Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

απο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ομως δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα αποκτήσει την ωριμότητα να συμπεριφέρεται ηθικά χωρίς την ύπαρξη της θρησκείας και να αποβάλει την άγρια φύση του που ίσως από ενστικτο διαθέτει

Η πικρή αλήθεια -αν δούμε καθαρά τα πράγματα-είναι ότι η ζωή σαυτον τον πλανήτη δεν στηρίζεται ούτε στην ηθική ούτε στην δικαιοσύνη.Αν για ένα διάστημα επικρατήσει η δικαιοσύνη καί η ηθική όλη η ζωή στον πλανήτη θα καταρεύσει.Καθόσον ΄δεν είναι δίκαιο ούτε και ηθικό το ένα ζωον μα τρώει το άλλο.Η ζωή κυριολεκτικά στηρίζεται στην αρπαγή

(πχ αρπαγή είναι όταν ξεριζώνουμε ένα λάχανο να το φάμε) και στπν φόνο(το ένα ζωο σκοτώνει ένα άλλο)

Αν βάζαμε μια έκθεση στο σχολείο να μας πουν τα παιδιά ένα επιθυμητό σενάριο ζωης

στην σελήνη πχ ,καί ενα παιδί έγραφε το σενάριο ζωής που επικρατεί στην γή,δηλαδή ενα σεναριο οπου ένα ζωο καταβροχθίζει ένα άλλο ,τότε αυτό το παιδί θα το στέλναμε

στον παιδοψυχίατρο.

Αν υπάρχει λοιπόν θεός,μήπως να τον στείλουμε στο Δαφνί για θεραπεία?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ελεγα από προχτές να γράψω αλλά το απέφευγα . Τελικά όμως το θέμα ξεστράτισε . Γιά μένα το θέμα είναι αλλού .

Γιά την συγκεκριμμένη απόφαση ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν τον δεσμεύει και θα υποβάλλει έφεση .

 

Ας το δούμε λοιπόν ψύχραιμα .

Τυπικά σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ιδιωτικά σύμβολα και ο σταυρός είναι ιδιωτικό σύμβολο γιατί ανήκει σε θρησκεία και η θρησκεία είναι ιδιωτικό δικαίωμα του ανθρώπου .

 

Εδώ μπαίνουν δύο ερωτήματα . Τι γίνεται όταν ο σταυρός υπάρχει στις σημαίες 8 Ευρωπαικών στρατών ώς μέρος της ιστορικής τους ταυτότητας .

Επίσης τι γίνεται με την ημισέλινο που υπάρχει σε πολλές σημαίες κρατών της Ασίας και της Αφρικής .

 

Και γιά μένα το κύριο ερώτημα είναι το εξής :

Στην ισλαμική κοσμοθεωρία η γυναίκα έχει περιορισμένα δικαιώματα και σε πολλές Ευρωπαικές χώρες οι Μουσουλμάνοι επιβάλουν αυτές τις αντιλήψεις στις γυναίκες τους , οι οποίες είναι σύμφωνες με την θρησκεία τους , αλλά είναι κατάφωρα αντίθετες με αυτές που έχει η χώρα διαμονής τους γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα . Τι θα απαντούσε το ΕΔΑΔ εδώ .

Ενας μουσουλμάνος πατέρας με Ιταλική υπηκοότητα , μπορεί να επιβάλλει την μπούρκα στην γυναίκα του η στην κόρη του σύμφωνα με τις αντιλήψεις της θρησκείας του , η πρέπει να φυλακιστεί γιά καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων , οικογενειακή βία , προσβολή προσωπικότητας , έργω εξύβριση , χειροδικία και πολλά άλλα αδικήματα .

 

Δυστυχώς αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά γιά να τα αφήνουμε σε δικαστές .

