Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο φωταγωγού, ημιυιπαίρθιων, αίθριων και αλλαγές στη κατοψη


Recommended Posts

('Εγινε  μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα σας, είμαι ιδιοκτήτρια σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κατασκευής 2000-2003. Πρόσφατα αναζήτησα απο τη πολεοδομία τα σχέδια, και κατάλαβα οτι το διαμερισμα μου φαίνεται περιπου 50 τ.μ. μικροτερο και με εντελως διαφορετική κατοψη. Πιο συγκεκριμένα εχω εντοπίσει:

-Κλείσιμο όλων των ημιυπαίθριων, των φωταγωγών και ενός μεγάλου αιθρίου (25 τ.μ)

-Εντελώς διαφορετική θέση της σκάλας και του κλιμακοστασίου.

-Προσθήκη 2ης (υπο γωνία) πόρτας στο ασανσερ που ενοείται οτι δεν φαίνεται στα σχέδια.

Φοβάμαι οτι μελλοντικά θα έχω θέμα αν τυχόν χρειαστεί να το νοικιάσω ή να το μεταβιβάσω. Και το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάποια κίνηση απο τη στιγμή που αυτό συμβαίνει σε ολους τους ορόφους και οχι μόνο σε εμένα. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Να μιλήσω με δικηγόρο; Μηχανικό; Να αναζητήσω τα σχέδια της οικοδομής απο συμβολαιογράφο; Υπάρχει λόγος αγχώνομαι ή να το αφήσω έτσι;

Ευχαριστώ!

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

30 λεπτά πριν, eva sotiraki said:

.......Φοβάμαι οτι μελλοντικά θα έχω θέμα ....

Από τώρα έχεις θέμα όχι μόνο μελλοντικά. Και ναι να αγχώνεσαι αμέσως. Όχι πολύ όμως αν οι αυθαιρεσίες ΌΛΕΣ έγιναν προ 2011.

Άμεση κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να αναθέσεις σε Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών να επιμετρήσει και κάνει πλήρη έλεγχο της πολεοδομικής του νομιμότητας.

Ανάλογα τι θα διαπιστώσει θα σας κατευθύνει τι ενέργειες πρέπει να γίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Πριν το αγοράσετε, είχατε αναθέσει σε μηχανικό της επιλογής σας να κάνει τον πολεοδομικό - κτιριοδομικό έλεγχο αυτού που θα αγοράζατε;

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι όλες οι αυθαιρεσίες έγιναν απο τον εργολάβο μηχανικό κατα τη κατασκευή. Δηλαδη πολυ πριν το 2011. Ωστόσο μπορώ εγώ να κινήσω διαδικασίες μόνη μου και μόνο για το δικο μου διαμερισμα? Απο τη στιγμη που π.χ. το αίθριο και οι αλλαγες στο ασανσερ δεν επηρεάζουν μόνο εμένα? 

Edited by eva sotiraki
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αυθαιρεσίες που ρυθμίζονται χωρίς συναίνεση της συνιδιοκτησίας και άλλες που την απαιτούν. Θα πάτε στον μηχανικό σας για να ελέγξει το ακίνητό σας και να σας καθοδηγήσει για τα περαιτέρω. Από εδώ δεν θα πάρετε κάτι περισσότερο. Είναι προφανές από τα λεγόμενά σας ότι απαιτείται τακτοποίηση για το διαμέρισμα. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσετε με τον μηχανικό σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται τεράστια ανάλυση. Ουτε φόρουμ ανωνυμιας. Χρειάζεται ΑΝΑΘΕΣΗ (με πληρωμη) σε μηχανικό.

Δεν το κάνατε όταν αγοράσατε, ηρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε όλες τις αμαρτιες του παρελθόντος (δικές σας και του εργολάβου). Αν ειναι προ 2011 ολα λυνονται. Λεφτά να έχετε και όλα λύνονται.

Καλη συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.