Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κομπίνα μηχανικών στη Λάρισα.


netmin909

Recommended Posts

rigid_joint, ερωτήσεις θα μπορούσα να κάνω και εγώ. Απαντήσεις όμως δεν δίνεις.....

Δεν πειράζει, απλά αν εσένα σε αρέσει να σε αποκαλούν και να σε βλέπουν σαν απατεώνα, μερικούς δεν μας αρέσει.

Αντε καληνύχτα, πάω με το φίλο μου τον Ιάκωβο Δανιηλίδη....... τουλάχιστον αυτός δεν απαντάει αλλά και δεν ρωτάει...

Link to comment
Share on other sites

1) Tην κομπίνα την ανακάλυψε τυχαία ένας διοικητικός υπάλληλος καθώς τακτοποιούσε τα έγγραφα ενός φακέλου.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ...........δεν μπορεί να δει ούτε τρένο.Στη συνέχεια ψάξανε και άλλες άδειες των συγκεκριμένων μηχανικών και βρήκαν συνολικά 9.

 

2) Το ''τέντωμα'' του οικοπέδου αποτελεί πάγια τακτική των κατασκευαστών για οικόπεδα στο κέντρο της Λάρισας όπου η εμπορική αξία είναι μεγάλη.Αν ψάξουνε και άλλους φακέλους είμαι σίγουρος ότι πάνω από το 50% των αδειών θα έχουνε πρόβλημα.

Η πολεοδομία της Λάρισας έχει σε ηλεκτρονική μορφή αποτυπωμένη όλη την πόλη , οπότε ο έλεγχος είναι εύκολος.Αλλά δεν κάνανε έλεγχο στο τοπογραφικό αλλά στη σφραγίδα (σκανάρουνε τα σχέδια).Η σκαναρισμένη σφραγίδα είχε διαφορετικό τόνο του μπλε από την κανονική.Μετέπειτα ψάξανε τα σχέδια.

 

3) Τι κάνανε οι συνάδελφοι-λαμόγια.Περνούσαν έλεγχο τοπογραφικού με τα κανονικά τοπογραφικά.Κατόπιν κατέβαζαν στο ισόγειο για τον έλεγχο των αρχιτεκτονικών τα παραποιημένα τοπογραφικά με πλαστογράφηση των σφραγίδων των υπαλλήλων.Το αδίκημα της πλαστογραφίας είναι σημαντικό.

 

4) Οι δύο μηχανικοί ήταν νέοι (5ετίας και 7ετίας) και δούλευαν σε γραφείο εργολάβου ( γνωστός για τις @@@) .Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτός τους υποχρέωνε. Βέβαια δεν είναι ανήλικα αλλά όταν το αφεντικό σε υποχρεώνει ή μένεις χωρίς δουλειά ή βουτάς στην απάτη.Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σοβαρά.Δε νομίζω να ξαναδουλέψουν σαν μηχανικοί στη Λάρισα τουλάχιστον.

 

5) Μπλεγμένη βρίσκεται και η γραμματέας του γραφείου γιατί αυτή διεκπεραίωνε τις άδειες.Ο ηθικός αυτουργός μάλλον θα τη γλιτώσει εύκολα.

Αν οι οικοδομές κριθούν αυθαίρετες και οι ιδιοκτήτες πληρώσουν πρόστιμα τότε θα αρχίσουν να τον κυνηγάνε οι ίδιοι.

Δύσκολο να κρίνουμε τους συναδέλφους.Πιστεύω ως νέοι την πάτησαν αφού ουσιαστικό οικονομικό όφελος είχε ο ίδιος ο εργολάβος , στο γραφείο του οποίου δούλευαν.

Γιάυτό προσέξτε που βάζετε τη σφραγίδα σας και το ....... σας.Σοφές οι λαικές ρήσεις

 

.....Εδώ πιάστηκε και ο Μισούνωφ με τις αγκωνιές του.

 

@acnt Δεν πιστέυω να είσαι εσύ ; ;)

http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B1E8A2BB8-5DE0-4E69-BC33-C5726FEC541F%7D_FYLLO-9-9.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πλαστογράφηση δημοσίου εγγράφου , εξαπάτηση δημόσιας υπηρεσίας , καταβολή υψηλών χρηματικών προστίμων αυθαιρέτων , πειθαρχικό από το ΤΕΕ και πιθανότητα παύση τους κτλ...

