Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμο για άδεια μικρής κλίμακας


nomos

Recommended Posts

Σημειωσε δε οτι πιθανη επισκεψη της πολεοδομιας για αυτοψια δεν θα περιοριστει σε αυτα που θα καταγγειλεις εσυ.. Και δεν θα περιοριστει στους 4 κακους γειτονες..

 

Αλλα θα εξετασει ολες τις ιδιοκτησιες της πολυκατοικιας για οποιαδηποτε πιθανη παρανομια υπαρχει.. Απο μαντρες, πεζουλια, καγκελα, σε ημιυπαιθριους, ανοιγματα και ο,τι αλλο μπορει να υπαρχει..

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως σε ενοχλούν τόσο και έχεις φτάσει στο αμήν, υπάρχουν οι εξής λύσεις:

Αν εργάζονται σε ώρες κοινής ησυχίας, κάνεις καταγγελία στην αστυνομία.

Αν εργάζονται σαββατοκύριακο ή σε αργίες, ενημερώνεις την επιθεώρηση εργασίας. Αν δεν έχουν ειδική άδεια θα τους σταματήσουν προσωρινά.

Μπορείς να ειδοποιήσεις το ΙΚΑ. Ίσως είναι να μην είναι ασφαλισμένοι οι εργάτες που κάνουν τις εσωτερικές εργασίες. Αν έχει ανασφάλιστους σημαίνει ότι ο εργολάβος που ανέλαβε την δουλειά παρανόμησε για να πετύχει καλύτερη τιμή, αδικώντας τους συνεπείς συναδέλφους αλλά και τους εργαζόμενους.

 

Με τους παραπάνω τρόπους γλιτώνεις την καταγγελία στην πολεοδομία, που μπορεί να κοστίσει και σε εσένα αν τυχόν έχεις κλειστό ημιυπαίθριο χώρο ή άλλη παρανομία.

Link to comment
Share on other sites

Οχι, δεν χτίζουν τώρα κάτι που θα με ενοχλούσε.

Απλα κάνουν ότι θέλουν.Παρκάρουν όπου θέλουν και όποιοι θέλουν και όσοι θέλουν [από φορτηγά μέχρι μηχανάκια (μέσα στον κοινόχρηστο χώρο που δεν είναι πυλωτή)], βάζουν ότι αντικείμενα θέλουν μέσα στον κοινόχρηστο χώρο, από conteiner μέχρι σκύλους, καταθέτουν ψεύτικα σχέδια στην πολεοδομία για τροποποιήσεις τοίχων, παραθύρων κτλ. που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καταθέτουν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599 ότι υπάρχει ομόφωνη αποδοχή απ'όλους τους συνιδιοκτήτες για τις αλλαγές, ενώ αντίθετα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κάτι τζάκια, κάτι bbq, ο άλλος έχτισε την κουζίνα του πιο μεγάλη πάνω στο μπαλκόνι του 3ου και φυσικά όλα αυτά παράνομα.

Τους μίλησα, τους έστειλα εξώδικο, τίποτα.

Τι να κάνω; Να τους αφήνω να κάνουν ότι θέλουν;:confused:

Link to comment
Share on other sites

Καποια απο αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με πολεοδομικα θεματα παντως.. Ψευδεις δηλωσεις του Ν.1599 αποτελουν νομικο θεμα.. Επισης αν παρκαρουν παρανομα παλι δεν ειναι κατι που μπορει να το εξετασει η πολεοδομια..

 

Κατα τα λοιπα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις συμβουλη απο μηχανικο απο κοντα.. Πρεπει να παρεις πληροφοριες και να σταθμησεις τα υπερ και τα κατα μιας πιθανης τετοιας κινησης σου.. Με αλλα λογια μην βαλεις τοσο τον εαυτο σου οσο και αλλους κατοικους της πολυκατοικιας σε μεγαλυτερες φασαριες απο αυτες που αντεχουν τα νευρα σας (και οι τσεπες σας)..

 

Απο κοντα φιλτατε.. Βρες εναν μηχανικο που να τον εμπιστευεσαι και αφου κανετε αυτοψια, ζητα του να σου αναλυσει την κατασταση..

Link to comment
Share on other sites

nomos να ρωτησω και εγώ κάτι ?

 

Εσύ στη ζωή σου είσαι καθ' όλα νόμιμος ?

 

Από την οδήγηση έως ανέγερση οικίας, από τήρηση κοινής ησυχίας έως τα βιβλία που διατηρείς σαν επιχειρηματίας ?

 

Πολύ νόμιμος μας βγήκες για έλληνας ?!?!