Link to comment
Share on other sites

Eτσι λοιπόν οδηγούμαστε σε αδιέξοδο όταν θεωρήσουμε ότι υπάρχει ενας καλός θεός

.Αντίθετα με την υλιστική θεώρηση τα πράγματα βελτιώνονται κάπως.Οι υλιστές θεωρούν την ζωή σαν οργάνωση της ύλης.Ετσι ο άνθρωπος θεωρείται σαν η ανωτέρα μορφή οργάνωση της ύλης.Ετσι όταν μια γάτα τρώει ένα ποντίκι δέν έχουμε κάτι κακό,απλά έχουμε ένα μετασχηματισμό της ύλης.

Το ποντίκι μεταμορφώνεται σε γάτα.

Προσωπική μου άποψη:H ανθρώπινη διανόηση δέν είναι ικανή να συλάβει την απόλυτη

αλήθεια.Απλά καταλήγει σε θεωρίες πού την βολεύουν.

Γιά τον λόγο λοιπόν αυτό όποια θεωρία λέει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια καί προσπαθεί να επιβληθεί ,απλά είναι Επικίνδυνη.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι εδω. επαθα βλακ out.

δηλαδη, αφηνουμε το δικαιομα σε καποιον να ειναι φανατικος μουσουλμανος. (αλλο ο φανατικος μουσουλμανος και αλλο ο τρομοκρατης)

τον αφηνουμε να πιστευει οτι θελει και την ιδια στιγμη του αφερουμε το δικαιομα να φορεσει μπουργκα στην γυναικα του για να προστατεψουμε το δικαιομα το δικο της. τοτε το δικαιομα του αντρα της να της βαλει μπουργκα που παει???

εδω υπαρχει δηλημα??? η τον αντρα της ή αυτην????(γιατι και οι 2 ευχαριστιμενοι δεν ειναι ταυτοχρονα)

μηπως του δινουμε την απεριοριστη ελεθερια να κανει και να σκεφτετε οτι και οπως θελει, μονο απο αυτα που επιτρεπει η δικια μας λογικη???

ειναι ελευθερος να πιστευει αυτο που τελικα του επιτρεπουμε ή αυτο που θελει αυτος????

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα , ο καθένας μπορεί να είναι φαντικός μουσουλμάνος , χριστιανός , ολυμπιακός , παοκτζής η ότι θέλει γιά τον εαυτό του ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το επιβάλλει σε κανένα άλλο είτε είναι συγγενής του είτε όχι .

 

Αρα είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει αλλά όχι να επιβάλλει .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις και όλες τις θρησκείες. Όμως το να απαγορεύεις κάτι, είτε αυτό πρεσβέυει τους πολλούς είτε τους λίγους, είναι μεγάλη αηδία.

 

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, την στιγμή που με το σύνταγμα καθορίζεται επίσημη θρησκεία, τότς γιατί να μην υπάρχουν εικόνες και σταυροί στα σχολεία;

 

Ωραία, δεν γυρνάμε στον μεσαίωνα ούτε την ιερά εξέταση. Και ωραία, στο σχολείο της Ιταλίας ένα ωραίο πρωί, δύο μαθητές, ο Αμαρ και η Φατιμέ, πηγαίνουν και βλέπουν τον σταυρό να λείπει. Ο Αμάρ θα βγάλει το τουρμπάνι του; Η Φατιμέ θα βγάλει την μπούργκα;

 

Εάν καθιερωθεί αυτο με τον σταυρό σειρά θα έχουν -και θα πρέπει να πάρουν- τα τουρμπάνια, οι μπούργκες και ότι άλλο προσδίδει θρησκευτικό χαρακτήρα στο άτομο. Πολύ σοβαρό θέμα, πολύ λεπτά πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

πανω σε αυτο που λεει το BAS,

φετος στην Γαλλια διοξαν μια κοπελα απο την πισινα γιατι αντι για μπικινι φορουσε μπουρκινι. (ξερετε, ενα μιαγιο που ειναι γιαλιστερη μπουργκα.) αν υποθεσουμε οτι δεν της το επεβαλαν αλλα ηθελε να το φορεσει,τοτε τι γινετε??? πιος ειναι ο πιο ρατσιστης εκει???

