Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός και έχω αναλάβει την μελέτη και την κατασκευή ενός συγκροτήματος 6 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων σε ένα χωριό της Κρήτης. Τη περίοδο που κατασκευάζονταν οι κατοικίες, ο πελάτη μου αγόρασε το απέναντι οικόπεδο, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο για να κάνει 3 πισίνες τύπου compact που θα εξυπηρετούν τις απέναντι κατοικίες. Θα το χρησιμοποιήσει επίσης σε ένα κομμάτι σαν χώρος στάθμευσης , χωρίς να αλλάξει κάτι στην διαμόρφωση και θέλει να βάλλει και ένα μικρό κιόσκι.

Το ερώτημα μου είναι το έξης. Μπορώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας για την κατασκευή των πισινών και του κιοσκιού και την ήπια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τριγύρω, χωρίς να υπάρχει κάποιο κτίσμα στο οικόπεδο? Δηλαδή άδεια που να αφορά ένα οικόπεδο που έχει 3 πισίνες και ένα κιόσκι, χωρίς κάποια χρήση κατοικίας ή ότι άλλο?

Στην περίπτωση αυτή μπορώ να πάρω ρεύμα και νερό?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων  

Δημοσιεύτηκε
On 23/5/2025 at 2:39 ΜΜ, Theo Mavroeidis said:

...ο πελάτη μου αγόρασε το απέναντι οικόπεδο, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο για να...

είναι απέναντι ή όμορο σε επαφή?

κι αν όμορο σε επαφή τα ποσοστά ιδιοκτησίας και στο ένα και στο άλλο είναι τα ίδια?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ίσως να βοηθάει   το αρ. 24 του Ν. 4179/2013 όπως έχει τροποποιηθεί με την Παρ.1 Άρθρο 34 Νόμος 4875/2021 

Edited by Latg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.