 

Δε σε ειρωνεύομαι αλλά απλά εκπλήσσομαι !!:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν σκυλιά ή άλλα ζώα αλλά δεν το επιτρέπει ο κανονισμούς της πολυκατοικίας, πρέπει να τα διώξουν. Ακόμα και αν το επιτρέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας, αν δεν είναι καθαρά και αισθάνεσαι ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σου, ενημερώνεις το υγειονομικό.

 

Αν βάζουν πράγματα και περιορίζουν την πρόσβαση, πάλι μπορείς να κινηθείς εναντίον τους. Πρέπει πάντα να υπάρχει διάδρομος τουλάχιστον 1.20μ πλάτος, και μπροστά από τις πόρτες του ανελκυστήρα 1.50μ καθαρά χωρίς εμπόδιο. Αυτές οι προδιαγραφές είναι υποχρεωτικές, θα τις βρεις στον νόμο για πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Link to comment
Share on other sites

Οσο αφορά την νομιμότητα, σημασία έχει να προσπαθούμε να την τηρούμε.Φυσικά κανένας δεν μπορεί να είναι τέλεια νόμιμος.Υπάρχουν όμως επίπεδα.Λίγο παράνομος, παράνομος, πολύ παράνομος.

Ομως πάντα υπάρχει μία αρχή: Ποτέ εις βάρος των συνανθρώπων μας.Αυτό είναι αρχη.Και εδώ καταπατείται αυτή η αρχή.

Πάντως για την διαφάνεια της συζήτησης, αφού ετέθει το ερώτημα προς το άτομό μου, στην οδήγηση πάντα προσπαθώ να τηρώ τα του κοκ, εννοείται σεβασμός τις ώρες κοινής ησυχίας και φυσικά τα βιβλία μου είναι μια χαρά.;)

Το ότι είμαι Ελληνας δεν φταίω εγώ, εδώ με γεννήσανε. Και αν οι Ελληνες είναι παράνομοι δικό τους πρόβλημα...αυτοί τρέχουν.

Οσο αφορά τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες είναι πλήρως αδιάφοροι.Που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για την πολυκατοικία, για τα κοινόκτητα, για τις παρανομίες, παρά μόνο για τον εαυτό τους.Εγώ πώς θα ενδιαφερθώ για αυτούς;

Θα τους πω σας ευχαριστώ που με εκμεταλλεύεστε και καταπατάτε τα δικαιώματά μου;

Σας ευχαριστώ που είστε αδιάφοροι και δεν με υποστηρίζει κανένας;

Το ξέρετε ότι έγινε συνέλευση και έβγαλαν διαχειριστή τον αρχιπαράνομο και δεν γράφει ποτέ τίποτε στα πρακτικά;

Και όταν λέμε τίποτα, τίποτα.Λευκό.:(

Τρείς ώρες συνέλευση με πληθώρα προβλημάτων και η σελίδα λευκή!

 

Οταν οι άνθρωποι αδιαφορούν και παρανομούν τι σημαίνει; Δεινά. Ετσι δεν είναι;

 

Και ξαναρωτώ. Που κυμαίνεται το πρόστιμο που με αφορά;

Η δεν έχει όπως λέει ο hlianapap.

Link to comment
Share on other sites

...... καταθέτουν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599 ότι υπάρχει ομόφωνη αποδοχή απ'όλους τους συνιδιοκτήτες για τις αλλαγές, ενώ αντίθετα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

στη θέση σου θα ξεκινούσα από αυτό

είναι ήδη πολύ χοντρό

Link to comment
Share on other sites

...(κουφώματα, πλακάκια,air conditions,είδη υγιεινής μπάνιου).

 

Αν κατάλαβα καλά έχετε αντικαταστήσει (όχι μετακινήσει) κάποια κουφώματα, αλλάξατε κάποια πλακάκια και είδη υγιεινής και τοποθετήσατε κλιματιστικά. Για πλακάκια και είδη υγιεινής δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου οπότε ξεχάστε τα. Για τα νέα κουφώματα και τα κλιματιστικά υπάρχει θέμα αλλά αν δεν έγινε καταγγελία μπορείτε να τα ''νομιμοποιήσετε'' με άδεια (σα να μην έγιναν ακόμη).

 

Αν κατά τ' άλλα είστε εντάξει και δεν σας ενδιαφέρει η ''καλή'' γειτονία με τους υπόλοιπους καταγγελία και με την ευχή μου!!! Δε συμερίζομαι την άποψη των συναδέλφων .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.