Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Ευρωπαικής ένωσης


howard_roark

Recommended Posts

φαγαμε δηλαδη ο,τι φαγαμε απο τους ευρωπαιους και τωρα θα φυγουμε? και με τι θα ζησει η ελλαδα? με την τεραστια και ανταγωνιστικη βιομηχανια της ή την φοβερη και τρομερη ναυτιλια (με ξενους ναυτες, ξενες σημαιες και τα δολλαρια στο noo yawk).

 

ολοι κανουν αμαν να μπουν μπας και ανοιξει λιγο το εμποριο τους και οι υπηρεσιες τους (που ειναι ανταγωνιστικες) και εμεις θα φυγουμε. Σιγουρα σε καμια αφρικανικη εμπορικη και συνοριακη ενωση θα τα πηγαιναμε καλυτερα, ειναι γεγονος. :)

 

σε αυτα που λες στην αρχη συμφωνω. αλλα η λυση δεν ειναι η εξοδος, ειναι η σοβαροτητα και η επιμορφωση, δηλαδη η παιδεια. δηλαδη το πιο συντομο ελληνικο ανεκδοτο (μονο μια λεξη).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εξόδου μας (στο ορατό μέλλον) από την Ε.Ε. Όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται αυτό. Όποιο και αν είναι το τίμημα. Ούτως ή άλλως εκμεταλλευόμαστε σε ελάχιστο ποσοστό τα οικονομικά "οφέλη". Και πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλα μέλη της, που σκέφτονται ακριβώς το ίδιο...

 

Μανιφέστο κανονικό..

 

Αν ήμασταν φίλε έξω από την ΕΕ όπως προτείνεις εσύ και προτείνει και η κ.Παπαρήγα τώρα θα ήμασταν χειρότερα από Ισλανδία εδώ και χρόνια. Θα έμπαινες σε αυτήν την οικονομική κρίση με δραχμή????? Δε λες πάλι καλά που είμαστε σε ένα πυρήνα κρατών με το ισχυρότερο νόμισμα αυτή την στιγμή στον κόσμο, που διασφαλίζει αν μη τι άλλο κάποια ασυλία στην άθλια οικονομία μας.

Εύκολα και επιπόλαια σχόλια που ακούγονται από πολιτικούς και πολίτες δεν βοηθούν

Link to comment
Share on other sites

Αν με ήξερες, θα γελούσες με την ταμπέλα του αριστερού που μου κόλλησες! :smile:

Απλά δε βλέπω διέξοδο από την κατάσταση. Κανένα θετικό για εμάς τους πολίτες μέτρο τα τελευταία χρόνια. Μόνο "επιταχύνσεις" διαδικασιών μέσω φακελώματος και αυστηρότερων ελέγχων που πρακτικά αποδεικνύεται κάθε φορά ότι δεν αποτελούν τελικά όφελος για εμάς. Αν υπάρχει αντιπρόταση από το να κάτσουμε στα αυγά μας και να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα ό,τι έρχεται και θα συνεχίσει να έρχεται, θα ήθελα πολύ να την ακούσω. Το ότι η Ε.Ε. δεν πάει καλά και υπάρχει δυσαρέσκεια από μεγάλο ποσοστό είναι αναμφισβήτητο.

Link to comment
Share on other sites

tpanag

Φίλε μου μαζί σου θα διαφωνήσω στο εξής. Ο λόγος που δεν γίνεται τίποτα θετικό για τους πολίτες τα τελευταία χρόνια (και θα συμφωνήσω εδώ μαζί σου) ΔΕΝ είναι η Ε.Ε. Υπευθυνοι είναι η ανεπαρκής τοπική πολιτική ηγεσία. Οι κυβερνώντες μας είναι ανεπαρκείς, όχι η ΕΕ. Και εξηγούμαι:

 

1) Όταν η ΕΕ σου πετάει λεφτά στο τραπέζι και εσύ (εννοώ το κράτος, οι κυβερνήσεις) δεν μπορείς να τα απορροφήσεις επειδή δεν έχεις καταρτίσει και καταθέσει Μελέτες, Σχέδια, ή χάνεις προθεσμίες φταίνε οι Βρυξέλλες???

