Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απώλεια αρτιότητας λόγω απαλλοτρίωσης επαρχιακής οδού


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση. Πελάτης με συμβόλαιο του 93 το οποίο δεν συνοδεύεται απο τοπογραφικό, μου ζητά νέο τοπογραφικό για μεταβίβαση. Στο συμβόλαιο η η εν λόγω ιδιοκτησία εκτός σχεδίου αναφέρεται 4 στρ. Μετά απο αποτύπωση και εφαρμογή του ορίου απαλλοτρίωσης νέου επαρχιακού δρόμου που περνά μπροστά απο το γήπεδο βγάζω 3.5 στρ. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορώ να διασταυρώσω οτι όντως ήταν κάποτε 4 στρέμματα το γήπεδο; Δεν υπάρχει επίσημη κτηματογράφηση. Και αν όντως ήταν κάποτε 4 στρ, μετά την απαλλοτρίωση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

Link to comment
Share on other sites

Οι απαλλοτριώσεις πως υπολογίσθηκαν ? Δεν υπάρχουν διαγράμματα που να δείχνουν τα αρχικά όρια των ιδιοκτησιών σε σχέση με το όριο απαλλοτρίωσης και από εκεί να κάνεις την σύγκριση ?

 

Σε ότι αφορά την αρτιότητα , κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι με βάση το Αρθρο 1 παρ.2 γ του ΦΕΚ 270 Δ' , καθώς πλέον πέφτει στις γνωστές παρεκκλίσεις επί Εθνικών επαρχιακών κλπ οδών.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αλλα τα όρια απαλλοτρίωσης τα βγάζεις με απόσταση απο άξονα της οδου καθώς δεν υπάρχουν συντεταγμένες. Σαν σχήμα συμφωνεί με το σχήμα που φαίνεται στο διάγραμμα απαλλοτριώσεων αλλά πουθενά δεν αναφέρεται απαλλοτριούμενο εμβαδόν ή αρχικό.

Link to comment
Share on other sites

Γράψε λάθος....Υπάρχουν τελικά πίνακες απαλοτριούμενων εμβαδών. Μόλις επικοινώνησα με τον υπάλληλο της τεχνικής. Ο υπάλληλος που απευθύνθηκα απλώς μου έδωσε το διάγραμμα και μου είπε οτι δεν υπάρχουν πίνακες εμβαδών.Θα πάω απο κει αύριο να δω τα εμβαδά. Αλλα τελικά τι γίνεται με την αρτιότητα του γηπέδου? Είνια άρτιο μετά την απαλλοτρίωση;

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε sokbel

έλεγξε σε ποιά παρέκκλιση υπάγεται το γεωτεμάχιο

βλ. τα συνέπεια απαλλοτριώσεων κλπ

επίσης προσοχή στην γραμμή δόμησης με βάση όσα ισχύουν περί ασφάλειας υπεραστικής συγκοινωνίας

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Γειά σας! έχω μια παρόμοια περίπτωση και θα ήθελα τις συμβουλές σας...σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε α' επαρχιακή οδό , 1300 τ.μ.,άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο (τήρεί την αρτιότητα για τα υφιστάμενα την 12/9/1964) και εντός ΖΟΕ, γίνεται απαλλωτρίωση 200 τ.μ. λόγω διαπλάτυνσης της οδου. το ερώτημά μου είναι εαν το τεμάχιο εμβαδού 1100 τ.μ. πλέον, μετά την απαλλοτρίωση συνεχίζει να διατηρεί την αρτιότητα λόγω παρέκλισης..ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι πως όχι, με βάση της διατάξεις του άρθρου 162 της ΚΒΠΝ γιατί το εναπομένον εμβαδόν είναι μικρότερο του ορίου των 1200 τμ.

Link to comment
Share on other sites

Γιά ψάξε το και για δύο χρονια πίσω.....

Αλλιώς ζήτα πρόσθετη αποζημίωση λόγω "αναπηρίας" :grin: από την απαλλοτρίωση!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.