Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση τελευταίας σειράς τούβλων και κενό μόνωσης


ApostolisArt

Recommended Posts

Γεια σας, παλι θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Τα τουβλα ο μαστορας τα εχει βαλει μεχρι πανω "οριζοντια" - κανονικα , ενω πολλοι λενε οτι τα βαζουν "πραγιαστα" για καλυτερα αποτελεσματα σε σεισμους. Πως ειναι καλυτερα; Γιατι ο τουβλα επιμενει οτι ετσι ειναι καλυτερα και οτι και στο δικο του ετσι τα εβαλε και μας ανεφερε ενα σωρο αλλα παραδειγματα που τα βαλανε ετσι, γιατι επιμενει πως "ΔΕΝ σχηματιζονται ρογμες μετα απο καιρο". Σιγουρα ξερω πως ο μαστορας κοιταει το πιο βολικο γι αυτον αλλα μας τον εχουν προτεινει για πολυ καλο. Ποιος τροπος ειναι πιο σωστος;

Ακομα ειδαμε οτι τη μονωση στα τουβλα την εχει βαλει στον εξωτερικο και οχι στον εσωτερικο τοιχο, πειραζει; Γιατι επισης λενε οτι μπαινει στον εσωτερικο τοιχο.

Βοηθεια , γιατι θα παθουμε εγκεφαλικο μεχρι να το τελειωσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ApostolisArt είναι μεγάλο λάθος να μην σφηνωθούν τα τούβλα . Την ρωγμή την έχεις στο τσεπάκι! Θα μας τρελάνουν μερικοί τεχνίτες δηλαδή!!

 

Μάλιστα, πρέπει όχι μόνο σφηνωθεί η τελευταία σειρά, αλλά το σφήνωμα αυτό να γίνει την επόμενη μέρα και όχι την ίδια που κτίστηκε η προτελευταία σειρά, διότι τότε έχουμε σίγουρα ρωγμές. Με εντυπωσιάζει η αφαιρετική διάθεση μερικών μαστόρων.. Ο μηχανικός σου τι λέει??

 

Όσον αφόρα στη μόνωση, φαντάζομαι αναφέρεσαι στις πλάκες DOW που μπαίνουν στα συρόμενα. Το σωστό είναι να τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά, καθώς όπως καταλαβαίνεις, ο αέρας περνάει μέσα στο τούνελ του συρόμενου και αν εσύ έχεις μονώσει την εξωτερική πλευρά, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Είναι σαν να μην το έχεις βάλει. Επαναλαμβάνω αυτό ισχύει στα συρόμενα κουφώματα.

 

Τραγικός ο μάστορας..

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες "Πραγιαστά¨τι ακριβώς εννοείς?

Στην περιοχή μου ξέρω ότι την τελευταιά σειρά επάνω κοντά στην δοκό την τοποθετούν με κλισή... Αν ατάλαβς τι εννοείς...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ο μάστορας βαριέται να σπάσει τα τούβλα και να δαπανήσει χρόνο για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο πατέρας μου είναι χτίστης και τόσα χρόνια η τελευταία σειρά έμπαινε σφηνωτή. Σ'αυτό συμφωνούσαν και οι πολιτικοί μηχανικοί που είχαν κάνει τη μελέτη.

 

Όσο για τη μόνωση, στα σημεία που υπάρχει τοιχοποιία από κολώνα σε κολώνα ο μάστορας επειδή χτίζει πρώτα τον εξωτερικό τοίχο βάζει και τη μόνωση σ'αυτόν (δε βολεύει να μπει στον εσωτερικό τοίχο). Για τα συρόμενα τα είπε ο agrafiot.

Link to comment
Share on other sites

ApostolisArt

 

Η σφήνωση επιτυγχάνεται όπως είπε ο agrafiot.

 

Η θερμομόνωση έχει πολλούς τρόπους τοποθέτησης.

 

Το μηχανικό της επίβλεψης δεν τον βρήκες στο τηλέφωνο??Στο γραφείο του??Φαξ του έστειλες με αυτά που ρωτάς??

'Η μήπως μιλάμε για off the record κατασκευή?

 

Αν εκτελείς εργασίες ΕΧΟΝΤΑΣ οικοδομική άδεια,απλά σε ενημερώνω ότι ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να πληρώσεις την επίβλεψη του μηχανικού σου,οπότε δώστου και μια ευκαιρία του ανθρώπου να δουλέψει... :wink:

Link to comment
Share on other sites

ApostolisArt είναι μεγάλο λάθος να μην σφηνωθούν τα τούβλα . Την ρωγμή την έχεις στο τσεπάκι!...........

