Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

@geo_tour Να εξαντλήσεις την έρευνα σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη. ΔΕΗ, τράπεζες από διαμερίσματα που πιθανώς προσημειώθηκαν, άδειες λειτουργίας αν στο ισόγειο έχουν επαγγελματικούς χώρους, συμβόλαια (ίσως σχέδια άδειας να πέρασαν στη σύσταση), ερώτηση σε γειτονικά διαμερίσματα της οικοδομής κλπ. 

Ναι τώρα που το λέτε για βεβαίωση κύριας χρήσης από πολεοδομία που χρειαζόταν πριν χρόνια δεν έχω κοιτάξει. Βέβαια δεν νομίζω να ήταν ποτέ υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά θα το δω. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ Σύσταση Οριζόντιας....

Πάντως το ερώτημα είναι αν είναι σωστό να ζητάει ο μηχανικός εφαρμογής που θα το ελέγξει ρύθμιση Ν.4495 για τους ορόφους που δεν έχει βρεθεί η Οικ. Άδεια λόγω της πλημμύρας του 1977. Μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο να γίνει τακτοποίηση για χώρους που έχουν γίνει με οικοδομική άδεια.

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Έχω περίπτωση οριζ. ιδιοκτησίας-διαμερίσματος κατοικίας σε τριώροφη πολυκατοικία με υπόγειο εντός σχ.πόλεως για την οποία έχουν εκδοθεί δύο οικ. άδειες : η αρχική άδεια 5/1970 που αφορά υπογείο και ισόγειο όροφο και η οικ. άδεια 11/1970 που αφορά προσθήκη Α κ Β ορόφου. Η οικ. 1η οικ. άδεια υπάρχει, έχω όλα τα στοιχεία και μάλιστα έχω κάνει και τακτοποίηση στο διαμέρισμα του ισογείου. Της 2ης οικ. άδειας όμως (προσθήκης) έχει απωλεσθεί ο φάκελο από την ΥΔΟΜ (Έχω πάρει την σχετική βεβαίωση) και ο πελάτης δεν διαθέτει κανένα στοιχείο. Εχω προσπαθήσει να βρώ τα στοιχεία της άδειας προσθήκης (σε συμβολαιογράφους, στο μηχανικό του έργου, στα αρχεία του κράτους, σε γείτονες) αλλά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο το σχέδιο των ξυλοτυπων σφραγισμένο από πολεοδομία, το τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης της προθήκης με βεβαίωση από την τεχνική υπηρεσία της νομαρχίας το οποίο συνοδεύει την σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών που έγινε το 1976, επίσης από τα αρχεία του κράτους βρήκα τις κατόψεις Α κ Β ορόφου καθώς και το τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης που συνοδεύουν τη σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών του 1976, καθώς έχω βρει και κάποια σχέδια σε αρχιτεκτονική διαφάνεια από τον μηχανικό της άδειας (ανυπόγραφα - μη επικυρωμένα ). Δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι άλλο, ούτε καν το φύλλο οικ. αδείας. Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Το διαμέρισμα έχει μια υπέρβαση ~5% από την οικ. άδεια + λοιπές παραβάσεις (συγκρίνοντας το με τα σχέδια της σύστασης καθώς και με τις κατόψεις της οικ. αδείας του ισογείου ορόφου που έχω κάνει εγώ την τακτοποίηση, καθότι πρόκειται για πανομοιότυπα διαμερίσματα). Ο πελάτης μου θέλει να κάνει ηλεκτρονική ταυτότητα για μεταβίβαση. Θα προηγηθεί τακτοποίηση λόγω αυθαιρεσιών όπως ήδη ανέφερα. Η ερώτηση μου είναι 1. που αλλού μπορώ να απευθυνθώ για εύρεση έστω του φύλλου οικ. αδείας της προσθήκης. 2. Σκέφτομαι να υπάγω όλο το διαμέρισμα στο νόμο 4495 ως προυφιστάμενο του 1975 ή του 1983 (η σύσταση του 1976 το αναφέρει, αλλά ημιτελές, χωρίς να προσδιορίζει στάδιο αποπεράτωσης) αναφέροντας την οικ. αδεια προσθήκης (& την αρχική άδεια ισογείου και υπογείου) και καταχωρώντας το εμβαδόν της οικ. αδείας σε ένα φύλλο, και τα τ.μ. της υπέρβασης σε άλλο φύλλο. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα στη ΔΕΗ όπου θα φαινεται πότε ηλεκτροδοτήθηκε το διαμέρισμα της προσθήκης. Πιθανώς θα έχουν και το στέλεχος. Επίσης να σιγουρευτείτε ότι έχετε το σωστό αριθμό της άδειας της προσθήκης γιατί μπορεί ο φάκελος να έχει χαθεί αλλά το στέλεχος είναι πιο δύσκολο να χαθεί. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.