Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορισμός αρτιότητας και Γ.Ο.Κ.


Recommended Posts

Συνάδελφοι κάνω λάθος ή ο ΓΟΚ δεν έχει σαφή ορισμό του όρου αρτιότητα ή όριο αρτιότητας οικοπέδου σε συνδυασμό με το ποσοστό καλυψης οικοπέδου ? Δηλαδή εάν ένα οικόπεδο είναι 1 στρέμμα και έχει αρτιότητα 400 μέτρα με Σ.Κ 70% και αποφασίζει ο ιδιοκτήτης να το κατατμήσει σε 2 οικόπεδα των 400 μέτρων, ο ΣΚ θα παραμείνει ο ίδιος ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

συνάδελφε maximos75

νομίζω ότι είναι σαφές αν βρίσκεις προβλήματα θα πρέπει να μελετήσεις κάποια συγγράματα με περισσότερη ανάλυση ,νομολογία και παραδείγματα όπως της Κας Λεμπέση

σε κάθε ειδική περίπτωση νομίζω θα λάβεις σαφείς απαντήσεις στο φόρουμ μας.

Link to comment
Share on other sites

1. Αν κατατμήσουμε το οικόπεδο του 1 στρεμ. σε δύο, το άθροισμα των εμβαδών τους πρέπει να είναι 1.000 τ.μ.

2. το ποσοστό κάλυψης εφαρμόζεται στο εμβαδόν του οικοπέδου και επομένως στο οικόπεδο των 1.000 τμ μπορείς να καλύψεις επιφάνεια έως 700 τ.μ. ενώ στο οικόπεδο των 500 τμ έως 350 τμ.

 

Που είναι το πρόβλημα?

 

Edit:

Την ώρα που έγραφα, έγραφε ταυτόχρονα και ο καλός φίλος ΘΕΟΧΑΡΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

maximos75, όταν είναι 1000μ² έχει μέγιστη κάλυψη 700μ²

Οταν το σπάσει σε δύο, ένα 400μ² και ένα 600μ², τότε το 1° έχει μέγιστη κάλυψη 280μ² ενώ το 2° έχει μέγιστη κάλυψη 420μ².

Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο?

Δηλαδή, ποιος είναι ο προβληματισμός σου?

 

edit: Τελικά πολλοί γράφαμε ταυτόχρονα :)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

 

Το ερώτημα σου είναι μεν απλό και σύντομο, αλλά η αρτιότητα και η κατάτμιση χρειάζονται πολύ προσεκτική μελέτη, για την οποία σίγουρα θα χρειαστείς κάποιο σύγγραμμα να σε βοηθήσει.(Για παράδειγμα, για την κατάτμιση, πρέπει να δεις αν επιτρέπεται η αν κάποια ΖΟΕ ή ΓΠΣ την απαγορεύουν, κ.ο.κ. Δεν αρκεί δηλ. ένας ορισμός για να βγεις από τη δύσκολη θέση...)

Η ανάλυση του ΓΟΚ της κας Μπούτου-Λεμπέση (σε αυτό μαλλον αναφέρεται και ο προλαλείσας συνάδελφος) είναι όντως πολύ χρήσιμο σύγγραμμα.

 

Υ.Γ. Έπεσε πολύ κίνηση ταυτόχρονα παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους. Ίσως να φαίνεται αφελής η ερώτηση μου και με ρωτάνε όλοι που είναι το πρόβλημα απλά θεωρώ ότι η πολεοδομική νομοθεσία σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΓΟΚ πολλές φορές δεν είναι τόσο σαφείς και ερμηνεύονται διαφορετικά από το καθένα ώστε να δημιουργούνται εύλογες απορίες γι'αυτό και ρωτάω πάντα τη γνώμη και συναδέλφων τοπογράφων ως οι πλέον ειδήμονες. Για τη κατάτμηση φαντάζομαι σωστά αναφέρομαι καθώς έχει το δικαίωμα ο πελάτης βάση του τοπογραφικού να χωρίσει το οικόπεδο σε 2 ανεξάρτητα και νέα οικόπεδα αφού ουσιαστικά αυτό καθορίζει η αρτιότητα απλά δεν ξέρω εάν επηράσει και την οικοδομησιμότητα αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει συνάδελφοι το βιβλίο αυτό και σκέφτομαι να το αγοράσω. Είχα πάρει ένα παλιότερα από τη δομική ενημέρωση που αφορούσε τις χρήσεις γης εάν θυμάμαι καλά πάλι απο την ίδια συγγραφέα. Το θέμα είναι εάν διαβάζεται εύκολα και εάν είναι ορθά οργανωμένο ώστε να μπορείς εύκολα να βρείς αυτό που ζητάς και να επιλύσεις τις απορίες σου. Εάν κάποιοι το έχουν πάρει ας που την γνώμη τους.

 

Υ.Γ Η κάλυψη οικοπέδου αναφέρεται ως γνωστόν στο ποσοστό του εμβαδού του οικοπέδου που δύναται να καλυφθεί. Υπάρχει περίπτωση να περιλαμβάνεται στην κάλυψη και τμήμα του οικοπέδου που δεν έχει οικοδομηθεί αλλά έχει διαμορφωθεί με κάποιο άλλο τρόπο ?

Link to comment
Share on other sites

Εάν κάποιοι το έχουν πάρει ας που την γνώμη τους.

QUOTE]

 

Η οργάνωση του βιβλίου έγκειται στη λεπτομερή ανάλυση και σύναψη σχολείων σε κάθε άρθρο του ΓΟΚ ξεχωριστά. Ενίοτε δε, επαναλαμβάνει τα ίδια σχόλια που αφορούν περισσότερα άρθρα στο σχολιασμό των άρθρων αυτών με τέτοιο τρόπο που να καθιστά το βιβλίο αρκετά ευανάγνωστο.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι όμως για την αρτιότητα σωστά αναφέρθηκα καθώς πρακτικά σου λέει εάν τμήμα του οικοπέδου σου είναι εκμεταλλεύσιμο ώς νέο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.