Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως νοείται μία οικοδομή ενιαία; (Εκτός Σχεδίου για σύσταση οριζόντιας)


kostaskalam

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Ετοιμάζω μία μελέτη για κατοικίες σε εκτός σχεδίου περιοχή. Θα δημιουργήσω 4 κατοικίες. Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ αυτές να θεωρηθούν ως ενιαία οικοδομή ώστε να μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας;

Τις κατοικίες αυτές θέλω να τις έχω σε απόσταση. Μέχρι τώρα το θέμα είχε λύση με υπέργειες θέσεις στάθμευσης που δε προσμετρώνταν στη δόμηση. Τώρα με τι άλλα στοιχεία θεωρείται ενιαία η οικοδομή, χωρίς να προσμετρώνται στη δόμηση;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στις Κυκλάδες το πετυχαίνουν με υπόγειες δεξαμενές σαν τμήματα του σκελετού του κτηρίου. Επίσης και με πέργολες και πέτρινες καμάρες (τα βόλτα, στην τοπική)

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι η σύσταση οριζοντίων δεν είναι θέμα πολεοδομίας αλλά συμβολαιογράφου. Αν πείσεις το συμβολαιογράφο ότι μια πέργκολα ή μια υπόγεια δεξαμενή ενώνει τα κτήρια και τα κάνει ένα ενιαίο, τότε η σύστασή σου θα γίνει. Καλύτερα να κάνεις πρώτα τη σύσταση οριζοντίων με τα προσχέδια σου στο συμβολαιογράφο για να σιγουρευτείς ότι γίνεται με όποια μέθοδο επιλέξεις και στη συνέχεια να προχωρήσεις στην έκδοση άδειας.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει στανταρ. Στη θεσσαλονικη (ανατολικα) περνουσε με περγολες. Καποια στιγμη οι συμβολαιογραφοι (σε συνεννοηση με το υποθηκοφυλακιο βεβαια) αρχισαν να ζηταν ή ημιυπαιθριο ή κλειστη θεση σταθμευσης. Θεωρω οτι δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση και εξαρταται απο την περιοχη και το υποθηκοφυλακειο που θα εγγραφει η συσταση οριζοντιας.

Link to comment
Share on other sites

Καποια στιγμη οι συμβολαιογραφοι (σε συνεννοηση με το υποθηκοφυλακιο βεβαια) αρχισαν να ζηταν ή ημιυπαιθριο ή κλειστη θεση σταθμευσης.

 

Ναι! ειδικά τώρα που οι ημιυπαίθριοι μειώθηκαν στο 15% και οι χώροι garage μετρούν στη δόμηση μας περισσεύουν και τα βάζουμε ε? Ας βολευτούν με πέργκολα...

Link to comment
Share on other sites

...αρχισαν να ζηταν ή ημιυπαιθριο...

 

Αυτό θυμάμαι ότι απαιτήθηκε σε μια παλιά δουλειά (Κυκλάδες, εκτός σχεδίου).

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι η σύσταση οριζοντίων δεν είναι θέμα πολεοδομίας αλλά συμβολαιογράφου. Αν πείσεις το συμβολαιογράφο ότι μια πέργκολα ή μια υπόγεια δεξαμενή ενώνει τα κτήρια και τα κάνει ένα ενιαίο, τότε η σύστασή σου θα γίνει.

 

Ακριβώς έτσι. Εϊναι θέμα συμβολαιογράφου και μόνο. Για δική μου δουλειά, η συμβολαιογράφος ζήτησε να ενωθούν τα κτίρια με δοκούς.

Link to comment
Share on other sites

Ύστερα από επικοινωνία που είχα με τη συμβολαιογράφο για την περίπτωσή μου, μου είπε ότι για να θεωρείται ενιαίο κτίριο ώστε να γίνει σύσταση οριζόντιας, θα πρέπει να υπάρχει στατικώς ενιαίο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.