

Ας πάρουμε την περίπτωση μονοκατοικίας όμως.Στον Α' όροφο είναι τα δωμάτια,στο Β' το σαλόνι,κ επίσης την περίπτωση ο ιδιοκτήτης να γουστάρει να τον έχει ανοικτό τον Η/Χ.Αυτό πλέον γιατί κόβεται?Γιατί ο Μηχανικός είναι υποχρεωμένος να βάλει Η/Χ ΚΑΙ στον όροφο με τα δωμάτια,αντί να έχει μία ωραία στεγασμένη βεράντα στο σαλόνι?

 

Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ,να άλλη μία περίπτωση που εξαθλιώνεται η Επιστήμη της Αρχιτεκτονικής σύνθεσης σε αυτόν τον υπόκοσμο που θέλει να θεωρείται κ χώρα....ΝΑ πώς συμβάλλει θετικά η γνώμη μου....

 

ΌΠΟΙΟ κ αν ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Κουλουμπή,ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ.Όχι τώρα,αλλά τα τελευταία 50 χρόνια.........

 

Γιατί δεν γίνεται ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να δούμε ποιά Υπουργεία εν τέλει είναι χρήσιμα κ ποιά όχι?Να σου πώ εγώ για πόσο εξοικονομούντα 1 δις euros.......

 

Να σαπίσουν τα πτώματά σας άταφα ρε τσόγλανοι,που τόσα χρόνια θεωρήσατε ότι σας ανήκει ο εθνικός πλούτος της χώρας.........

Link to comment
Share on other sites

Προσθέτω μία παρατήρηση,που κανείς Αρχιτέκτων δεν μπήκε στον κόπο να δει:...

 

Γιατί μπρε ειδικά ''Αρχιτέκτονας''? Και γιατί να το σημειώσουμε ειδικά αυτό? Θα αλλάξει κάτι αν επιβεβαιωθεί ότι στενεύουν κι άλλο οι ελευθερίες στην αρχιτεκτονική σύνθεση? Τσου. Εμείς βασικά θα ζοριστούμε (εμείς!...όσοι νοιάζονται, ανεξαρτήτου ειδικότητος...λέμε τώρα).

 

Αλλά να πω την αμαρτία μου δεν την έχω παρακολουθήσει την ιστορία (συνεπικουρούμενος από το ότι καμιά άδεια μου, στο στάδιο που βρίκεται, δεν επηρεάζεται άμεσα). Κυρίως γιατί δεν αντέχω να συζητώ περί σεναρίων και πιθανοτήτων. Ας δημοσιευθεί, ας ισχύσει και σιχτιρίζουμε. Και αν εξετάσουμε το θέμα της Αρχιτεκτονικής αυτού του τόπου υπάρχουν άλλα, μείζονα προβλήματα.

 

Εξάλλου δε χρειαζόταν αυτή η (ν)τροπολογία για να αρχίσουμε τις...ευχές :rolleyes:.

 

 

υ.γ. και θα ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που είναι αντίθετοι ψήφισαν το τσίρκο που μας κυβερνάει τώρα - γενικά μιλάω, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

οι ημιυπαίθριοι από εδώ κ στο εξής κατανέμονται αναλογικά σε κάθε όροφο.

άσε zavi και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει πονοκέφαλος

 

κατ' αρχάς η σκέψη είναι ψιλοάκυρη, δε μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν αυτός που το έγραφε

 

πχ αν στο ίσόγειο έχω pilotis που στο καλό θα βάλω τον ΗΧ;;;;

αφού μετρά όλο σαν pilotis και δεν έχω δόμηση

 

το δε ΔΚ θα το πιλατευουμε για μέρες υπολογισμός του υπολογισμού

 

εχουμε να δούμε ευτράπελα

Link to comment
Share on other sites

εχθές στην αρχαιολογία που πήγα να αφήσω 2 αιτήσεις (ξαφνικά όλοι οι ξεχασμένοι πελάτες με θυμηθηκαν.....) κοίταζα στα κρυφά το βιβλίο του πρωτοκολλου και πείραζα την κυρία που ήταν εκεί - "επεσε δουλεια ε?" της λέει ένας συνάδελφος, "έπεσε ημιυπαίθριος κυριέ μου" του απαντάει αυτή και έβαλαν όλοι οι μηχανικοί τα γέλια.

 

εγώ τις κατέθεσα τις άδειες με 20% και μαζεμένους τους η/χ όπως με βόλευε. Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω.

 

Αυτά τα μυαλά θέλω να γνωρίσω, που σκεφτόντουσαν 2 μήνες κατά Σουφλιά και τελικά μέσα σε 2 άρθρα έχουν γράψει τόσες μπούρδες.

 

Η ρύθμιση δεν με ενδιαφέρει, μιλάω για το απο εδώ και πέρα. Γιατί 35% και όχι 40%. Γιατί ανά όροφο και όχι όπου θέλει ο μελετητής. Αλλά όλοι ξέρουμε γιατί.

 

Γίατί ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ και νομοθετούν σαν να είμαστε ΟΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, και αυτό με εξοργίζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.