Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης εντός οικισμού


Recommended Posts

Καλημέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θέμα. Είμαι νέος μηχανικός και μόλις ανέλαβα την πρώτη μου άδεια από συγγενικό πρόσωπο . Πρόκειται για δύο μεζονέτες οι οποίες θα οικοδομηθούν σε:

οικόπεδο εντός οικισμού συνολικής επιφάνειας 3568τ.μ στο οποίο έχει συσταθεί κατακόρυφη ιδιοκτησία σε 3 τμήματα (I:1627, II:1627, III:314 όπου στο τμήμα III απαγορεύεται οποιαδήποτε ανέγερση και ο συντελεστής μοιράζεται εξ' ημησίας στους I & II) .Οι όροι δόμησης που ισχύουν στην περιοχή είναι:

Μέγιστη κάλυψη 400τμ, . Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πόση συνολικά είναι η δόμηση για το κάθε οικόπεδο (400+(3568-2000)*0,05)/2=239τμ έκαστο ή κάνω κάτι λάθος. Επιπλέον να υποθέσω ότι η μέγιστη κάλυψη των 400τμ αφορά το σύνολο του οικοπέδου ή το έκαστο οικόπεδο (δλδ. 800?). Τα φώτα σας παρακαλώ .

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Επίσης, μην κάνετε την ίδια δημοσίευση σε πολλές θεματικές κατηγορίες.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

BP_NTUA

τα 400 τ.μ είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ή η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση????

τι οικόπεδο με βάση όσα περιγράφεις είναι πολεοδομικά ενιαίο

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση 400τ.μ.. Πολεοδομικά ενιαίο σημαίνει ότι οι συντελεστές υπολογιζονται για το σύνολο του οικοπέδου και υποδιπλάσιοι κατα κάποιο τρόπο εφαρμόζονται στα επιμέρους κομμάτια?

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι πρόκειται για οικισμό προ 1923 και, όπως λέει και ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, η συνολική έκταση θεωρείται πολεοδομικά ενιαία ανεξάρτητα αν έχει διαιρεθεί σε 3, κατά χρήση και μόνο, τμήματα. Επομένως, σωστά υπολογίζεις τη μέγιστη επιτρεπόμενη δομήσιμη επιφάνεια με τον τύπο για τη συνολική έκταση και αφού τα δύο τμήματα έχουν ίδιο εμβαδόν, η μέγιστη επιτρεπόμενη θα μοιραστεί στα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά Erling η πολεοδομία μου ανέφερε πως η μέγιστη κάλυψη του οικοπεδου είναι 400τμ και η μεγιστη δόμηση πάλι 400τμ. Αν ισχύει κάτι τέτοιο το μέγιστο που μπορώ να χτίσω είναι 400 τμ και όχι 400+(Χ-2000)*0,05 έτσι δεν είναι? Βέβαια νομιζω πως πρέπει να πάω από εκεί γιατι η πολεοδομία βρίσκεται υπό διάλυση και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι, οπότε δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους...

Link to comment
Share on other sites

η πολεοδομία μου ανέφερε πως η μέγιστη κάλυψη του οικοπεδου είναι 400τμ και η μεγιστη δόμηση πάλι 400τμ. Αν ισχύει κάτι τέτοιο το μέγιστο που μπορώ να χτίσω είναι 400 τμ και όχι 400+(Χ-2000)*0,05 έτσι δεν είναι? Βέβαια νομιζω πως πρέπει να πάω από εκεί γιατι η πολεοδομία βρίσκεται υπό διάλυση και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι, οπότε δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους...

 

Έστω και αν η πολεοδομία είναι υπό διάλυση (??), μπορείς να μάθεις είτε από εκεί είτε από τον ΟΤΑ το πολεοδομικό καθεστώς του οικισμού. Αν ο οικισμός είναι <2000 ισχύει το πρώτο αν είναι προ 1923 ισχύει το δεύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλή αρχή και καλή δύναμη!!!

Δεν μας δίνεις στα στοιχεία τον συντελεστή δόμησης παρά μόνο το ποσοστό κάλυψης. Δεν αναφερόταν στους όρους δόμησης? Σύμφωνα με αυτόν θα οικοδομήσεις.

Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σου, ο Σ.Δ. και το ποσοστό κάλυψης, αναφέρονται στο οικόπεδο. Στην περίπτωση σου, το οικόπεδο είναι το σύνολο της ιδιοκτησίας, τα τμήματα που προκυπτουν από την σύσταση της καθετης δεν αποτελούν οικόπεδα, αλλά τμήματα του οικοπέδου. Επομένως, ο Σ.Δ. και η κάλυψη, μοιράζονται σύμφωνα με τις προσταγές του συμβολαίου στα επιμέρους τμήματα. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

@DIMITRIS80

Φαίνεται ότι ο BP_NTUA άνοιξε ταυτόχρονα δύο threads με το ίδιο θέμα και η συζήτηση συνεχίστηκε εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.