Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

πρόκειται για υπόγειο οικοδομής, στο οποίο πέραν από το λεβητοστάσιο και το ασανσέρ, έχουν κατασκευαστεί αποθήκες οι οποίες δεν προβλεπόντουσαν στην οικοδομική άδεια. Σημειώνεται ότι σε κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί ως παρακολούθημα μία αποθήκη του εν λόγω υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

Άρα, μας λες ότι στην Ο.Α δεν προβλέπονταν η διαμερισμάτωση με αποθήκες. Άρα, τι προβλέπονταν στην Ο.Α; Μήπως κοινόχρηστος χώρος βοηθητικής χρήσης και γι αυτό συνέστησαν παρακολουθήματα;

Η ΠΣΟΙ τι ακριβώς γράφει για το υπόγειο και τι εμφανίζεται στην κάτοψη της σύστασης ; 

Link to comment
Share on other sites

Στην οικοδομική άδεια φαινόταν πέραν από το χώρο του λεβηστάσιου, όλο το υπόγειο ενιαίος - κοινόχρηστος αποθηκευτικός χώρος.

Στην πράξη σύστασης κατατέθηκε σύσταση εμφανίζονται αποθήκες, όπου κάθε αποθήκη αποτελεί παρακολούθημα μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις Δ.Δ με ένα διαμέρισμα με το παρακολούθημά του και κατά τα γνωστά να συμμετάσχουν οικονομικά και οι υπόλοιποι και να γίνει μια αποτύπωση σε όλη την υπόγεια στάθμη. Κάθε ένας μετά που θα χρειαστεί μεταβίβαση ή συντάξη ΗΤΚ/ΠΠΗΤΚ για άλλο λόγο, θα έχει ρυθμίσει με την δήλωση αυτή το παρακολούθημά του. 

edit. Υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στην κάτοψη σύστασης και υφιστάμενη κατάσταση; 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ναι ταυτίζονται, ή να το θέσω διαφορετικά είναι πολύ κοντά. 

 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Σε Διαμέρισμα όπου υπάρχει διαμερισματωση με όμορο(έχει χασει εμβαδο από τον δίπλα),σύμφωνα με την κάτοψη της άδειας και υπάρχει βεβαίωση πως το αρχείο της σύστασης έχει καταστραφεί από πυρκαγιά,υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση χωρίς την ανάμειξη του ιδιοκτήτη της όμορης ιδιοκτησίας? 

Link to comment
Share on other sites

Να εξαντληθεί η έρευνα της κάτοψης σύστασης με κάθε μέσο. Ρωτηστε όμορους ή άλλους συνιδιοκτήτες  μήπως την έχουν. Ενδεχομένως κάποιοι να πήραν δάνειο και να το είχαν. Ίσως κράτησαν αρχείο. Χωρίς συναίνεση όμορου που εμπλέκεται στην Δ.Δ δεν προχωράει η τροποποίηση σύστασης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα, καλούμαι να κάνω μια Η.Τ.Κ. σε δύο διαμερίσματα  1ου ορόφου διώροφης οικοδομής, στην οποία έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Η κάτοψη της οικοδομικής άδειας είναι ίδια και έχει γίνει από τον ίδιο Μηχανικό, με αυτή του συμβολαίου της σύστασης (*η οικοδομή έχει γίνει με οικοδομική άδεια). Βλέπω λοιπόν ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό που μέτρησα με την υφιστάμενη κατάσταση γενικώς στον όροφο. Για παράδειγμα, το ένα διαμέρισμα που μέτρησα ήταν όπως ανεβαίνεις τη σκάλα αριστερά, και στην κάτοψη το δείχνει τέρμα δεξιά, ανεστραμμένο και με διαφορετική εσωτερική χωροθέτηση δωματίων. Στον όροφο φαίνονται 3 πόρτες είσοδοι σε διαμερίσματα και εγώ όταν πήγα μέτρησα τέσσερεις πόρτες. Σαν περίγραμμα κτιρίου φαίνεται το ίδιο με το υφιστάμενο, αλλά εσωτερικά έκαναν άλλα πράγματα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Από όσο καταλαβαίνω, αυτό θέλει αναθεώρηση φακέλου της οικοδομικής άδειας και μετά ξανά συμβολαιογράφο για διόρθωση της σύστασης που θα πρέπει να την κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες του ορόφου; Και ποιος θα κάνει την ανάθεση; Μόνος του ο ιδιοκτήτης μπορεί να προβεί σε διαφορετική διαμερισμάτωση; Νομίζω ότι αν γίνει ρύθμιση αυθαιρέτων, θα πρέπει να την κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας ή τουλάχιστον του ορόφου, δεν ξέρω τι γίνεται στο ισόγειο, γιατί δεν είναι ότι η ιδιοκτησία καταπατά 1μ στον κοινόχρηστο, αλλά ότι είναι αλλού και αλλού. Ούτε με τους γείτονες που γράφει το συμβόλαιο δεν ταιριάζει (κοινόχρηστος διάδρομος διαμέρισμα Α-2 κτλ).  Εν το μεταξύ, τα τ.μ. είναι κοντά σε αυτά του συμβολαίου 33,40τμ στο συμβόλαιο, 32,60τμ το μέτρησα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα. Καταρχάς ψυχραιμία. Σου έτυχε μια από τις συχνά συναντούμενες περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση βάλε ένα layer κάτοψης Ο.Α, ένα της σύστασης και ένα της υφιστάμενης κατάστασης. Με τα περιγράμματα, το ένα πάνω στο άλλο θα βγούν χρήσιμα συμπεράσματα. Αν έχουν αλλάξει κοινόχρηστοι, κλιμακοστάσιο και προφανώς, όπως λες και τα όρια διαμερισμάτων, είτε ως προς τα όμορα, είτε και με καταπάτηση Κ.Χ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει τροποποίηση σύστασης. Μπορεί να γίνει διαμερισμάτωση από έναν αλλά για την μονομερή τροποποίηση θα απαιτηθεί συναίνεση και του δίπλα. Δες το άρθρο 98 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Link to comment
Share on other sites

Γύρω από τα μαύρα περιγράμματα είναι εξώστες και Η/Χ. Τα μπλε βελάκια είναι περίπου οι είσοδοι. Εγώ μέτρησα τα Α1,Α2.

ΠΡΟΧΕΙΡΟ.jpg

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.