Πριν την μικρασιατικη καταστροφη του πατερα μου ο παππους τρογε γιαουρτι απο το ιδιο πιατο με ενα τουρκακι.

Μεναν στο ιδιο χωριο. Καναν παρεα και ηταν φιλοι. και το χωριο δεν ειχε τζαμι. πηγεναν στο διπλα. και προσευχη καν, και λιβανι μιριζε και οικονες ειχε. αλλα τοτε γιατι δεν προσβαλονταν ουτε εκεινοι ουτε εμεις???

(και δεν εγινε για αυτο η μικρασιατικη καταστροφη, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

Σαν πολυ ευαισθητη δεν ειναι η προσωπικοτητα μας τα τελευταια χρονια????

Link to comment
Share on other sites

7 σελίδες και συνεχίζουμε!!!

 

Προτείνω μόλις ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας γι΄αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα να ανοίξουμε καινούριο θέμα για την ανωτερότητα των διπλωματούχων σε σχέση με τους πτυχιούχους. Και μόλις τελειώσει να συζητήσουμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πολιτικών μηχανικών σε σχέση με τους υποδεέστερους των άλλων ειδικοτήτων.

Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε αυτές είναι οι επιπτώσεις της μεταβατικότητας στην σύγχρονη κοινωνία. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν πολυπολιτισμικό κράτος και τώρα που οδεύει προς τα εκεί ταχέως δημιουργούνται προβλήματα. Αν θέλεις είναι τέτοια η ταχύτητα μεταβολής της κατάστασης που αναγκαστικά οδηγούμαστε σε μεγάλα ποσά αδράνειας (:P). Το ίδιο συμβαίνει και με τα επαγγελματικά δικαιώματα, το ίδιο συμβαίνει και με ένα σωρό άλλα ζητήματα που δεν είχαμε την πρόνοια να τα δρομολογήσουμε νωρίτερα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν τάξεις όπου το 80% των μαθητών είναι αλλοδαποί ή ότι οι άθεοι στην χώρα μας δεν είναι ένα ποσοστό 2% επί του πληθυσμού αλλά πολύ μεγαλύτερο. Γι' αυτό λοιπόν και οι διχογνωμίες, γι' αυτό και τα κατεβατά. Επί της ουσίας φτάσαμε στο σημείο που θα πρέπει να προσδιορίσουμε επακριβώς την ταυτότητα του σύγχρονου Έλληνα, ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει πια με τους ένδοξους προγόνους του και ως προς τα πιστεύω και ως προς την ζωή.

Link to comment
Share on other sites

7 σελίδες και συνεχίζουμε!!!

 

Προτείνω μόλις ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας γι΄αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα να ανοίξουμε καινούριο θέμα για την ανωτερότητα των διπλωματούχων σε σχέση με τους πτυχιούχους. Και μόλις τελειώσει να συζητήσουμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πολιτικών μηχανικών σε σχέση με τους υποδεέστερους των άλλων ειδικοτήτων.

 

 

ΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 

btw γύρνα την επιλογή "Αριθμός Μηνυμάτων για εμφάνιση ανά Σελίδα"

στο 40 ανά σελίδα για λιγότερες σελίδες και εξασκήσου στο scrolling.

 

Δλδ ρε παίδες αν εγώ είμαι έλληνας βουδιστής πρέπει να αποδεχθώ ότι στο Δημόσιο Σχολείο θα έχουν κρεμασμένο μόνο το χριστιανικό σύμβολο ?

 

Δλδ διαφορετικότητα και σεβασμός όχι ?

 

Και αυτό με το Σύνταγμα και τη θρησκεία έχει αποφέρει αστείες καταστάσεις.(στρατός, ορκωμοσίες Βουλή, σχολές κ.α.)

 

¨Έτσι κι αλλιώς αδίκως συζητάμε.....άλλοι είναι οι οργανοπαίχτες. Εμείς απλά χορεύουμε στους ρυθμούς τους σα ράθυμες αρκούδες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.