Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικό πρόγραμμα φ/β ως 10kW σε κτίρια


Stelios.A

Recommended Posts

Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας mechanic_student και daergon. Η απαίτηση του υπαλλήλου της ΔΕΗ ήταν να του παρουσιάσω από τον Δήμο βεβαίωση ότι το κτήριο έχει εμβαδό 100τμ και θα δεχτεί την αίτηση. Πραγματικά έχω μπερδευτεί και προσπαθώ να τους βρώ στα τηλέφωνα, καθόσον την αίτηση την υπέβαλε ο ιδιοκτήτης και βρίσκομαι κάπου 300Κμ απο εκεί. Όταν πάρω ενημέρωση θα σας την περάσω.

 

Τελικά ούτε η ποίοτητα ούτε η ποσότητα της συζήτησης με την υπάλληλο έφεραν κάποιο λογικό συμπέρασμα. Αναφέρθηκε σε κάποια οδηγία της ΔΕΗ που ανέφερε αυτή τη σχέση 2Kwp προς 1.2τμ την οποία μάλιστα έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο,εγώ δεν την βρήκα. Προσπαθώντας να εκμαιεύσω συγκατάβαση για το δίκιο μου την ρώτησα για τις σκεπές όπυ μου ανέφερε ότι εκεί είναι 0.8τμ η απάιτηση. Σττη συνέχεια της μίλησα για την κλιμακωτή τοποθέτηση, αλλα τίποτε, βράχος. Το πρόβλημα μου είναι ότι απέχω μόλις 300κμ από το γραφείο της και μόνο αυτό, την θετει εκτός εμβέλειας...

Τέτοια συμβαίνουν στον πλανήτη Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως 2 kW σε 1.2 τετραγωνικά μέτρα μόνο αν βάλεις το ένα πάνελ πάνω στο άλλο μπορείς να το πετύχεις με καμιά 5-6 στρώσεις :lol: πες στην υπάλληλο !!!

Εγώ νομίζω ότι σου λέει ότι θέλει το κατιτίς της για να προχωρήσει η αίτηση αλλά στο λέει με κομψό τρόπο 8-)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πάνω στη σύγχυση εγώ εκανα το λάθος σε 1,2τμ κατ' αυτήν μέγιστο 100W οπότε τα 120τμ για 10kw. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, ζητάει το εμβαδό της κατοικίας να είναι το λιγότερο 120τμ, όπως αυτό φαίνεται στην απόδειξη της ΔΕΗ. Η ταράτσα έτσι κι αλλοιώς είναι μεγαλύτερη από 120 τμ, αλλά την μοιράζονται και άλλα διαμερίσματα του οράφου. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας, ο πελάτης μου, όλου του διόροφου κτηρίου, κατοικεί όμως σε ένα διαμέρισμα 50τμ στο κτήριο. Αυτά τα τετραγωνικά γράφονται στην απόδειξη που έχει στο όνομά του.

Link to comment
Share on other sites

Το ακούσαμε κι αυτό!!

Από τη στιγμή που αυτή η κυρία σου απαιτεί αυτά τα πράγματα και εμείς εδώ δεν ξέρουμε όλη την κατάσταση όπως έχει, για να μη σε παρασύρουμε και χάνεις καιρό θα σου πω τι θα έκανα εγώ:

1. Θα ζητουσα με επείγουσα επιστολή γραπτά όλα αυτά που απαιτεί με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτών που ισχυρίζεται με ΥΑ του ΥΠΕΚΑ και ανακοινώσεις της ΔΕΗ.

2. Ταυτόχρονα θα κοινωποιούσα την επιστολή μου στη Διεύθυνση Δικτύων ΔΕΗ στην Αθήνα και στην υπηρεσία ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και γιατί όχι και στη ΡΑΕ.

(Από τα οργανογράμματα θα βρεις ονόματα, εμαιλ και τηλέφωνα).

Εξ άλλου όλοι είναι πρόθυμοι να σου δώσουν τηλέφωνα ανωτέρων τους όταν δεν ξέρουν να απαντήσουν οι ίδιοι.)

 

3. Από την άλλη φτειάξε ένα διάγραμμα κάλυψης σύμφωνα με την καινούργια ΚΥΑ, 0.50 εκατ. από το στηθαίο και δείξε ότι θα βάλεις διπλές σειρές ώστε η κάθε μία να σου δίνει τα διπλάσια kWp.

4. Έλεγξε πάλι όλο το φάκελο μη σου έχει ξεφύγει κάτι και μη ξεχάσεις τις ΥΔ συναίνεσης των άλλων ιδιοκτητών. Με αυτή τη συναίνεση δεν έχεις μόνο τα °/oo των 50 τμ, αλλά όλη την ταράτσα.

 

Δεν σε νοιάζει να ερμηνεύσεις τη λογική της, σε ενδιαφέρει να βρεις τρόπο να της επιβάλλεις τη δική σου (αν είναι φυσικά νόμιμη και δεν είναι κάτι που της δίνει το νόμιμο δικαίωμα να αντιδρά)

 

Ελπίζω να βρεις την άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Πρός γνώση όλων.

Η ΔΕΗ Λαμίας θέτει περιορισμό Kwp ανάλογα με το εμβαδό της ταράτσας ή σκεπής. Επιπλέον η τοποθέτηση σε "στέγαστρα βεραντών" όπως αναφέρεται στις "συχνές Ερωτήσεις απαντήσεις" της ΔΕΗ δεν τους καλύπτει αν αυτές βρίσκονται εκτός του "ιδεατού περιγράμματος του κτηρίου", αναφέρθηκε μάλιστα και ο ΓΟΚ 85. Δεν το γνωρίζω αν στέκει.

