Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό πρόγραμμα και εξαγώμενα σχέδια


maximos75

Recommended Posts

Είμαι ανάμεσα σε FESPA και ΡΑΦ. Απλά η δυνατότητα διαστασιολόγησης οποιασδήποτε διατομής είναι μεγάλο συν για μένα. Όσον αφορά τα σχέδια θεωρώ πως και τα δύο θα κινούνται στα ίδια επίπεδα (εκτίμηση κοιτώντας τις εικόνες)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παναγιώτη είναι εκτίμηση κοιτώντας εικόνες στα φυλλάδια.

 

Άσε μας εμάς τους πονεμένους του STRAD να καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ Fespa και ΡΑΦ υπάρχει μια βασική διαφορά στο σχεδιασμό των ξυλοτύπων και των λεπτομερειών. Το Fespa είναι και σχεδιαστικό πρόγραμμα, το ΡΑΦ όχι. Τα σχέδια που βγάζει το ΡΑΦ θα τα επεξεργαστείς με ένα άλλο σχεδιαστικό πρόγραμμα πχ Autocad. Με το Fespa δεν χρειάζεσαι άλλο πρόγραμμα.

 

Από εκεί και πέρα γενικές διαφορές που έχω επισημάνει:

1) Το ΡΑΦ δεν κάνει διαστασιολόγηση αλλά έλεγχο επάρκειας. Αυτό είναι ζητούμενο σε κάποιες περιπτώσεις αλλά θεωρώ ότι καλό θα ήταν να υπάρχει και η δυνατότητα διαστασιολόγησης. Το να πρέπει να δώσω για κάθε φάτνωμα δοκού τους τρεις τρόπους όπλισης αριστερή στήριξη-άνοιγμα-δεξιά στήριξη, έστω και αν τους λαμβάνω από βιβλιοθήκη, το βρίσκω κουραστικό στις περισσότερες περιπτώσεις. Φαντάσου μετά αλλαγές που θα κάνεις για να έχεις CR<=1.00 σ' όλες τις διατομές και να είσαι και οικονομικός.

Το Fespa κάνει διαστασιολόγηση αλλά και έλεγχο επάρκειας μόνο σε κάμψη μόνο σε στύλους/τοιχία σε όποια στοιχεία θες εσύ.

2) Το ΡΑΦ δεν έχει ακόμα επίλυση πλακών ανωδομής-κοιτόστρωσης με επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία. Το Fespa πλέον έχει (βλ. Fepla)

3) Έλεγχο υπάρχοντος με παλιούς κανονισμούς (αντισεισμικός '59, '85 σκυροδέματος '54) δεν κάνει το ΡΑΦ εν' αντιθέσει με το Fespa.

4) Το Fespa έχει και μεταλλικά αν θες να το επεκτείνεις.

5) Το ΡΑΦ θεωρώ ότι έχει καλύτερο γραμμικό ραβδωτό στοιχείο με περισσότερες δυνατότητες και καλύτερη αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων προσομοίωσης με γραμμικά στοιχεία.

6) Στο ΡΑΦ έχεις καλύτερη εποπτεία της κατασκευής σου, της επάρκειας των διαφόρων στοιχείων και του τι έλεγχοι γίνονται κάθε φορά.

7) Το τεύχος αποτελεσμάτων του Fespa είναι προγραμματιστικό υπόδειγμα για τις άλλες εταιρείες λογισμικού

8 ) Στην LH-Λογισμική θα ξεχάσεις τι θα πει συμβόλαιο συντήρησης γιατί απλά δεν υπάρχει. Η υποστήριξη είναι δωρεάν και μπορείς να στείλεις εύκολα και μέσα από το πρόγραμμα τη μελέτη σου για να σου λύσουν την απορία που έχεις.

9) Το ΡΑΦ είναι ένα νέο πρόγραμμα με πολύ καλές προοπτικές κατά τη γνώμη μου και ορθά δομημένο αλλά το Fespa είναι χρόνια στην αγορά και έχει πάρα πολλούς πελάτες για να αναφέρουν τυχόν προβλήματα.

10) Το Fespa είναι κλειδωμένο με Hasp και η ενεργοποίηση γίνεται 24/7/365 μέσω διαδικτύου. Αν προτιμάς τηλεφωνικά υπάρχει κι αυτή η δυνατότητα. Το ΡΑΦ είναι κλειδωμένο με κωδικό αλλά αναμένεται κλείδωμα και με hasp.

