Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση από όρια σε προ '23 οικισμό


Recommended Posts

Δεν μπορω να καταλαβω....Εχω αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση(υπαρχει και αδεια οικοδομικη-οχι μικρης κλιμακας για περιφραξη) με αυτοψια διμελους επιτροπης για το εντος οικισμου.....Ποιες ειναι οι αποστασεις απο τα ορια 0 - 2,5 ή 0- Δ(3+0,1Η) .....?

 

..Αυριο θα παω να συζητησω τιο θεμα απο κοντα .... Μου εδειξαν το εγγραφο περι της εγκ.113/86 για αρθρ.28 και στη συνεχεια τα περι του αρ. 9 παρ.1. αλλα μου ελλειπε το αρθρο 28 παρ.3 γοκ85(περι δ=2.5) οποτε και με εστειλαν στο δ=3+0.1η........Σε υπερευχαριστω

 

 

τελικά όλα οκ ..κ πάλι ευχαριστώ.......

Link to comment
Share on other sites

εμένα μου πουλανε τρελα στην πολεοδομια και μου διαβαζουν φεκ138δ αρ.8 οτι παυει η αποσταση >4μ για οικοπεδα >500μ2.και μετα γ.οκ. 85 αρ.9....για Δ=3+0.1Η..

 

χαοσ απιστευτο....

Link to comment
Share on other sites

Eχεις πέσει σε αδιάβαστους , να μην πω τίποτα πιο βαρύ καθώς πέρα από αυτό που σου ανέφερα πριν :

 

1. Ο ΓΟΚ '85 στο άρθρο 28 του παρ.2 από τότε έλεγε ότι στους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο ισχύει η παρ.1 του άρθρου 9 (ελεύθερη τοποθέτηση και Δ όπου δεν κολλάς στα όρια) με την διευκρίνση ότι το Δ=2,5 ανεξαρτήτως ύψους. Η ίδια διάταξη που υπάρχει και στον σημερινό τροποποιημένο ΓΟΚ.

 

2. Υπάρχει η κατά άρθρο ερμηνευτική εγκύκλιος του ΓΟΚ 85 υπ αριθμ. 113 / 26-5-1986 της Δ/σης Γ4+Γ11 ΥΠΕΧΩΔΕ με αρ,. πρωτοκόλου 38769/6719 η οποία για το άρθρο 28 και τους οικισμούς του ΦΕΚ 138 Δ' λέει κατά λέξη

 

" .....στις περιπτώσεις οικοπέδου ίσου ή μεγαλύτερου των 500 τμ (άρθρο 8 παρ 7 του Π.Δ/τος) παύει να ισχύει ο περιορισμός τοποθέτησης του κτιρίου σε απόσταση τουλάχιστον 4,0 μ από την ΟΓ και ισχύει η παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν.1577/85 (ελέυθερη τοποθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο) που σύμφωνα με την παρ. αυτή ισχύει και στους οικισμούς αυτούς" (H επισήμανση δική μου)

 

3. Ο δε περιορισμός των 4 μ ίσχυε μόνο για τα οικόπεδα > 500 τμ (βλέπε άρθρο 8 παρ.7 του ΦΕΚ 138 ).

 

Σε ποιά πολεοδομία είναι αυτοί οι λεβέντες ? (Υπάρχουν και pm )

 

ΥΓ. Μήπως επικαλούνται την παρ. 6 του άρθρου 8 του ΦΕΚ 138 ?

 

ΥΓ2. Μην γράφεις με κεφαλαία. Απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής. Κάνε edit στην δημοσίευσή σου και αν θες να δώσεις έμφαση χρησιμοποίησε το B (bold)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τελικά σαν ανακεφαλαίωση τι ισχύει για την τοποθέτηση σε σχέση με τα όρια και τη δημοτική οδο?

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Με βάση προσωπική εμπειρία από σχετική υπόθεση σε οικισμό προ 23, στα πλαινά όρια ή κολλάς ή αφήνεις 2.50 μέτρα. Στην πλευρά της δημοτικής οδού αφήνεις ότι απόσταση θέλεις και βέβαια μπορείς να κολλήσεις, αρκεί να μην είναι το οικόπεδο >500μ2 οπότε πρέπει να αφήσεις 4.00μ απόσταση minimum.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εάν το όριο οικισμού προ 23 τέμνει μια έκταση και εμείς οικοδομούμε στο εκτός οικισμού τμήμα (και πλέον εντός ζώνης), τι απόσταση αφήνουμε από το όριο του οικισμού? 0 ή 2,5 ή 5μ (ως Δ της ζώνης οικισμού)?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομίζω πως επειδή το όριο του οικισμού δεν δημιουργεί κατάτμηση άρα δεν δημιουργείται "όριο" οικοπέδου εκεί δεν έχουμε τις πλάγιες ή οπίσθιες αποστάσεις.Επομένως μπορεί και να ακουμπήσει σε αυτό το όριο λοιπόν.Αν δεν ακουμπήσει μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε απόσταση.

Edited by Manolis gon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μανώλη πολύ σωστά

Αλλά οι αποστάσεις από τα λοιπά όρια, του εκτός σχεδίου τμήματος, παραμένουν στα 15.0μ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

ΚΑΝΑ, ως προς το εκτός ορίων τμήμα, δεν ευνοείται από τις παρεκκλίσεις για τα εντός ζώνης οικισμού? Το όριο που τέμνει την ιδιοκτησία είναι όριο οικισμού προ 23 με ζώνη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.