Κρίμα τα παιδιά, γιατί ουσιαστικά ο εργολάβος τους υποχρεώνε και καρπωνότανε το οικονομικό όφελος.

Link to comment
Share on other sites

Η ενημέρωση που δίνεις για την υπόθεση δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που είχαμε και ξεκαθαρίζει το τοπίο τόσο για την πλευρά που έστησε το κύκλωμα αυτό (ηθικός αυτουργός, υπεύθυνοι, εμπλεκόμενοι κλπ) όσο και για την πλευρά του ρόλου που έπαιξε η πολεοδομία του δήμου στην υπόθεση αυτή.

 

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά είναι τα πραγματικά, θέλω να πω ότι, περιλαμβάνομαι στους λίγους που υποστήριξαν από την αρχή τη μη εμπλοκή της πολεοδομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, και πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι αφενός για τις αξιόποινες πράξεις τους αφετέρου για το διασυρμό που υφίσταται ο κλάδος εξ αιτίας 1-2 ανεγκέφαλων.

 

Δεν συμμερίζομαι τη θέση του spy1551 για τους "νέους" συναδέλφους γιατί αφενός δεν είναι τόσο νέοι ώστε να τους αθωώνουμε αφετέρου αποδεικνύεται ότι δεν είχαν τις βασικές ηθικές αρχές με τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές. Τέλος, νομίζω ότι με τη δημοσιότητα αλλά και τις κατηγορίες που απειλούν τους "νέους" θα ανοίξουν στόματα και θα πληρώσει και ο ηθικός αυτουργός.

Link to comment
Share on other sites

@MAKAΡ

Ξέρω μόνο το όνομα του εργολάβου ο οποίος είναι γνωστός ................

Τα ονόματα των συναδέλφων δεν τα ξέρω , ακόμα.Πάνω κάτω είναι στην ηλικία μου.Η κοινωνία της Λάρισας είναι μικρή οπότε γνωρίζουμε το Who is who.

Noμίζεις ότι νέοι μηχανικοί που δουλεύουν σε τέτοια γραφεία δεν υποχρεώνονται για παραβάσεις (ίσως όχι τέτοιου μεγέθους).

Προσωπικά εγώ θα έφευγα αλλά δεν ξέρεις την οικονομική κατάσταση του καθενός και πόσο ανάγκη έχει τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

@MAKAΡ

Noμίζεις ότι νέοι μηχανικοί που δουλεύουν σε τέτοια γραφεία δεν υποχρεώνονται για παραβάσεις (ίσως όχι τέτοιου μεγέθους).

Προσωπικά εγώ θα έφευγα αλλά δεν ξέρεις την οικονομική κατάσταση του καθενός και πόσο ανάγκη έχει τη δουλειά.

 

Βεβαίως και υποχρεώνονται οι νέοι σε κάποιες μικροπαραβάσεις αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάνουν στην πλαστογράφηση δημόσιου εγγράφου (παραλείπω όλα τα υπόλοιπα) η απόσταση είναι μεγάλη και, σε κάποιο σημείο όφειλαν να αντιδράσουν.

 

Απλά, δεν συμφωνώ στη δικαιολογία ότι η όποια πενιχρή οικονομική κατάσταση κάποιου δικαιολογεί, εξ ορισμού, τη διάπραξη παράνομων πράξεων.

Link to comment
Share on other sites

ποια οικονομική ανάγκη συζητάμε τώρα συνάδελφοι?

 

έρχεται ο άλλος και σου λέει θα πλαστογραφήσεις το δημόσιο έγγραφο και θα είσαι εκτεθειμένος εσύ (θα πάρεις βέβαια και το κάτι τίς σου), και το κάνει κανείς στα λογικά του?

 

νομίζω δεν είναι καν θέμα ηθίκών αρχών που αναφέρει ο ΜΑΚΑΡ, αλλά στοιχειώδους ευφυίας και αντίληψης.

 

Και θα είναι μέγα σκάνδαλο, αφού την πληρώσουν βεβαίως τα δύο νούμερα (γιατί για νούμερα πρόκειται) να μην κοιτάξει κάποιος επιτέλους ποιος έβγαλε λεφτά από την παρανομία. follow the money που λέν όλοι οι αστυνόμοι στο αμέρικα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.