2) Όταν το ελληνικό κράτος θεσπίζει νόμους αντισυνταγματικούς, παράνομους, ενάντια στα ατομικά δικαιώματα, ενάντια στο περιβάλλον, ενάντια στην περιουσία του πολίτη φταίει η ΕΕ??? Ευτυχώς που υπάρχει και η ΕΕ και μπορεί κάποιος να προσφύγει και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

3)Πιστεύει κανείς ότι αυτές οι υποδομές που έχει αποκτήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια θα ήταν δυνατές χωρίς τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις?

4) Πιστεύει κανείς ότι θα υπήρχε Αγροτική παραγωγή και αγροτικός τομέας αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ? Ακόμα και όταν η ΕΕ προειδοποιεί και ενημερώνει εδώ και μία δεκαετία ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί συγκεκριμένες καλλιέργειες (καπνά, βαμβάκι), αλλά εμείς επιμένουμε, πάλι φταεί η ΕΕ?

 

Παιδια οι άχρηστοι είναι οι δικοί μας. Μακάρι να είχαμε κυβέρνηση Βρυξελλών για μια 5ετία. Θα στρωναμε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ξαναπεί. Οι της ΕΕ είναι κουτοί.

Αν ήταν έξυπνοι, όταν μπήκαμε θα έπρεπε να μας πούνε "Πόσοι κάτοικοι είσαστε? 10.000.000? Πάρτε από 1.000.000€ ο καθένας και μην κάνετε τίποτα. Μόνο να φιλοσοφείτε και να πίνετε καφέδες. Τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε εμείς"

Διότι μάλλον μόνο για αυτό είμαστε άξιοι. (επαγωγικά μιας και έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν)

Link to comment
Share on other sites

Εάν η ΕΕ έδινε 1.000.000 στον καθένα, την επόμενη μέρα το πρωί το ψωμί θα είχε 100 ευρώ, η χωριάτικη 500, τα ρούχα 10χίλιαρα, τα ενοίκια 100.000 και τα αυτοκίνητα 1.000.000. Ή πολύ απλά δεν θα υπήρχαν. Ο πληθωρισμός και η ελεύθερη αγορά πάντα βρίσκουν τη λύση... Όσα λεφτά και να είχαμε παραπάνω ΟΛΟΙ, τα πράγματα απλά θα είναι πάντα ακριβά για μερικούς ώστε κάποια στιγμή ΟΛΑ τα λεφτά να φτάσουν σε ΛΙΓΟΥΣ. ΑΠΛΟ!

Link to comment
Share on other sites

apstruct, δεν διάβασες καλά τι έγραψα. "μην κάνετε τίποτα. Μόνο να φιλοσοφείτε και να πίνετε καφέδες."

Γιοκ δουλειά. Οτι θέλουμε θα μας το δίνουν έτοιμο.

Link to comment
Share on other sites

@agrafiot

 

Συμπαθητική η θεωρία σου, αλλά δεν εξηγεί το γιατί η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει και σε φαινομενικά πολύ πιο προοδευμένα μέλη της Ε.Ε. από εμάς, γιατί οι πολίτες (με εξαίρεση τους Δανούς αν δεν κάνω λάθος; ) νιώθουν όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια, καθώς και τις διαδηλώσεις και αναταραχές σε αυτά τα κράτη-μέλη. Η δυσαρέσκεια αυξάνει γεωμετρικά.

Link to comment
Share on other sites

agrafiot και tpanag , και οι δύο έχετε δίκιο , όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή το αποδεικνύουν τα γεγονότα. Και αυτά που λες agrafiot ισχύουν αλλά και αυτά που λες tpanag συμβαίνουν.

 

Η ΕΕ έχει θεοποιήσει το τραπεζικό σύστημα και έχει μια φοβερή αριθμολαγνεία. Ο πολίτης έρχεται πολυυύ πιο πίσω όταν πρόκειται για χρήματα. Στα ζητήματα που δεν κοστίζουν λαλίστατοι είναι όλοι τους για τον ευρωπαίο πολίτη. Οταν όμως φτάνουμε στην ταμπακιέρα (φτώχεια , ανεργία , άνισοκατανομή πλούτου) ...μούγκα όλοι τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.