Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Autocad : Εναλλακτικές λύσεις δωρεάν ή με μικρό κόστος


Χρησιμοποιείτε Autocad ή/και κάποιο συμβατό εναλλακτικό πρόγραμμα ;  

863 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Χρησιμοποιείτε Autocad ή/και κάποιο συμβατό εναλλακτικό πρόγραμμα ;

    • Autocad
      591
    • Autocad LT
      61
    • AvaxCad
      0
    • A9Cad
      2
    • progeCAD
      31
    • veCad
      0
    • Intellicad
      74
    • ZWCad
      25
    • Caddit
      0
    • DraftSight
      22
    • NanoCad
      10
    • BrlCad
      1
    • BricsCad Intellicad
      2
    • ARES
      1
    • Τίποτα από τα παραπάνω.
      74


Recommended Posts

Ψάχνοντας στο διαδύκτιο για αγορά σχεδιαστικού προγράμματος κατέβασα και δοκίμασα αρκετά τέτοια προγράμματα. Βεβαίως, λόγω εξοικίωσης, το autocad είναι το ιδανικό λειτουργικά, όμως απο οικονομική άποψη το θεωρώ δυσπρόσιτο. Κατέλληξα λοιπον στο intellicad το οποίο είναι προσιτό σε τιμή και απ ότι κατάλαβα είναι το πιο κοντινό στο autocad απο λειτουργικής άποψης. Προσωπικά μου μοιάζει με απομίμηση του autocad.

Θέλω να ρωτήσω λοιπον κατα πόσο θα με εξυπηρετήσει σε 2d σχέδια και αν όντως είναι μια καλή αγορά ή έχει προβλήματα που στην demo εκδοση δεν τα ειδα;

Link to comment
Share on other sites

Ακούω τελευταία απο τη 4Μ οτι το intellicad εχει εξελιχθεί στο θέμα της ταχύτητας.Δεν έχω δοκιμάσει τις τελευταίες εκδοσεις.Μέχρι πριν 2-3 χρόνια όμως νομίζω οτι το intellicad δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε απαιτητικές συνθήκες(χρονικα) εστω και 2d(μορφοποίηση εξαγωμενων στατικών παράδειγμα).Μακάρι να μην είναι ετσι τώρα.

Για λιγα σχεδια λογικά θα σε καλύψει το intelli.

Οπως και να ΄χει σαν τα αμαξια είναι.Αναλογα τις ανάγκες διαλέγεις και πληρωνεις το ανάλογο αντίτιμο.

Τώρα να το πάρεις το autocad σε στυλ επενδυσης δεν λεει και πολυ ετσι οπως είναι τα πραγματα με το χαρατσι που θα θελουν καθε χρονο.Παρτο αν το εχεις πραγματικά αναγκη.

Η επενδυση όμως αφορά και τη γνώση...καλύτερα να εξοικειώνεσαι σε autocad παρα σε intellicad.

Link to comment
Share on other sites

Εισαι σιγουρη για το licence?

Στο επισημο site βρηκα οτι η εκδοση 2009 ειναι επι πληρωμη, η εκδοση 2008 smart ειναι δωρεαν αλλα μονο για προσωπικη χρηση κι όχι για business use οπως λεει.

Στο net βρισκω παλιοτερες εκδοσεις LT που λενε οτι ειναι freeware αλλα δεν ειναι απο επισημο site οποτε φοβαμαι μηπως εχουν κι αυτες τον περιορισμο της απολυτα προσωπικης χρησης κι οχι της business.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα και γω το zwcad και progecad και νομίζω ότι το πρώτο είναι αρκετά καλύτερο σε ταχύτητα και υπερτερεί σε κάποια σημεία (πχ osnap, tracking) από το άλλο. Ίσως αυτό να εξηγεί και τη διπλάσια σχεδόν τιμή.

Όσο για τα δωρεάν έχει δίκιο ο nikoskourtis. Δεν αρκεί να είναι freeware, αλλά πρέπει η άδεια να είναι for commercial use, γιατί πολλά είναι freeware for non commercial use.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Έχω σκοπό να ανεβάσω κάποια utilities για προμετρήσεις που θα "τρέχουν" μέσα από το zwCad Professional 2009 . Υπάρχει ενδιαφέρον ;

 

Καλή συνέχεια.

 

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

χρονια δουλευα autocad σε συνδιασμο με cadware, και αυτο ξερω αυτο εμπιστευομαι. παλιοτερα ειχα πειραματιστει με πολλα αλλα καθαρα αρχιτεκτονικα προγραμματα, αλλα δυστυχως η δυναμη της συνηθειας ειναι κακο πραγμα. Προσφατα αποφασισα να αγορασω το archicad για το λογο που ανεφεραν οι συναδελφοι, ταχυτητα και ενα αξιοπρεπες 3d σχεδιο. Το autocad ομως ειναι απαραιτητο σε ενα γραφειο γιατι αυτο χρησιμοποιουν και ο τοπογραφος και ο στατικος και ο μηχανολογος .....Η ερωτηση μου ειναι: την δουλεια λοιπον που κανει το autocad σαν δευτερευον προγραμμα μπορει να την κανει και το intellicad? (που φυσικα καμια συγκριση σε τιμη με το autocad)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.