Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό


Recommended Posts

Είμαι τελειόφοιτος τοπογράφος Μηχανικός και σε μία εργασία για χάραξη οικοπέδου μου δόθηκε τοπογραφικο διάγραμμα επισυναπτόμενο με το συμβόλαιο μεταβίβασης που είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα χρόνο.

 

Το τοπογραφικό διάγραμμα, δεν περιέχει κάποιο σταθερό σημείο φυσικό ή τεχνητό παρά μόνο τις διαστάσεις των πλευρών του οικοπέδου.

 

Δεν αναφέρει του όμορους ιδιοκτήτες.

 

Επιπλέον από φωτογραφίες στην περιοχή φαίνεται να περνάει δρόμος μέσα από το παρόν οικόπεδο ο οποίος όπως ισχυρίζεται ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι ιδιωτικός, ενώ στο τοπογραφικό αυτό το οποίο έγινε πριν ένα χρόνο έχει σχεδιαστεί αγροτικός δρόμος που περνάει εξωτερικά, και ο οποίο ς δεν υπάρχει.

 

Στο τοπογραφικό γράφει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού έχει πρόσωπο σε δημόσιο δρόμο(?) και έχει εμβαδόν πάνω από 4 στρέμματα.

 

Πώς μπορεί να γίνει χάραξη του οικοπέδου ?

Πώς μπορώ να βρω αν είναι όντως άρτιο και οικοδομήσιμο? αφού αν ο δρόμος που περνάει απο μέσα είναι δημοτικός δεν φτάνει το εμβαδόν του τα 4 στρέμματα ούτε έχει πρόσωπο σε αυτόν.

 

Η χάραξη έχει σκοπό να εντοπιστεί το οικόπεδο από υποψήφιο νέο αγοραστή.

Link to comment
Share on other sites

μήπως πρόκειται για εργασία με σκοπό το πώς να μην συντάσουμε ένα τοπογραφικό?αυτό που περιγράφεις δεν είναι τοπογραφικό..αν το τοπογραφικό δεν έχει σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση τότε "κάτι" γίνεται.εσύ τοπογράφος τελειώνεις.όχι ο διάδοχος του γιούρι γκέλερ

Link to comment
Share on other sites

Μόνο πλευρές, χωρίς διαγώνιες τριγωνοποίησης ή/και χωρίς συντεταγμένες [στοιχεία αναπαραγωγης/ελέγχου];;;

Επικοινώνησε με αυτόν που υπογράφει το τοπογραφικό. Αν η επικοινωνία είναι "μαύρα μεσάνυχτα", απλά πες στον πελάτη οτι "μυρίζει" η δουλειά.

Να ψάξει καλά τα συμβόλαια αν είναι όλα οκ, αν είναι όλα σωστά στο υποθηκοφυλακιο... κι αν ειναι όλα καλά, να ζητήσει από τον σημερινο ιδιοκτήτη νέο τοπογραφικό, ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

Link to comment
Share on other sites

πάντως το σενάριο δεν διαφέρει με αυτό που συναντάμαι πολλές φορές στην επαγγελματική μας ζωή Συμφωνώ με το συνάδελφο ότι αν δεν είναι προιόν φοιτητικής εργασίας τότε θέλει προσοχή γατί όντως μπορεί να βρωμάει κάποτε στην Χιο σαν Δόκιμος στο στρατό μου ειχαν δώσει ένα τέτοιο τοπογραφικό με τουρκικό τίτλο και ύστερα από την μεταφρασή του το κτήμα βρισκόταν σε τελείως διαφορετική θέση απο αυτήν που μου είχε υποδειχθεί Για αυτό λοιπόν σωστή ερευνα στο υποθηκοφυλάκειο για συμβόλαια τόσο της ιδιοκτησίας (μερίδες) όσο και όμορων ιδιοκτητών , ίσως παλαιές Α/Φ της περιοχής και αναζήτηση τοπογραφικών όμορων ιδιοκτησιών ,ερωτήσεις σε ιδιοκτήτες στην περιοχή και αν δεν βγαίνει συμπέρασμα ΜΑΚΡΙΑ ,ενημέρωση του ενδιαφερόμενου και καταβολή αμοιβή γιατί δεν σημαίνει ότι αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει όχι αμοιβή

Link to comment
Share on other sites

εδώ το έχω εκέι το φέρνω θα το πώ!αν είναι όντως εργασία 2 πράγματα συμβαίνουν: ή ο καθηγητής είναι τσακάλι και έβαλε τους φοιτητές να αντικρίσουν την ωμή καθημερινότητα και ο καθένας να προβληματιστεί ή αν όντως τους έστειλε λίγο πριν τον πόλεμο με μαχαιράκι πλαστικό για πατάτες σουβλατζίδικου τότε λυπάμαι...λυπάμαι πραγματικά....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφε Dimitris S.E. ο υποψήφιος αγοραστής πληρώνει μηχανικό για να οριοθετήσει το οικόπεδο που πιθανόν να αγοράσει . Πολύ βρωμάει η υπόθεση . Καλύτερα να συμβουλέψεις τον πελάτη σου να ζητήσει υπόδειξη ορίων απο τον σημερινό ιδιοκτήτη

παρουσία των ομόρων ιδιοκτητών. Το οτι ο πωλητής το εχει στην κατοχή του μόνο ενα χρόνο και η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το τοπογραφικό ειναι πολύ περίεργο και θέλει προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι νομίζω ότι αναφέρεται σε εργασία .

 

Πρόκειται γαι πραγματική υπόθεση.

 

Δηλαδή συνάδελφε Dimitris S.E. ο υποψήφιος αγοραστής πληρώνει μηχανικό για να οριοθετήσει το οικόπεδο που πιθανόν να αγοράσει . Πολύ βρωμάει η υπόθεση . Καλύτερα να συμβουλέψεις τον πελάτη σου να ζητήσει υπόδειξη ορίων απο τον σημερινό ιδιοκτήτη

παρουσία των ομόρων ιδιοκτητών.

 

Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησα για το τοπογραφικό.

Οι απαντήσεις που πήρα ήταν:

Ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν όμοροι ιδιοκτήτες γιατί δεν τους βρήκε ποτέ.

 

(Το οικόπεδο είναι σε νησί των Κυκλάδων όπου τα πάντα είναι ιδιοκτησίες, οπότε σίγουρα υπάρχουν όμοροι ιδιοκτήτες.)

 

Σχετικά με τη χάραξη μου είπε ότι δύο κορυφές μιας πλευράς χρησιμοποιήθηκαν σαν σταθερές χωρίς όμως να αναφέρονται συντεταγμένες στο τοπογραφικό. Ούτε γωνίες, μόνο μήκη των πλευρών.

:confused:

 

 

Το οτι ο πωλητής το εχει στην κατοχή του μόνο ενα χρόνο και η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το τοπογραφικό ειναι πολύ περίεργο και θέλει προσοχή.

 

Η σταθερή πλευρά είναι αυτή που στο τοπογραφικό εφάπτεται στον αγροτικό δρόμο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, και η μία κορυφή είναι μια άκρη ξηρολιθιάς η οποία έχει πέσει μετά τη διάνοιξη του ιδιωτικού δρόμου, όπως αναφέρεται, που περνάει από μέσα.

 

Ο αγροτικός δρόμος ( δεν υπάρχει) είχε χαραχτεί σε τοπογραφικό 1:1000 του 1964 όπου ο τότε ιδιοκτήτης είχε χωρίσει μία μεγάλη ιδιοκτησία σε οικόπεδα.

 

Το σημερινό κομμάτι είναι συνένωση 4 οικοπέδων από τότε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.