Συμφωνώ ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να τα σφηνώνουμε, αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Σκεφτείτε ότι το σύνολο της τοιχοποϊας είναι μία εκ των αμυνών έναντι σεισμού, η οποία όμως δεν λαμβάνεται υπόψη από τον Κανονισμό. Ε ας μην τον αγχώνουμε τον άνθρωπο τώρα για την τελευταία σειρά. Και ξέρετε ότι κάποιος που δεν είναι Μηχανικός τραγικοποιεί στο μυαλό του κάποια πράγματα και δικαιολογημένα λόγω άγνοιας. Δεν είναι όμως πάντα έτσι.

Γνώμη μου εν τέλει..............καλύτερα να έμπαιναν, όπως προείπαν και οι άλλοι συνάδελφοι, σφηνωτά, αλλά από τη στιγμή που δεν μπήκαν δεν χρειάζεται και άγχος.

Link to comment
Share on other sites

Η σφηνωση υπο γωνια ειναι απο τα σημαντικοτερα στη δουλεια του χτισιματος γιατι με αυτο τον τροπο αυξανει σημαντικα η δυνατοτητα της τοιχοποιας να απορροφησει το μεγαλυτερο ποσοστο σεισμικης ενεργειας.

Συμφωνα με τη βιβλιογραφια και την κοινη πειρα απαιτουνται 10-15 μερες για να αρχισει το σφηνωμα ωστε η υπολοιπη τοιχοποια να εχει παρει ολες τις παραμορφωσεις λογω σκληρυνσης του αρμου χτισιματος.Καθε αλλη λυση (εκτος απο τις ειδικες , πανακριβες και μη δοκιμασμενες στο πεδιο της φυσης λυσεις) ειναι απλα απαραδεκτη και ο μαστορας πρεπει να χασει το πτυχιο του ,αν ειχε !!!

 

Συναδελφε Ηλια .Το οτι η τοιχοποια δεν λαμβανεται υπ οψη απο τον κανονισμο δεν σημαινει τιποτε απολυτως.Ο κανονισμος δεν μπορει ΑΥΤΗ τη στιγμη να λαβει υποψιν του την τοιχοποια λογω των αβεβαιοτητων που εισαγονται στα υπολογιστικα κ.λ.π μοντελα .Ξερουμε ομως οτι αν δεν υπηρχαν οι καλες τοιχοποιες (οχι π.χ να προκαλουν σημαντικες ασυμμετριες) τοτε ο σεισμος θα ειχε πολυ δυσμενεστερα αποτελεσματα.Αυτο ειναι και η γνωμη της πλειοψηφιας των ειδικων οπως προκυπτει απο τα γραπτα τους και τα συνεδρια .Υπαρχουν σκεψεις να μπει και η συνεισφορα της τοιχοποιας στους κανονισμους αλλα .......μενουν μονο σκεψεις προς το παρον.Αλλωστε το μονο που αλλαζει σχεδον παντα σε μια οικοδομη κατα την κατασκευη της ειναι οι εσωτερικες διαιρεσεις .

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

kfill συμφωνώ (όπως και αρχικά είπα) ότι το καλύτερο είναι να γίνεται όπως λες. Δεν διαφωνώ. Αλλά αν όλα έχουν γίνει όπως πρέπει σε σχέση με το φέροντα οργανισμό, ε εάν δεν μπει και το πάνω τούβλο πλαγιαστό, κατά τη γνώμη μου δεν είναι και έγκλημα! Δηλαδή σε όλα τ΄΄άλλα είμαστε οκ και αυτό μας πείραξε. Ακόμα και αν εμείς κάνουμε μία άρτια μελέτη, πόσο σίγουροι είμαστε για την ορθή κατασκευαστική εκτέλεση?

 

..........Συμφωνα με τη βιβλιογραφια και την κοινη πειρα απαιτουνται 10-15 μερες για να αρχισει το σφηνωμα..........

Ποια είναι αυτή η βιβλιογραφία, εάν θες ανέβασε τίποτα.

 

......Καθε αλλη λυση (εκτος απο τις ειδικες , πανακριβες και μη δοκιμασμενες στο πεδιο της φυσης λυσεις) ειναι απλα απαραδεκτη........

Δεν θα την χαρακτήριζα απαράδεκτη, απλά μη συνιστώμενη λύση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το θέμα του σφηνώματος εχει να κάνει με την περίπτωση να "φύγει" ο τοιχος σε περίπτωση σεισμού με πολύ σοβαρές συνέπειες για αυτούς που βρίσκονται κοντά στον τοιχο μέσα η εξω , και οχι με τόσο με το στατικό μοντέλο. Πολλές τέτοιες πτώσεις τοιχων εγιναν κάποτε στο σεισμό της Καλαμάτας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.