Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση στάθμευσης που φράζει την είσοδο δεξαμενής πετρελαίου


Recommended Posts

Καλησπέρα, στην πολυκατοικία που μένω ο κατασκευαστής  έχει πουλήσει θέση στάθμευσης στο υπόγειο (με συμβόλαιο όπως ισχυρίζεται-όλο αποφεύγει όμως να μας δώσει τα σχέδια κτλ.) η οποία φράζει την είσοδο για την δεξαμενή πετρελαίου. Η παροχή του καυσίμου γίνεται και από εξωτερικό σωλήνα, αλλά  η καταμέτρηση, συντήρηση της δεξαμενής κτλ  είναι φανερό ότι θα γίνεται μόνο εφόσον δεν είναι σταθμευμένο το όχημα .  Διαβάζοντας Το Π.Δ. 922/1977 (Φ.Ε.Κ. Α' 315/12-10-1977) "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΑ ....3.- Επιβάλλεται ο επαρκής φυσικός εξαερισμός των χώρων λεβητοστασίου και δεξαμενής πετρελαίου με άνοιγμα προς τον ελεύθερο χώρο του κτιρίου και όχι προς κοινόχρηστους χώρους διαδρόμων,κλιμακοστασίου ή φρεατίου ανελκυστήρα, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή δυσλειτουργίας του καυστήρα ο σχηματιζόμενος καπνός να απάγεται εκτός του κτιρίου"

Αναφέρεται το θέμα σε νεότερο νόμο; Εάν το γνωρίζετε και το αναρτήσετε θα είναι πολύ χρήσιμο για  τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 



Link to comment
Share on other sites

To θέμα χρειάζεται μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση μέσω ιντερνετ. Οι θέσεις στάθμευσης είναι οι υποχρεωτικές από την Ο.Α και βεβαίως μπορεί να έχουν συσταθεί συμβολαιογραφικά περισσότερες από τις υποχρεωτικές κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο. Άρα, εν μέρει ο κατασκευαστής μπορεί να λέει την αλήθεια, ότι έχει συμβόλαιο, πλην όμως χρήζει διερεύνησης κατά πόσο η δημιουργία της εν λόγω θέσης στάθμευσης, αντιβαίνει πολεοδομικές διατάξεις (πχ διάδρομοι ελιγμών των υπόλοιπων οχημάτων, κανονισμός πυρασφάλειας κλπ). Θα πρέπει να καλέσετε μηχανικό ο οποίος θα το διερευνήσει το θέμα έχοντας πλήρη φάκελο άδειας και την αλληλουχία των συμβολαίων.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση, θα ακολουθήσουμε την συμβουλή σας και θα επικοινωνήσουμε με τον μηχανικό που έκανε τα σχέδια του υπογείου! 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Xrysi said:

... θέση στάθμευσης στο υπόγειο (με συμβόλαιο όπως ισχυρίζεται-όλο αποφεύγει όμως να μας δώσει τα σχέδια κτλ.) .....

το συμβόλαιο αγοράς του δικού σου διαμερίσματος το ανοίγεις και αναζητάς να βρεις γραμμένη κάποια φράση περίπου ..... "΄σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας αριθμό ΧΧΧΧ, του της συμβολαιογράφου ΧΧΧΧ....)

Καλείς τηλ την συμβολαιογράφο ή όποιον έχει εξαγοράσει το αρχείο της (τηλ θα βρεις στον συμβολαιογραφικό σύλλογο που αναγράφει ότι είναι) και ζητάς να σας δώσει τα συνημμένα σχέδια που σας ενδιαφέρουν   ....καλό είναι αν δεν το έχεις να λάβεις και όλη την σύσταση να την έχεις μαζί με τα σχέδια για το σπίτι σου.

ο/η συμβολαιογράφος τα δίνει μόνο με χρέωση.

Εκεί θα δεις που είναι η θέση στάθμευσης και που η θέση λέβητα και δεξαμενής (που λογικά είναι κοινόχρηστοι χώροι.

 

Link to comment
Share on other sites

On 16/4/2024 at 3:29 ΜΜ, Xrysi said:

Αναφέρεται το θέμα σε νεότερο νόμο; Εάν το γνωρίζετε και το αναρτήσετε θα είναι πολύ χρήσιμο για  τους υπόλοιπους ενοίκους.

Δεν σου χρειάζεται κανένας νόμος.
Είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει θέση στάθμευσης μπροστά από λεβητοστάσια και δεξαμενές.

Edited by Jupiter
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Didonis και Jupiter αυτό θα κάνουμε, θα αναζητήσουμε τα έγγραφα, ο διαχειριστής έχει μεγάλη δυσκολία με το ζήτημα όταν κάνει την μέτρηση του πετρελαίου και όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θέσεων έχουν μια δυσκολία στο σημείο. 

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.