Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά εκτός σχεδίου.


Recommended Posts

Καλημερα σας

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εντελώς άσχετος απο τα θέματα που απασχολούν την ενότητα αυτή

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναοικόπεδο για να χτίσω ενα σπιτάκι μελλοντικά.

Εχω βρει ένα 4800 τ.μ. εκτός σχεδίου.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί πρεπει να προσέξω. Μου είπανε να ζητήσω χαρτί δασαρχείου. Σύνορα με το οικοπεδο υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα και 3 οικοπεδα μετά κατοικία σε εκτός σχεδίου παλι. Υπαρχει περίπτωση να είναι μη μπορω να χτισω;

 

Μου είπανε ότι το δασαρχείο μπορεί να κανει και 6 μήνες για να βγάλει το χαρτί. Ο πωλητής δε νομίζω να ασχοληθεί τοσο καιρό με μένα και είναι ενα οικοπεδο που μου άρεσε και δε θα ήθελα να το χάσω.

Σας δίνω και ενω χαρτι του google για να δείτε την περιοχή. Προκειται για καλλιέργιες . Είναι δυνατόν να είναι δασικό;

 

<a href=yuw3wyordukrcodi1p6q_thumb.jpg' alt='yuw

 

Τι αλλο πρεπει να προσέξω ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

 

Το απόγευμα θα πάρω τοπογραφικό και συμβόλαιο. Θα σας το ανεβάσω...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αν σήμερα είναι καλλιεργήσιμη γη, δεν μπορείς να ξέρεις πως μπορεί να είναι η κατάστασή του στους δασικούς χάρτες και τις αεροφωτογραφίες τις περιοχής που χρησιμοποιούν οι δασικοί για τους χαρακτηρισμούς. Αποτελεί μια ένδειξη, όχι όμως και απόδειξη μη δασικότητας. Η αγορά του γηπέδου ενέχει ένα ρίσκο σχετικά με αυτό το θέμα. Επειδή όμως προφανώς το ρίσκο αυτό το γνωρίζει και ο πωλητής και όποιος άλλος πιθανός αγοραστής δε νομίζω ότι θα σταματήσει να ασχολείται μαζί σου στο διάστημα των 6 μηνών.

 

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το ακίνητο ρώτα το δικηγόρο σου αν μπορείς και πως να το δεσμεύσεις (π.χ. με κάποιο συμφωνητικό) για αυτούς τους 6 μήνες (με κάποια προκαταβολή επί του τιμήματος και ρήτρα σε περίπτωση που αρνηθεί να στο πουλήσει ή το πουλήσει σε άλλον μέχρι τότε).

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ για την απάντηση....

μιλησα με δικηγόρο και μου είπε ακριβως αυτό που λες....

 

μαλλον όμως υπάρχουν και αλλα προβλήματα.... Θα περασει δρόμος εθνικός δρόμος απο πολύ κοντα (ισως και απο το οικοπεδο) γι΄αυτο και μαλλον το δινει φτηνα....

Επίσης μολις είδα και το ποτάμι. Δειτε τις φωτογραφίες της ακριβής τοποθεσιας... Δημιουργεί πρόβλημα ; Κατι ακουσα για 20 μέτρα απο το ποτάμι ...

utgt72k7ax07bp6xe7c5_thumb.jpg

 

6j15bp4l6w9pyz55pb2v_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από τη φωτο του Google δείχνει να είναι ενδιαφέρουσα περιοχή κοντά στην Καλαμάτα. Αυτό που θα έκανα εγώ, στη θέση σου, είναι να επισκεφτώ την πολεοδομία της περιοχής και να πάρω κάθε πληροφορία για το πολεοδομικό καθεστώς που ισχύει εκεί (όρια οικισμού, προστατευόμενη περιοχή, ΖΟΕ, NATURA κλπ) και γενικά αρχαιολογία, οδοποιία (όπως πολύ σωστά επεσήμανες) κλπ.

 

Στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου θα μάθεις, επίσης, λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Μάθε πριν αγοράσεις :D:D:D

 

ΥΓ Ο μελλοντικός γείτονας έχει ήδη κατασκευάσει την πολυτελή βίλλα του με την υπέροχη πισίνα και έχει πρόσβαση μόνο από τη δίοδο δίπλα στο συγκρότημα !!!

Link to comment
Share on other sites

 

ΥΓ Ο μελλοντικός γείτονας έχει ήδη κατασκευάσει την πολυτελή βίλλα του με την υπέροχη πισίνα και έχει πρόσβαση μόνο από τη δίοδο δίπλα στο συγκρότημα !!!

 

τι εννοείς; απαγορεύεται;

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ggeorge

πράγματι πολύ ωραία περιοχή με πλούσιους γειτόνους

σε κάθε περίπτωση συνεργάσου με έναν τοπογράφο μηχανικό ,αφού σε δικηγόρο έχεις ήδη απευθυνθεί ,για να βαδίζεις πιό σίγουρα η κάθε περίπτωση και μάλιστα εκτός σχεδίου έχει τις ιδιαιτερότητές της

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ggeorge πέρα από τις υπηρεσίες που σου ανέφεραν οι συνάδελφοι πέρνα και από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Έτυχε σε πελάτη μου να αγοράσει εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο στο οποίο δεν έγινε έλεγχος και τμήμα του αγροτεμαχίου τελικά άνηκε στο Δημόσιο χάνοντας την αρτιότητα του.

Ο συνάδελφος που βεβαίωσε την αρτιότητα του αγροτεμαχίου (που έκανε το τοπογραφικό για την αγοραπωλησία) δεν έκανε τον κόπο να απευθυνθεί στη κτηματική με αποτέλεσμα ο πελάτης μου να είναι ζημιωμένος και ο ίδιος εκτεθειμένος.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

ο πλουσιος γείτονας είναι ξενοδοχείο

πλεον υπάρχουν και αλλα πολλα κατω απο την πισινα. Οποτε δεν τιθεται ζητημα με την είσοδο ...

Θελει πολυ τρεξιμο δηλαδή....

 

ευχαριστώ και πάλι...

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς; απαγορεύεται;

 

Σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, επεσήμανα, εκτός των συμβουλών, και το γεγονός ότι, με τη βοήθεια αυτού του εκπληκτικού εργαλείου που έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια, έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις την πραγματική κατάσταση του εδάφους μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Έτσι, πρόσεξα ότι ο γείτονας κατασκεύασε την οικοδομή με τη μεγάλη πισίνα (έπεσα έξω γιατί είναι ξενοδοχείο και όχι βίλλα) σε αγροτεμάχιο που έχει πρόσβαση με πολύπλοκη δίοδο ενώ το προς αγορά αγροτεμάχιο έχει πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο.

 

@ggeorge

Επειδή ακριβώς φαίνεται καλή περίπτωση, επιμένω για προσεκτικό ψάξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα σε όλους.

 

Ήθελα τα φώτα σας για μια δουλίτσα που μου προέκυψε.

 

Πελάτης μου θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στην περιοχή της Αναβύσου και συγκεκριμένα στο Μαυρο Λιθάρι. Αυτο είναι ένα αγροτεμάχιο περίπου 310 τ.μ. και έχει ήδη ένα κτίσμα κατασκευής 1974. Αυτό έχει προέλθει από μία διανομή της Αγροτικής Τράπεζας το 1955 (όπως είδα στο συμβόλαιο).

 

Η ερώτησή μου είναι: Από που θα μπορέσω να πάρω στοιχεία για τους όρους δόμησης και ποιά υπηρασία - Πολεοδομία - Δήμος είναι αρμόδια για την περιοχή αυτή?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.