Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσδιορισμός αυθαιρέτου χωρίς αυτοψία


pelopidas

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο παρακάτω θέμα μου.

 

Βάσει του ΚωδΒασΠολΝομ αρθρο 381 , ο Προσδιορισμός του Αυθαιρέτου είναι

κάθε κατασκευή που εκτελείται:

α) χωρίς την άδεια του άρθρου 329 παρ. 1 ή β) καθ' υπέρβαση της αδείας ή γ) με βάση άδεια που ανακλήθηκε ή δ) κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων είναι αυθαίρετη και υπάγεται στις σχετικές για τα αυθαίρετα διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου.

Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 267/1998, η διαπίστωση και ο χαρακτηρισμός ενός κτιρίου ως αυθαιρέτου γίνεται ύστερα από αυτοψία υπαλλήλου της κατά τόπον αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας.

 

Το ερώτημα μου είναι το εξής :

Ένα νεόδμητο κτίσμα χωρίς οικοδομική αδεια προσδιορίζεται ως αυθαίρετο χωρίς να έχει γίνει κάποια αυτοψία σε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Διόροφη κατοικία που έχει περατωθεί αλλά δεν έχει καταγραφεί πουθενα κι από κανέναν.

Θεωρήται αυθαίρετη αν δεν έχει γίνει αυτοψία?

Link to comment
Share on other sites

Τί ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις?

 

Το ακίνητο που περιγράφεις είναι αυθαίρετο χωρίς να έχει εντολή κατεδάφισης-ακόμα.Αυτός ακριβώς είναι ο προσδιορισμός του.

 

Μετά από αυτοψία:

 

1.Θα δεχθεί εντολή κατεδάφισης

2.Θα προσδιορισθούν τα πρόστιμα ανέγερσης-διατήρησης.

 

Στο γραφειοκρατικό κολλάς?Γιατί αν κολλάς εκεί,τότε αν είναι δικό σου κ δεν σε καρφώσει κανείς,μπορεί να μένεις μέχρι το τέλος του κόσμου (2012) χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς.

 

Κ βέβαια,δεν μπορείς να προχωρήσεις σε καμία πράξη ή ενέργεια που αφορά το ακίνητο,μέχρι να τεκμηριωθεί νομικά κ εγγράφως η ύπαρξή του.Ακόμα κ για να μεταβιβάσεις το οικόπεδο,πρέπει να κατεδαφίσεις το αυαθίρετο!

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω την εντύπωση ότι ο avgoust είναι σαφής...εσύ κάνεις ένα λογοπαίγνιο! Χωρίς άδεια ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ αυθαίρετο, χωρίς αυτοψία δεν έχει χαρακτηριστεί από την πολεοδομία ως αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

@pelopidas

Μέχρι τώρα είχα καταλάβει από τα μηνύματά σου ότι το μοναδικό θέμα που σε απασχολεί είναι η διαδικασία άρσης της απαλλοτρίωσης στο ακίνητό σου και η αντίδραση του δήμου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Τώρα διαπιστώνω ότι βάζεις και άλλο, πολύ πιο σοβαρό, θέμα και συγκεκριμένα ότι έχεις διώροφη νεόδμητη περατωμένη οικοδομή χωρίς οικοδομική άδεια. Και το χειρότερο, ότι ζητάς συμβουλές και διευκρινίσεις για το αν θεωρείται αυθαίρετη :P:p:p

 

Θέλω να πιστεύω ότι δεν συνδυάζονται τα δύο αυτά θέματα.

Link to comment
Share on other sites

zavi έκανα δημοσίευση πριν δω τη δική σου, το 2012 δέχεται κανέναν αναριθμητισμό, τουλάχιστον ως αναφορά το τέλος του κόμου?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω πάντως ότι τα αυθαίρετα,ενώ φαίνεται ότι κοστίζουν λιγότερο από τα νομίμως υφιστάμενα,στο τέλος κοστίζουν μία περιουσία κ χωρίς να ισχύει κανένα ιδιοκτησιακό καθεστώς κατά τον Α.Κ. όσον αφορά το κτίσμα.Επίσης,από συναδέλφους Πολεοδόμους,είναι τα πρώτα υποψήφια για απαλλοτρίωση στις Π.Ε.,όταν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στην κατεδάφιση κτιρίων.Εκτός κ αν η υπό ένταξη περιοχή έχει ήδη δομηθεί καθ' ολοκληρία από αυθαίρετα.

 

Κ από φίλους πωλητές σε πιστοποιημένες εταιρείες προμήθειας σκυροδέματος,η τιμή σκυροδέματος σε αυθαίρετα είναι 3,5 φορές μεγαλύτερη από την κανονική.

 

Ακόμη,η αμοιβή μηχανικού για νομιμοποίηση αυθαιρέτου είναι μεγαλύτερη από την κανονική.

 

Συν τοις άλλοις,τα πρόστιμα ανέγερσης κ διατήρησης για αυθαίρετα μετά το 2004 κοστίζουν σχεδόν όσο το ακίνητο.

 

Εκτός των άλλων,σε περίπτωση μεταβίβασης πλην κληρονομιάς,το τοπογραφικό μεταβίβασης κοστίζει-ΑΝ ΒΡΕΙΣ...........................@@@@@@@@@@@@@@###############$$$$$$$$$$$$$$$$=δεν θες να ξέρεις....

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει παραθυράκι του νόμου.

 

@BaBiNoS: κάνε αναζήτηση στην ''κουβέντα'', τη λέξη ''Nibiru''......:lol:

SO SAY WE ALL!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.