Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργοτάξιο


mixmix_23

Recommended Posts

Καλημέρα, 

Είμαι νέα μηχανολόγος μηχανικός και μου έχει γίνει πρόταση για εργασία σε εταιρεία μελετών σε συνδυασμό με εργοτάξιο. Ο μισθός θα είναι καλός αυτό που με ανησυχεί είναι εάν θα μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή και να μπορώ να κάνω πράγματα και όχι μόνο να εργάζομαι. Για κάποιο λόγο ενώ είχα ενθουσιαστεί στην αρχή με την ανάγνωση διαφόρων άρθρων και εδώ στο φόρουμ έχω τρομοκρατηθεί. Φοβάμαι ότι θα αρχίσω να μετανιώνω που είπα ότι με ενδιαφέρει μια τέτοια θέση. 

Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, mixmix_23 said:

.. εάν θα μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή και να μπορώ να κάνω πράγματα και όχι μόνο να εργάζομαι..

Εξαρτάται τι εννοείς με το "φυσιολογική ζωή". Αν ζητάς εργασία με καλές απολαβές και πολύ ελεύθερο χρόνο, καλύτερα να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι...

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανεργία (των νέων) στα ύψη. Σου χαρίζουν γάιδαρο  (σπάνια περίπτωση, όπως είπε και ο προλαλήσας), κι εσύ κοιτάς αν έχει ωραία αφτιά....

Τέλος πάντων, αν έχεις όρεξη και ανάγκη για εργασία άρπαξέ την και φρόντισε να τα πας όσο γίνεται καλύτερα (για το δικό σου καλό). Αλλιώς, μείνε με το γονεϊκό επίδομα, ή γίνε γκαρσόνα σε μια από τις αμέτρητες καφετέριες, αν αυτό θεωρείς "φυσιολογική ζωή"...

συμπλ.

Επαναλαμβάνω. Άρπαξε τη δουλειά και μη σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Μην το ψειρίζεις, διότι δεν είναι δύσκολο να βρουν κάποιον άλλο (και μάλιστα έμπειρο)

Edited by tetris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι είναι παράλογη η σκέψη μου. Το να μπορεί ένας άνθρωπος να έχει και φυσιολογική ζωή δηλαδή να μπορεί να έχει τρεις με τέσσερις ώρες πριν πέσει για ύπνο το έχουμε κάνει να είναι κάτι ουτοπικό και παράλογο. Πολυτεχνείο τελείωσα και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Αλλά κλασσικά στην Ελλάδα είμαστε, για να είσαι σωστός επαγγελματίας πρέπει να δέχεσαι και καταστάσεις οι οποίες είναι ανεκδιήγητα εκμεταλλευτικές (μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι είσαι καλός και αξίζεις). Δεν αναφέρομαι στην δικιά μου περίπτωση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά του μηχανικού είναι βαρύτατη (και από πλευράς ωραρίου). Ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος,Αν δε δουλεύεις υπάλληλος σε ιδιώτη τότε ακόμα και κάποια Σ/Κ μπορεί να σε απασχολεί.

Από εκεί και πέρα η δουλειά σε δημόσια υπηρεσία ή δημοσίου δικαίου υπηρεσία σαφώς δίνει ελεύθερο χρόνο.

Και μην νομίζεις ότι αυτό είναι "προτέρημα' της Ελλάδας.

Συγγενικό μου πρόσωπο (μηχανικός) που δουλεύει στην jαcombs (από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Αμερική )  τον απασχολούν και πολλά Σ/Κ χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.Το καλοκαίρι του δίνουν (με τα βίας) μόλις 15 μέρες άδεια.Την υπόλοιπη την δίνουν μόνο Χριστούγεννα (χειμώνας ,κλειστά εργοτάξια). Απαιτουν δε να έχει πάντα ανοιχτό το wiber για οδηγίες.

Ξεκινάς κατά την γνώμη μου όπως λέει ο Tetris.Μετά βλέποντας και κάνοντας .

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.