Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Έκθεση αυτοψίας


ΦΩΤΙΟΣ

Recommended Posts

Εφόσον κοινοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας και χαρακτηρισθεί κάποιο μέρος της οικοδομής αυθαίρετο και κατεδαφιστέο, θα πρέπει να αναγράφεται στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας, και με βάση ποιά διάταξη νόμου;

 

Στην ίδια περίπτωση, μετά την κοινοποίηση της έκθεσης αυτοψίας μπορεί να εγκριθεί νόμιμα απο την Πολεοδομία η σύνδεση με ΔΕΗ κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Εαν είναι η οικοδομή δεν έχει ρεύμα θα πρέπει όταν τελειώσουν οι εργασίες να σφραγιστούν αντίγραφα της οικ. αδείας για σύνδεση με δίκτυα. Εάν έχεις προβλήματα με τη νομιμότητα δεν νομίζω να την σφραγίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Το στέλεχος της αδείας γράφει το όνομα του επιβλέποντα μηχανικού, αυτόν να ρωτήσεις, θα ξέρει καλύτερα (που έχει μπλέξει...)

 

Εκ πρώτης όψεως πας ή για αναθεώρηση ή για κατεδάφιση του αυθαίρετου τμήματος.

Ρεύμα έτσι όπως είναι ΤΩΡΑ η κατάσταση μόνο από γεννήτρια, όχι από ΔΕΗ!

Αλλά ξαναλέω, ρώτα τον επιβλέποντα (αν δεν έχει παραιτηθεί...)

Link to comment
Share on other sites

Στην τελική ρευματοδότηση ελέγχεται από την πολεοδομία αν υπάρχει έκθεση αυθαιρέτου ή διακοπή εργασιών. Αν υπάρχει κάτι από αυτά τότε δεν σφραγίζεται η άδεια για ρευματοδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς δεν πρόκειται για μένα. Αν επρόκειτο για μένα, που δεν θα το έκανα ποτέ, θα είχα ήδη πάθει έμφραγμα. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για κάποιον «κύριο» ο οποίος έχει υπέρβαση Σ.Δ. >75%, μάλιστα καλά διαβάζετε, έχει διαταχθεί διακοπή των εργασιών από το 1987, έχουν χαρακτηρισθεί ως «νέα αυθαίρετα» η πιλοτή και όλος ο Γ΄ όροφος, η διακοπή διατάχθηκε στα εξωτερικά επιχρίσματα και εσωτερικά στα τούβλα, στα στελέχη των αδειών του δεν αναγράφεται τίποτα, αποπερατώθηκε μεταξύ των ετών 2006-2008, μετά από καταγγελία φίλου του ελέγχθηκαν τα ακίνητα δύο οδών, διαπιστώθηκε η αποπεράτωση της όλης οικοδομής του και επί πλέον χαρακτηρίσθηκε αυθαίρετη και η απόληξη του κλιμακοστασίου του, και όμως μεταβίβασε το όλο αυθαίρετο και μετά ταύτα ήλθε συνεργείο της ΔΕΗ και εγκατέστησε ρολόγια !!!

Η όλη οικοδομή έχει ανεγερθεί με δύο οικοδομικές άδειες του 1981 η πρώτη και του 1984 η δεύτερη. Η πιλοτή έγινε καθ’ υπέρβαση της πρώτης άδειας και τα υπόλοιπα καθ’ υπέρβαση της δεύτερης άδειας. Από τα στελέχη των αδειών δεν προκύπτει έγκριση ηλεκτροδότησης, ούτε αναγράφονται επ’ αυτών τα αποτελέσματα των αυτοψιών.

 

Θα έπρεπε να έχουν αναγραφεί στα στελέχη των αδειών και με βάση ποια διάταξη νόμου;

Ο μηχανικός μου έχει μείνει άναυδος. Έχει την εμπειρία και την γνώση της ηλικίας του (40 ετών). Δεν μπορεί να καταλάβει πώς έχουν γίνει όλα αυτά. Γι’ αυτό ζητάω τα φώτα κάποιου πιο έμπειρου. Βλέπε και μήνυμά μου στις 04-11-2009 15:53, το οποίο έστειλα για να δώ αν μπορεί να υπάρξει νόμιμη λύση για όλα αυτά, και ποια;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το ρεύμα το έδωσε η ΔΕΗ, άρα υπόλογη είναι η ΔΕΗ.

Η μεταβίβαση έγινε από συμβολαιογράφο με την βεβαίωση κάποιου μηχανικού (*), άρα αυτοί είναι υπόλογοι.

Η πολεοδομία έπραξε το καθήκον της. Τα χαρακτήρισε αυθαίρετα. Δεν τα κατεδάφισε διότι δεν έχει τους πόρους (όπως λέει).

Στο έντυπο της αδείας δεν γράφει τίποτα. Απλά δεν θα το θεωρήσει για σύνδεση με ΔΕΗ μέχρι να προσκομίσει στοιχεία νομιμότητας των καταγεγραμμένων αυθαίρετων.

 

 

(*) Για αυτό συνάδελφοι να προσέχετε που και πότε βάζετε την υπογραφής σας.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν ο κύριος αυτός προσκομίσει στην Πολεοδομία το συμβόλαιο μεταβίβασης του αυθαιρέτου, η Πολεοδομία μπορεί, εφόσον έχει τα στοιχεία των φακέλων των αδειών και των αυθαιρέτων, να θεωρήσει ως στοιχείο νομιμότητας το συμβόλαιο αυτό;

Link to comment
Share on other sites

ΦΩΤΙΟΣ , για να θεωρηθεί ένα κτίριο νόμιμο , οπουδήποτε στην Ελλάδα , πρέπει ή να έχει άδεια οικοδομής (και το κτίριο να ταυτίζεται με τα εγκεκριμένα σχέδια) , ή να προυφίσταται του έτους 1955.

 

Οτιδήποτε άλλο είναι αυθαίρετο.

 

Για τα αυθαίρετα υπάρχει ένα κρίσιμο έτος που είναι το 1983 και ο Ν.1337/83 (νόμος Τρίτση).

 

Αυθαίρετα κατασκευασμένα μετά την ισχύ του νόμου αυτού απαγορεύεται να μεταβιβαστούν.

Link to comment
Share on other sites

avgoust,

 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

Βέβαια δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση αν έπρεπε, με βάση κάποια διάταξη νόμου, να αναγραφεί στα στελέχη των αδειών το αποτέλεσμα των αυτοψιών, όταν μάλιστα πρόκειται για χαρακτηρισθέντα ως "νέα αυθαίρετα".

 

Αν δεν καταχρώμαι του χρόνου σας, με αυτά τα δεδομένα δεν θα έπρεπε να έχουν ανακληθεί οι άδειες, αφού υπήρχε απο το 1987 η διακοπή εργασιών;

 

Πότε αλήθεια ανακαλείται μια άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Αφού είχε αναστολή πως εκτέλεσε τις εργασίες ? Χύμα ?

 

Ποιος υπέγραψε για την επίβλεψη ?

 

Η άδεια δεν ανακαλείται. Εξάλλου η άδεια έληξε. Αφού είναι προ 85 θα έχει το παλαιό έντυπο που αναφέρει αυτοψίες κλπ

 

Εκεί πάνω τι σφραγίδες έχει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.