Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

νομιζω οτι το εχουμε λυσει το θεμα με το φπα. πλεον επειτα απο μια εγκυκλιο του υπουργειου τα εξοδα ειναι 6000 + φπα για οσους επιστημονες εχουν φπα στις αμοιβες τους (δηλαδη ολοι πλην ιατρων). το σκεπτικο ειναι οτι το φπα αυτο συμψηφιζεται με το φπα που πρεπει να αποδωσει ο επαγγελαμτιας και άρα δεν αποτελει εξοδο.

 

οποτε μην μπερδευεστε επειδη καποιοι συναδελφοι παλαιοτερα ειχαν εξοδα 6000 μαζι με φπα γιατι πλεον εδω και 2 μηνες εχει αλλαξει αυτο.

 

οσον αναφορα τον αριθμο 7380 δεν ειναι ακριβης γιατι οπως ειπε και καποιος συναδελφος πιο πανω δεν επιβαρυνονται ολες οι δαπανες με 23% φπα (πχ τα βιβλια εχουν 6,5 %)

 

με λιγα λογια αν καποιοσ ξοδεψει 3000 για δαπανες με 23 % (δηλ. φπα 690 ευρω)

 

και 3000 για δαπανες με 6,5% (δηλαδη φπα 195 ευρώ) συνολικα θα δωσει 6885 ευρώ

 

αντε περιμενουμε αυτην την ρημαδοπροεγκριση να κανουμε κ τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

ο tristanos εχει δικιο, το θεμα με το 6000+ΦΠΑ εχει ξεκαθαριστει και προσωπικα στην προηγουμενη σελιδα εχω βαλει 2 λινκ με σκαναρισμενη την αποφαση που το λεει ξεκαθαρα.

 

Τωρα πως και γιατι το θυμηθηκαν 2 χρονια μετα την εναρξη του προγραμματος...ειναι αλλου παπα ευαγγελιο... Ελλας το μεγαλειο σου!

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πέρασα κι εγώ από τον ΟΑΕΔ της περιοχής μου για περαιτέρω (αρχικές) πληροφορίες, μιας και μέχρι χθες ήμουν στρατό. Ρώτησα την υπάλληλο για τον εξοπλισμό του γραφείου, αν μπορώ να χρησιμποποιήσω υπάρχοντα γραφείο-σχεδιαστήριο-κτλ και μου απάντησε πως για τον ΟΑΕΔ αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά θα αποτελέσει τυχών πρόβλημα στην εφορία.

 

Τι γνωρίζετε για την περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ πολύ για τις τυχών απαντήσεις σας και από δω και πέρα θα τα "λέμε" πιο συχνά!

Link to comment
Share on other sites

Στο ΦΕΚ λεει ξεκαθαρα πως πρεπει ο χωρος οπου θα χρησιμοποιηθει σαν γραφειο να μην εχει χρησιμοποιηθει πρωτιτερα για γραφειο ιδιας ειδικοτητας/ιδιου αντικειμενου.

 

δηλαδη αν πρωτα εκει εδρευε ενας αρχιτεκτωνας μηχανικος, εσυ δεν μπορεις να ανοιξεις γραφειο στον χωρο αυτο με επιδοτηση.

 

Εγω αυτο εχω καταλαβει, αν ειναι διαφορετικα ας με διορθωσει καποιος. Εκτος και αν πριν το γραφειο ήταν αλλης ειδικοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Ο εξοπλισμός εαν ειναι παλιός δεν τους ενδιαφέρει, κανεναν δεν ενδιαφερει. σημασία εχει ο χώρος να μην νοικιαζόταν πριν από μηχανικό (όλοι οι μηχανικοί ανήκουμε στην ίδια κατηγορία ανεξαρτήτως ειδικότητας) και φυσικά να εχει κανει τις απαιτούμενες δαπάνες: συνήθως όλοι κανουν δαπάνες για εξοπλισμό, εσυ ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιό και να παρείς ενα καλό πρόγραμμα και καλά βιβλία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.