Ακολούθησε ερώτηση αν το στέγαστρο έχει άδειοδοτηθεί.

Απάντηση θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα για φωτοβολταικά στο έδαφος και τα στέγαστρα.

Αυτά για σήμερα.

Το δικό μου πρόβλημα μάλλον λύθηκε, υπήρξε παρανόηση από την υπάλληλο που κατάλαβε ότι το διαμέρισμα ήταν 50τμ οροφοδιαμέρισμα, πράγμα που δεν στέκει καθόσον η κάτοψη ορόφου είναι 120τμ.

Επιπλέον ο μόνος ιδιοκτήτης του κτηρίου είναι ο πέλατης μου.

Ευχαριστώ όλους μόνο έτσι παλεύεται το θηρίο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι, μια ερώτηση και από εμένα. Βάση της καινούριας ΥΑ που δημοσιεύθηκε και σε ΦΕΚ πριν από μερικές μέρες αναφέρεται απόσταση μισό μέτρο προς τα μέσα τουλάχιστον από το στηθαίο του κτιρίου όσον αφορά την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει στηθαίο ? Πρέπει να χτιστεί αναγκαστικά ?

Link to comment
Share on other sites

Κατεβαστε την καινουρια ΚΥΑ απο εδω:

 

http://www.hsb.gr/upload_images/news/docs/20_1.pdf

 

Στο αρθρο 3 παραγραφος 6 λεει:

....δεν απαιτειται οικοδομικη αδεια ουτε εγκριση εργασιων δομησης μικρης κλιμακας.Ο ενδιαφερομενος υποβαλει εγκραφη γνωστοποιηση εργασιων και εκπονησης της μελετης εγκαταστασης και ενεργειακης αποδοσης των φωτοβολταικων συστηματων στο Διαχειριστη του Δικτυου ή σε αλλο προμηθευτή που ηλεκτροδοτει το κτιριο όπου εγκαθίσταται το φωτοβολταικο συστημα, ή οπου υπογραφεται απο τον ενδιαφερόμενο και τον επιβλεποντα για την εγκατασταση μηχανικο, και επεχει θεση υπευθυνης δηλωσης που τους καθιστα υπευθυνους κατα νομο για την τηρηση των ορων της παρουσας αποφασης.........

 

Ερωτηση.1) Μηπως τωρα απαλλασομαστε εντελως απο την Πολεοδομία, ή εγω δεν καταλαβα κατι σωστα.

(ψαχνοντας σε παλιοτερες δημοσιευσεις εδω, ειδα οτι υπαρχει αλλη μια ιδια σκεψη οποτε μαλλον απαλλασομαστε)

2) Τα εγγραφα που πρεπει να υπογραψει μηχανικος αναλογης ειδικοτητας που λεει η ΔΕΗ , μπορει να τα υπογραψει Πολιτικος Μηχ, ή μονο ηλεκτρολογος ή μηχανολογος.Εδω στην Κρητη δεν εχει ανοιξει ακομα το συστημα και δεν γνωριζουμε και πολλες λεπτομερειες ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Για την Κρήτη θα πρέπει να περιμένεις το ΦΕΚ που θα το αναφέρει γιατί αυτή την στιγμή είναι μόνο Υ/Α.

 

Η ΔΕΗ θα πρέπει να εναρμονιστεί με το ΦΕΚ που αναφέρεις γιατί ακόμη ζητάει ΕΕΜΚ, λογικά θα αλλάξει και την φόρμα της.

 

Πάντα Ελλοχεύει ο κίνδυνος σε καταγγελία γείτονα να πέσει γλέντι οπότε αν η οικία πολεοδομία δεν εχει αγκυλώσεις πρόταση είνια να βγαίνει η ΕΕΜΚ και να υπάρχει προς επίδειξη σε περίπτωση καταγγελίας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ jsk μαζί σου.

 

Από τη στιγμή που πρέπει να υπογράφουμε για τη νομιμότητα της εγκατάστασης και πρέπει να αποφανθούμε για το ναι ή όχι ΕΠΑΕ, συμβουλεύω τους πέλάτες να πάρουν την ΕΕΜΚ.

Η διαδικασία είναι πλέον πιο ξεκάθαρη μέσω του ΦΕΚ και οι απαιτήσεις λιγότερες.

Για φαντάσου να γίνει η καταγγελία λίγο πριν συνδεθεί το σύστημα με τη ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι αν δεν απαιτείται ΕΕΜΚ, η Πολεοδομία θα επιστρέψει τον φάκελο με αυτήν την υποσημείωση...

 

Και μια απορία :

Τα κτίρια εκτός σχεδίου υπάγονται σε αυτό το ΦΕΚ 376;

Το "εντός σχεδίου περιοχών, και σε οικισμούς" του τίτλου της ΚΥΑ αναφέρεται μόνο στον όρο "οικόπεδα" ή στο "κτίρια και οικόπεδα" ;

Από τον τίτλο θα έλεγε κανείς ότι αναφέρεται και στα κτίρια, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται στα επιμέρους άρθρα της ΚΥΑ τα οικόπεδα (Άρθρο 1 - ακάλυπτοι χώροι - εντός σχεδίου και οικισμών) και τα κτίρια (Άρθρο 3 - χωρίς διευκρίνιση) δημιουργούν αμφιβολίες...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.