Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δώμα ή Στέγη;


gio

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Sundance,

 

υπάρχει δυνατότητα το ασφαλτόπανο να μπει τόσο πάνω όσο και κάτω από την θερμομόνωση. Στη πρώτη περίπτωση μιλάμε για τη συμβατική μόνωση και στη δεύτερη για την ανεστραμμένη.

Ανεστραμμένη μόνωση επιτρέπεται μόνο όταν το θερμομονωτικό υλικό είναι απόλυτα ανεπηρρέαστο από την υγρασία και ως τέτοιο θεωρείται μόνο η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Μια προσέγγιση στην ανεστραμμένη μόνωση επιχειρείται στην ανάρτηση "ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ: ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ".

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των μονώσεων γίνεται με τον συμβατικό τρόπο.Web Page Name

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εγω θα προτεινα μια αλλη λυση.

Σχεδον με τα ιδια Χρημματα μπορεις να κανεις ταρατσοκηπο

το κοστος με προσωπικη εργασια δεν υπερβαινει τα 20€ τ.μ

μιας και δεν ξερω της Ελληνικες ωρολογιες θα τα πω απλα.

1) φελιζολ 2)μονωτικη pvc μεμβρανη 1χιλ.αντιριζωτικη3)γεωυφασμα προστασιας μεμβρανης4)αποστραγγιστικο συστημα(υπαρχουν πολλα ειδη)

5)Γεωυφασμα προστασιας και φιλτρου.6)Ελαφροπετρα&λαβα γυρω στους 5 ποντους παχος 6)φυτα χαμηλης βλαστησης.7)στις ακρες γυρω-γυρω περιπου 40 ποντους χαλικι (πυροπροστασια). και χαιρεστε εναν ωραιο βιοτοπο στο σπιτι σας.

Υ.Γ Μενω Γερμανια και ασχολουμαι με εμποριο μεμβρανης παντος τυπου

και υλικα ταρατσοκηπων. Πολυ ευχαριστως θα μπορουσα να συνεργαστω

με καποιους στην Ελλαδα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η καλύτερη λύση για ένα σίγουρο αισθητικό και τεχνικό αποτέλεσμα είναι η χρήση κεραμικών πλακιδίων σε συνδυασμό με καλής ποιότητας υλικά στεγάνωσης και συγκολλήσεως. Όλα τα λεφτά στη κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί! Υπάρχουν πλέων κόλλες στην αγορά με προδιαγραφές που προσφέρουν πολύ καλή στεφάνωση, πρόσφυση, μόνωση, ελαστικότητα (για συστολές/ διαστολές), ακόμη και έξτρα θερμομόνωση. Μια πολύ καλή εταιρεία είναι η Mapei, αλλά και η Kerakol έχει καλά προϊόντα. Κάπου διάβασα παραπάνω για στέγνωμα ταράτσας/ οικοδομής. Συνήθως καλό είναι να αρχίσουν εργασίες 1 μήνα και πλέον από τελευταία βροχόπτωση. Μιας και εγκλωβιστεί υγρασία στη κατασκευή δεν "φεύγει" μέσα σε λίγες μέρες. Πολύ καλό καθαρισμό και προεργασία επιφανειών, αρμούς συστολών/διαστολών, σωστές ρύσεις είναι τα ποιο βασικά.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως καλό είναι να αρχίσουν εργασίες 1 μήνα και πλέον από τελευταία βροχόπτωση. Μιας και εγκλωβιστεί υγρασία στη κατασκευή δεν "φεύγει" μέσα σε λίγες μέρες. Πολύ καλό καθαρισμό και προεργασία επιφανειών, αρμούς συστολών/διαστολών, σωστές ρύσεις είναι τα ποιο βασικά.

 

eupalinos να ρωτήσω τι πρόβλημα θα υπάρχει αν εγκλωβιστεί υγρασία στην πλάκα; έστω και μετά απο λίγες μέρες δεν θα φύγει η υγρασία;

Link to comment
Share on other sites

Από που να φύγει η υγρασία αφού έχοντας κάνει στεγανοποίηση από πάνω την έχεις πλέον εγκλωβίσει πλέον στο εσωτερικό της κατασκευής? Εφόσον εισχωρήσει υγρασία μέσα στη πλάκα αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή θα διαβρώνει τον οπλισμό, θα μειώνει τις θερμομονωτικές ικανότητες, θα δημιουργηθούν φουσκάλες, ξεφλουδίσματα, πιθανόν να πέσει και κάνα κομμάτι σοβά από την οροφή, αργά η γρήγορα θα έχουμε μούχλα, (εμφανής ή και όχι), οσμές, και κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία. Εννοείται ότι όλα αυτά είναι πιθανά ανάλογα με την ποσότητα της εγκλωβισμένης υγρασίας, τη κατασκευή και τις λεπτομέρειες, τις εσωτερικές και εξωτερικέ συνθήκες κλπ. Την υγρασία την δημιουργούν και οι χρήστες εντός κτιρίου η οποία συσσωρεύεται πολλές φορές στα ποιο απίθανα και απίστευτα σημεία..

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά και λογικά αφού η εγκλωβισμένη υγρασία θα εμφανιστεί στην κάτω πλευρά (μούχλα), σιγά σιγά θα διαχέεται στο χώρο (εξάτμιση) και κάποια στιγμή θα χαθεί (μετά από πολύυυ καιρό). Βέβαια ο χρόνος εξαρτάται και από τον αερισμό του χώρου (ο οποίος αντιμετωπίζει και το πρόβλημα που προκαλείται από τους χρήστες και τις...χρήσεις τους).

 

Τώρα αν κάποιος ζει σε περιβάλλον με υψηλό ποσοστό υγρασίας μάλλον χρειάζεται τα φώτα κανενός Εγγλέζου.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει φίλοι μου εννοούσα....ότι η υγρασία που μπήκε από μια βροχή στην ταράτσα και εγκλωβίστηκε θα φύγει αν μετά κάνει καλή θερμοκρασία. γενικά όμως αν έχουμε συσσώρευση υγρασίας τότε ναι θα υπάρχει πρόβλημα. Για μια βροχή δεν νομίζω!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικοδομή που χτίζεται τώρα ο οιδιοκτήτης τελικά δεν θέλει να βάλει στέγη. Έχουμε βάλει 5αρι DOW στο κάτω μέρος της πλακας οροφής.

Σκέφτομαι να βάλω και 5αρι στο πάνω μέρος της πλάκας και να κάνω και

υγρομόνωση. Έχετε εφραρμόσει κάποια τεχνική που σας έδωσε πολύ καλά

αποτελέσματα:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κ.Κ αν και το 5άρι Dow είναι θερμομονωτικά επαρκές έχει μπει σε λάθος θέση και ορθώς βάζεις δεύτερη θερμομονωτική στρώση.

Για να επιλέξουμε τη στεγανοποίηση τώρα και να καθορίσουμε σωστά την διαδοχή των στρώσεων γνώρισε μας σε παρακαλώ:

 

- αν υπάρχουν κλίσεις ή θα δοθούν τώρα

- τι απαιτήσεις βατότητας υπάρχουν

 

 

http://monosimacon.blogspot.com/

http://maconwaterproofing.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.