Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στήριξη καλωδίων σε δέντρο - επιτρέπεται ?


GeorgeS

Recommended Posts

Θα υπογειοποιήσουμε το καλώδιο. Αυτό θα κάνουμε αφού έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι άλλο που κινείτε στα όρια ή και εκτός νομιμότητας. Απλώς εγώ εξέφρασα τη δική μου άποψη επι του θέματος.

Μάλιστα ρώτησα σήμερα  πολύ έμπειρο μηχανικό κατασκευής βιομηχανικών έργων και αρκετά μεγάλο σε ηλικία.

Του έθεσα το θέμα και απλά προς ενημερώση όλων όσων παρακολουθούν τη συζήτηση μου είπε ότι αυτό το θέμα είχε τεθεί κάμποσες φορές στη παλιά ΔΕΗ πριν χρόνια.  Αρχικά είχε επικρατήσει η άποψη ομάδας μηχανικών ότι υπο συνθήκες και εφόσον χρησιμοποιούνται κατάλληλα στηρίγματα δύναται να χρησιμοποιηθούν δέντρα ως σημεία στήριξης καλωδίων εφόσον κάθε άλλη τεχνική λύση είναι απαγορευτική με παρόμοια επιχειρήματα.  Εξ ου μου είπε και οι τόσες εγκαταστάσεις ειδικά στην ύπαιθρο. Η ΔΕΗ όμως διαπίστωσε ότι αυτή η τεχνική σε βάθος χρόνου δημιουργούσε προβλήματα και έτσι εδώ και πολύ καιρό (αρκετά πριν ακόμα διαχωριστεί) ΔΕΝ επιτρέπει πια δέντρα να χρησιμοποιούνται ως στύλοι στήριξης καλωδίων. Κατ' επέκταση, αν και ΔΕΝ προβλέπεται στον Κανονισμό ειδική διάταξη, αυτό προκύπτει από τις νεότερες (πριν χρόνια δηλαδή) τεχνικές οδηγίες εγκατάστασης καλωδίων που είχε εκδόσει η ΔΕΗ και έχουν περάσει στο ΔΕΔΔΗΕ.  Οπότε απαγορεύεται, ασχέτως αν ειδικά στην ύπαιθρο ακολουθείται κάποιες φορές η παλιά μεθοδολογία. 

 

Ως εκ τούτου, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς (όπως εγώ), σε κάποια τεχνική οδηγία της ΔΕΗ δεν επιτρέπεται και καθώς απουσιάζει από το Κανονισμό τέτοια διάταξη, ισχύει ότι απαγορεύεται.

 

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

19 ώρες πριν, GeorgeS said:

Ως εκ τούτου, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς (όπως εγώ), σε κάποια τεχνική οδηγία της ΔΕΗ δεν επιτρέπεται και καθώς απουσιάζει από το Κανονισμό τέτοια διάταξη, ισχύει ότι απαγορεύεται

Οι τεχνικές οδηγίες της ΔΕΗ δεν έχουν εφαρμογή στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Δεν έχω δει διάταξη που να απαγορεύει ρητά τη στήριξη καλωδίων σε δέντρα. Θα μπορούσε όμως να προκύπτει εμμέσως. Δεν το έχω διερευνήσει.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, miltos said:

Οι τεχνικές οδηγίες της ΔΕΗ δεν έχουν εφαρμογή στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Δεν έχω δει διάταξη που να απαγορεύει ρητά τη στήριξη καλωδίων σε δέντρα. Θα μπορούσε όμως να προκύπτει εμμέσως. Δεν το έχω διερευνήσει.

 

Σωστό κι αυτό :) ...  Δεν ξέρω, η δική μου άποψη (γενικά) είναι ότι υπο προϋποθέσεις, δηλ. με σωστά στηρίγματα σε κατάλληλα σημεία και εφόσον άλλες λύσεις δεν είναι εφικτές θα μπορούσε να είναι αποδεκτό αλλά δεν έχει σημασία τι λέω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.