Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.
Διαθέτω ενα 2οροφο ακίνητο, μεσοτοιχία με έτερο ακίνητο. Ο ιδιοκτήτης του άρχισε να οικοδομεί και επειδή μου έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα συν ότι οι μηχανικοί που συνεργάζομαι, βλεπουν αυθαιρεσίες και υπερβάσεις, ζήτησα απο την αρμόδια πολεοδομία τα στοιχεία της οικοδομικκής άδείας. Μου έστειλαν κλειδιά για το στέλεχος της αδείας και το διάγραμμα δόμησης.

Οι μηχανικοί χρειάζονται επιπλεόν στοιχεία και μου ζήτησαν κατόψεις, τομές κλπ.
Επανήλθα με συμπληρωματικό αίτημα στην πολεοδομία, το οποίο η υπαλληλος αγνόησε. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία μετα από αρκετές ημέρες, αρνήθηκε να μου δώσει τα στοιχεία, λόγω προσωπικών δεδομένων. Απαντησε ότι έχει εντολή από τον δήμο, να αποστέλει μονο το διάγραμμα δόμησης.
Είναι όντως σωστό αυτό που είπε και αν ναι, δε μπορω εγώ που έχω έννομο συμφέρον, να έχω πρόσβαση;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εκείνοι όπως και ο δικηγόρος μου, προτείνουν, να ζητήσω να απαντήσουν εγγράφως αρνητικά, ώστε να ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία και μήνυση κατά της υπαλλήλου.

Edited by MaSc
Δημοσιεύτηκε

Ζητήστε ό,τι θέλετε (να είστε απολύτως σαφής σε αυτό) από την πολεοδομία εγγράφως, αποδεικνύοντας βεβαίως ότι, έχετε έννομο συμφέρον για το λόγο αυτό. Αν δεν αποδείξετε έννομο συμφέρον δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση να σας δώσουν το οτιδήποτε... Αν περάσει το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος (ξέρει ο δικηγόρος σας) να κάνετε τότε έγγραφη καταγγελία για αυθαιρεσίες στον όμορο κ.λπ.

Υ.Γ. Με εισαγγελική παραγγελία ή μήνυση δεν πρόκειται να πετύχετε απολύτως τίποτα!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εννομο συμφέρον έχω και τους το έχω αποδείξει, για αυτό και μου έστειλαν τα αρχικά κλειδιά.

Ο δικηγόρος μου είπε ότι παιρνουμε τα στοιχεία με εισαγγελική παραγγελία, αλλά ο εισαγγελέας απαιτεί έγγραφη άρνηση της πολεοδομίας να χορηγήσει τα στοιχεία , παρά το έννομο δικαίωμα. Εχει λάθος;

Edited by MaSc
Δημοσιεύτηκε
On 16/9/2025 at 4:01 ΜΜ, MaSc said:

Μου έστειλαν κλειδιά για το στέλεχος της αδείας και το διάγραμμα δόμησης.

Οι μηχανικοί χρειάζονται επιπλεόν στοιχεία και μου ζήτησαν κατόψεις, τομές κλπ.

εγώ πάλι απορώ με τους μηχανικούς σου, που δεν τους αρκεί το διάγραμμα δόμησης (με το περίγραμμα των κατόψεων και τις όψεις -τομές) και θέλουν και τις ακριβείς κατόψεις που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του μελετητή της έκδοσης της Ο.Α!!!

Δημοσιεύτηκε
On 9/16/2025 at 5:29 PM, ΚΑΝΑ said:

εγώ πάλι απορώ με τους μηχανικούς σου, που δεν τους αρκεί το διάγραμμα δόμησης (με το περίγραμμα των κατόψεων και τις όψεις -τομές) και θέλουν και τις ακριβείς κατόψεις που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του μελετητή της έκδοσης της Ο.Α!!!

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω, μεταφέροντας με απλά λόγια, όπως μου τα είπαν. Η άδεια μεταξύ άλλων γράφει: προσθήκη ορόφου - σοφίτας. Αυτή τη σοφίτα δεν τη βρίσκουν και υποψιάζονται ότι έχει ενσωματωθεί το εμβαδόν της στον όροφο. 

Δημοσιεύτηκε

και ποιο είναι το σοβαρό πρόβλημα που σε δημιουργεί  η ενσωμάτωση σοφίτας -ορόφου κλπ 

με την μεσοτοιχία που σε συνδέει πολεοδομικά και νομικά με τον όμορο!!!

Δημοσιεύτηκε
On 9/16/2025 at 7:47 PM, ΚΑΝΑ said:

και ποιο είναι το σοβαρό πρόβλημα που σε δημιουργεί  η ενσωμάτωση σοφίτας -ορόφου κλπ 

με την μεσοτοιχία που σε συνδέει πολεοδομικά και νομικά με τον όμορο!!!

Αρχικά ότι  έχει δημιουργήσει καθίζηση στο δικό μου από την εκσκαφή, μετά έχει υπερβεί το ύψος του ( διαπιστωμένο από τοπογράφο )και  κάποια άλλα τα οποία δε θα συζητήσω εδω, αν μου επιτρέπετε.

Δημοσιεύτηκε
Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.