 

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το ΡΑΦ είναι πρόγραμμα στο οποίο μπορείς να "ποντάρεις". Είναι ίσως "άγουρο" ακόμα ενώ το Fespa είναι δοκιμασμένο, με μεγάλη του δύναμη την πληθώρα των πελατών του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένα καλό πρόγραμμα. Πάντα βέβαια πρέπει να ξέρεις τι "εργαλείο" έχεις, τι κάνει και τι δεν κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη, έχεις δίκιο... Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν στο ΡΑΦ για να πιάσει το επίπεδο ή την ευκολία χρήσης παλαιοτέρων προγραμμάτων. Όσον αφορά τα εξαγώμενα σχέδια πάντως, από τις εικόνες φαίνονται πολύ αξιοπρεπή.

Link to comment
Share on other sites

8 ) Στην LH-Λογισμική θα ξεχάσεις τι θα πει συμβόλαιο συντήρησης γιατί απλά δεν υπάρχει. Η υποστήριξη είναι δωρεάν και μπορείς να στείλεις εύκολα και μέσα από το πρόγραμμα τη μελέτη σου για να σου λύσουν την απορία που έχεις.

 

 

Ναι, κι εμένα με ελκύει πολύ αυτό, αλλά όμως δεν υπάρχει η περίπτωση να αποφασίσει μία μέρα η οποιαδήποτε τέτοια εταιρεία ότι εισάγει συμβόλαιο συντήρησης αφού κάποιος έχει ήδη αγοράσει το πρόγραμμα; Εκτός και αν οι όροι αγοράς απαγορεύουν μελλοντικά τη χρέωση του παλιού χρήστη για κάτι τέτοιο!

 

Το StereoSTATIKA έχει συμβόλαιο συντήρησης; Αν μπορούσε ο Χάρης (ή άλλο μέλος) να επαναλλάβει τα 1) έως 10) και για το StereoSTATIKA θα του είμαι βαθιά υπόχρεος, γιατί λέγεται ότι είναι επίσης αξιόλογο και το χρησιμοποιούν αρκετοί μηχανικοί εδώ στη γειτονιά!

Link to comment
Share on other sites

@ilias

Ευχαριστώ.

 

@Leonardo

Πράγματι, μπορεί να ξυπνήσουν μια μέρα οι Χαρμιδόπουλος & Λιβιεράτος (ιδιοκτήτες της LH-Λογισμική) και να πουν, δεν βάζουμε κανένα χαράτσι (βλ. συμβόλαιο συντήρησης) να βγάλουμε εύκολα λεφτά με τόσους πελάτες; Δεν υπάρχει τίποτα που να κατοχυρώνει τους νυν και μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας πέρα από την πέρα των είκοσι ετών σταθερή πολιτική της εταιρείας σ' αυτό το θέμα. Έχοντας όμως το ~1/3 της ελληνικής αγοράς λογισμικού στατικών δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταφύγει σ' αυτό τον τρόπο χρέωσης των πελατών της και να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια αυτών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που θα πλήρωναν το συμβόλαιο συντήρησης θα έρθουν την επόμενη να αγοράσουν την νέα έκδοση πχ με τους Ευρωκώδικες, όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν με τον ΕΑΚ και ΕΚΩΣ. Τα μεγέθη της εταιρείας θεωρώ ότι είναι διαφορετικά (μεγαλύτερα) και γι αυτό δεν χρειάζεται το συμβόλαιο συντήρησης για την χρηματοδότηση των επενδυτικών της σχεδίων. Φυσικά, όντας έξω από το χώρο της εταιρείας, μόνο εκτιμήσεις και εικασίες θα χαρακτήριζα τα περισσότερα από τα παραπάνω. Αν κάποιος από μέσα θα ήθελε να απαντήσει στο ερώτημά σου θα τον διάβαζα με πολύ προσοχή.

 

Για τα στερεοστατικά υπάρχουν διάσπαρτες στο forum κάποιες κριτικές. Μπορεί αργότερα να κάνω μια σούμα και να παρουσιάσω την εικόνα που έχω δημιουργήσει. Συμβόλαιο συντήρησης έχει. Δες και το θέμα ΑΥΤΟ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.