Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Μηχανικοί - Να παρέμβουμε


mechcon

Recommended Posts

Με εντελώς αδικαιολόγητες ρυθμίσεις το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εξαιρεί ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς και μικρές εργοληπτικές επιχειρήσεις από το Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ" (Προδημοσίευση προκήρυξης).

 

Παράλληλα σπαταλώνται χρήματα για αγορά κλιματιστικών και άλλης .. οικοσκευής από νοικοκυριά, ενώ θα έπρεπε να προηγηθεί η αποτίμηση των πραγματικών αναγκών εξοικονόμησης ενέργειας (ενεργειακές επιθεωρήσεις κλπ).

 

Προτείνω να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας στους υπεύθυνους.

 

Δείτε σχετικά τα άρθρα:

Ο κατασκευαστικός κλάδος σε διωγμό;

http://leftengineers.wordpress.com/2009/07/07/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B3%CE%BC%CF%8C/

 

Παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ για το Πρόγραμμα ΜΜΕ επιχειρήσεων http://espaengineers.wordpress.com/2009/07/03/%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5/

 

Απόσυρση κλιματιστικών για το κλίμα ή για το χρήμα;

http://leftengineers.wordpress.com/2009/06/10/allazoklimatistiko/

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν σου είπαν ποτέ συνάδελφε ότι οι μηχανικοί βγάζουμε τρελά λεφτά "φτιαχνοντας δυο γραμμές στο χαρτί" και τα στατικά μας τα κάνει το"κομπιούτερ"? Για την επίβλεψη δε μας τα δίνουν τελείως τζάμπα!!!!!!!

 

Για ποιο λόγο να σου δώσει λοιπόν λεφτά για εξοπλισμό?!?!?!?!?:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έχει πολλές πλευρές. Συνήθως απευθυνόμαστε στην Πολιτεία, η οποία όμως δεν αντιλαμβάνεται τα επιχειρήματα καθώς έχει άλλες προτεραιότητες. Βεβαίως θα πρέπει να επιμείνουμε.

 

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει επίσης, μέσα από κάθε είδους συλλογικότητες (κυρίως σύλλογοι, κεντρικοί και τοπικοί, ομάδες πρωτοβουλίας κλπ), να προβάλλουμε στην κοινωνία την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των μηχανικών.

 

Θυμάμαι παλιότερα (1989-92), ο Σύλλογος μηχανολόγων (ΠΣΔΜΗ) συμμετείχε σε όλες τις τεχνικές εκθέσεις με ειδικά φυλλάδια προς τους καταναλωτές για τις εγκαταστάσεις κτιρίων που αναδείκνυε τη σημασία της μελέτης Η/Μ εγκαταστάσεων, τις υποχρεώσεις των μηχανικών κλπ.

Επίσης είχε ειδικά φυλλάδια για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αναφέρονταν στο τι μπορεί να κάνει ο Μηχανικός στην επιχείρησή τους.

Στις εκθέσεις αυτές είχαμε ακούσει πολύ καλά σχόλια και από τους συναδέλφους οι οποίο εγγράφονταν στον σύλλογο, ανανέωναν τη συνδρομή τους, αναδείκνυαν προβλήματα.

Μετά ... ήρθε ο έρωτας...

Link to comment
Share on other sites

Την άλλη εβδομάδα βγαίνει η προκήρυξη για τους μηχανικούς. Μέχρι 20000 προϋπολογισμό και επιδότηση 50% για αγορά εξοπλισμού. (Αρχικά λέγανε για παραπάνω ποσοστό επιδότησης αλλά το μειώσανε).

Link to comment
Share on other sites

Την άλλη εβδομάδα βγαίνει η προκήρυξη για τους μηχανικούς.

 

Μάλλον εννοείς ότι θα βγει η προδημοσίευση της προκύρηξης (εκτός κι αν τα χρήματα είναι από το Γ' ΚΠΣ).

Ενημερωτικά, από σοβαρές πηγές, το ΕΣΠΑ θα ανοίξει επίσημα τον Σεπτέβριο... Και είναι και λογικό αφού μέχρι και τότε οι χρηματοδοτήσεις είναι από το Γ' ΚΠΣ.

Οπότε.... μάλλον πρώτα θα έρθει ο έρωτας......

Link to comment
Share on other sites

Την άλλη εβδομάδα βγαίνει η προκήρυξη για τους μηχανικούς. Μέχρι 20000 προϋπολογισμό και επιδότηση 50% για αγορά εξοπλισμού. (Αρχικά λέγανε για παραπάνω ποσοστό επιδότησης αλλά το μειώσανε).

 

Υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αυτό που να μπορούμε να διαβασουμε? Η απλά το έχεις ακούσει? ειναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς αυτη την περίοδο ετοιμα΄ζομαι να στησω γραφειάκι, και τα εξοδα επισκευης και μονο του ακινητου ειναι πολλά, μην αναφέρω για ολα οσα πρέπει να αγοραστούν.

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ ότι λέγεται το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την αγορά εξοπλισμού και software. Για τους κάτω από πενταετία ποσοστό 60% και για τους πάνω 50%. Τις τελευταίες μέρες ανεγράφη στις εφημερίδες ότι για τους μηχανικούς ο συνολικός προϋπολογισμός θα πέσει στις 5-6000 ευρώ από τις 20000 αρχικά, πράγμα απαράδεκτο. Το autocad να αγοράσεις και ένα plotter δεν φτάνουνε.... Αλλά στο υπουργείο οικονομίας ξέρουν, και έτσι για τους γιατρούς θα δίνουν 20000€. Παθολόγος με ξυλάκια 20000 ευρώ.....Τέλος παντων, ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει τελικά. Ακούγεται ότι μπορεί να βγει και μες την εβδομάδα η προδημοσίευση...

Link to comment
Share on other sites

6000 ευρω???????????????????????????

αστεια πραγματα.

Καλά δεν είπαμε ότι οι Μηχανικοί έχουν λεφτά????:confused:

Πάλι θα τα ξαναλέμε????

Τι νομίζεται δεν μας πήραν χαμπάρι?

Το ΤΕΕ τι κάνει ρε να πάρει?:-x

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.