Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια επισκευής πλημμυρόπληκτου κτιρίου με μελέτη από ιδιώτη μηχανικό


Recommended Posts

Η Απόφαση Β' 1577/24.04.2020 ''Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυστοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από πλημμύρες'' αναφέρει ότι η μελέτη επισκευής που συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό πρέπει να είναι σύμφωνη με όσα ορίζονται στη σχετική απόφαση περί Καθορισμού Ελαχίστων Υποχρεωτικών Απαιτήσεων για τη κατάθεση φακέλων επισκευής κτηρίων που έχουν υποστεί λάβες από πλημμύρα.

Αυτή η απόφαση είναι η Β' 1894/08.09.2015 η οποία στο άρθρο 2 αναφέρει το εξής: 'Η παρούσα δεν ισχύει για την έκδοση Αδειών Επισκευής Μικρής Κλίμακας.

Εγώ θέλω να κάνω μία μελέτη επισκευής για πλημμυρόπληκτο κτίριο το οποίο έχει υποστεί ζημιές στο δάπεδο, στις εσωτερικές πόρτες, σε επιχρίσματα και χρωματισμό, δηλαδή χρειάζεται να γίνουν εργασίες επισκευής που εμπίπτουν στην Άδεια Μικρής Κλίμακας. 

Από τη στιγμή λοιπόν που η Απόφαση που αναφέρω πιο πάνω δεν ισχύει για έκδοση Αδειών Επισκευής Μικρής Κλίμακας, που μπορώ να βρω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αυτήν την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με ενδιαφέρει κ μένα η περίπτωση αυτη. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει συντάξει τέτοια μελέτη? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10/4/2023 at 3:01 PM, dadabook said:

Από τη στιγμή λοιπόν που η Απόφαση που αναφέρω πιο πάνω δεν ισχύει για έκδοση Αδειών Επισκευής Μικρής Κλίμακας, που μπορώ να βρω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αυτήν την περίπτωση?

Γιατί δεν καλείτε απευθείας στην ΔΑΕΦΚ; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

@cienΠρος το παρόν λύση δεν έχω βρει. Τελευταία δεν απαντάνε καθόλου στα τηλεφωνήματα που τους κάνω ενώ παλαιότερα απαντούσαν. Υπάρχει και το email [email protected]. Τους είχα στείλει ερώτημα για ένα άλλο θέμα, μου απάντησαν μετά από 1,5 μήνα ζητώντας να τους γράψω ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, όπως και έκανα. Από τότε έχουν περάσει 2 εβδομάδες και ακόμα δεν με πήραν.

Η λύση που σκέφτομαι είναι να γίνουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο ''IV.2.1.2 Άδεια Επισκευής - Χορήγηση Σ.Σ. βάσει Τιμολογίου Επισκευών'' της Απόφασης Β' 1577/24.04.2020 και προαιρετικά να γίνουν κάποια από τα βασικά δικαιολογητικά της Απόφασης Β' 1894/08.09.2015, όπως προμέτρηση-προϋπολογισμός, τεχνική έκθεση, και να τα σταλούν όλα αυτά με φάκελο στην Αρμόδια Υπηρεσία . Τότε ο μηχανικός της Υπηρεσίας που θα χρεωθεί τον έλεγχο του φακέλου θα στείλει παρατήρηση με τα επιπλέον δικαιολογητικά που τυχόν υπολείπονται.

Edited by dadabook
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.