Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Λάθος κτηματογράφηση του Κτηματολογίου


eagle12

Recommended Posts

Περίπτωση για να κατανοήσουμε την παράνοια του συστήματος

Πελάτης μου εχει τρια συνεχόμενα ελαιοκτήματα.το ένα ειναι σωστο κατα 10%.

Το δευτερο κατα 35%.

Το τρίτο ενω στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του 2ου ΚΑΕΚ που του έχουν δωσει (και αφορα το 2ο ελαιοκτημα) ,του εχουν δωσει ενα ασχετο ΚΑΕΚ.

ΔΕΝ δεχονται για κανένα απο αυτα εξωδικαστικη επιλυση -τον στελνουν στα δικαστηρια

επαναλαμβάνω το 3ο κατα 100% ειναι τμημα του 2ΟΥ ΚΑΕΚ

και ρωτάω την δικηγόρο:τι θα κάνεις?θα στραφει ο ιδιοκτητης εναντίον του εαυτου του στα δικαστήρια?δεν ξερω αν έγινα κατανοητος-η ΤΡΕΛΑ σε ολο της το ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Δηλαδη δεν δέχοντε ουτε καν να παραιτηθεί απο το ασχετο και να δημιουργηθει ενα νεο ΚΑΕΚ με τμημα απο ΚΑΕΚ που του εχουν δωσει,που ειναι στο ονομα του

 

μεχρι περισυ το ΠΑΣΧΑ οι τοπικοι προιστάμενοι των Κτηματολογικών γραφείων βοηθούσαν οσο μπορουσαν-μετα ήρθαν απο την Κτηματολόγιο ΑΕ και τους είπαν οτι το έχουν παρακάνει με τα προδηλα και τα 192 ,και να τα στελνουν ολα στο δικαστήριο αν δεν υπάρχει πληρης ταυτιση συμβολαιου με τοπογραφικο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

+ ότι δε θα χρειαζοταν να ασχοληθεί με τη χρησικτησία ...του παππού του ή να κυνηγάει με την καραμπίνα το γείτονα κάθε φορά που βάζει το σύρμα 10 μέτρα μέσα στο χωράφι του.

 

Συνάδελφε ποιος σου είπε ότι δεν θα υπάρχει χρησικτησία και στο Κτηματολόγιο;

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως θα υπάρχει. Δε θα μπορεί όμως να δουλέψει με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια έκταση που αυτό συμβαίνει ως τώρα, η χρησικτησία όταν δημιουργηθεί κτηματολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά κάτι άσχετο.......

 

τα δάση γιατί θα έπρεπε να τα μετράτε ? Μαζόχισμός λέγεται από πλευράς ιδιώτη.

 

Ας όψεται ο όρος ιδιωτικό δάσος.

 

Αχ ρε κράτος !!!!!!! ΑΧ

Link to comment
Share on other sites

Καταγράφηκε... μαντρί σε όροφο πολυκατοικίας

Περισσότερα από 8.000 ακραία λάθη έχουν ήδη εντοπιστεί στο εθνικό κτηματολόγιο, στις περιοχές που κτηματογραφήθηκαν με τα τρία πιλοτικά προγράμματα κτηματογράφησης από το 1995 έως το 1999. Λάθη τα οποία ξεκινούν από την κακή αποτύπωση της έκτασης μιας περιοχής και συχνά καταλήγουν να έχουν... κωμικοτραγικές διαστάσεις!

 

Παραδείγματα

 

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα έδωσε στην «Κ» ο κ. Γιώργος Ρούσκας, ταμίας του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

 

- Στην Κομοτηνή καταγράφηκε μαντρί... στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας!

 

- Στη Μυτιλήνη, το 80% των καταγραφών του κτηματολογίου έχει απόκλιση από την πραγματικότητα.

 

- Στην Κωπαΐδα είχε γίνει ήδη από τις αρχές του αιώνα ο αναδασμός μιας μεγάλης έκτασης. Ομως η μελέτη κτηματογράφησης της περιοχής κατέγραψε μια έκταση εντελώς αναντίστοιχη με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα οι απόγονοι όσων επωφελήθηκαν του αναδασμού... να αναζητούν τα οικόπεδά τους!

 

Στις εξωφρενικές αυτές περιπτώσεις πρέπει να προστεθούν και οι δεκάδες προβληματικές μελέτες, που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν για διαφορετικούς λόγους. Πρόκειται για τις μελέτες Καρδίτσας (Προαστή), Λευκάδας (Καρυάς, Κατούνης, Καρυωτών, Πηγαδησιάνων), Λασιθίου (Βροχά, Λούμα, Σκινιά), Ξάνθης (Εύλαλο), Κεφαλληνίας (Φαρακλάτα), Ηρακλείου (Ηρακλείου), Χαλκιδικής (Νικήτης, Αγίου Νικολάου) και Χανίων (Γαύδου). Καθεμία από τις μελέτες «κόλλησε» για διαφορετικούς λόγους: για παράδειγμα, στα Φαρακλάτα αποκαλύφθηκε απάτη, ενώ στη Λευκάδα δηλώθηκε χωρίς τίτλους... το μισό νησί.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι καταγράφηκε "μαντρί" στον 6ο όροφο πολυκατοικίας, είναι πρόδηλο σφάλμα. Όταν γινόταν η καταχώρηση της εν λόγω ιδιοκτησίας, επέλεξε κατά λάθος ο χειριστής στο drop down menu αντί για χρήση "ΚΑΤΟΙΚΙΑ", κάτι άλλο. Θα μπορούσε να έχει πιαστεί το λάθος, αλλά εν πάσει περιπτώση κωμική διάσταση έχει και σε καμία περίπτωση "τραγική". Διορθώνεται εύκολα και ανέξοδα.

Το ότι "στη Λευκάδα δηλώθηκε χωρίς τίτλους... το μισό νησί" είναι είναι επίσης ανακρίβεια. Χωρίς τίτλο δε μπορεί κανείς να δηλώσει οτιδήποτε. Δεν περνάει τεχνικά εγγραφή δικαιώματος χωρίς τίτλο. Απλά δίνεται η δυνατότητα βάσει του νόμου, να θεωρείται τίτλος π.χ. μια ένορκη βεβαίωση (με μάρτυρες ...75χρόνους οι οποίοι δεν εκτίουν ποινή ακόμα και αν καταδικαστούν) και να θεωρείται η ύπαρξη χρησικτησίας (κακώς κατά τη γνώμη μου), μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η κατακραυγή των πολιτών, οι οποίοι αν δε μπορούσαν να δηλώσουν ούτε έτσι θα καταχωρούντο οι ιδιοκτησίες τους ως "Αγνώστου" και θα έπρεπε να μπουν σε έξοδα μετά τις πρώτες εγγραφές. Και σε αυτή την περίπτωση όμως που ήταν οι "νόμιμοι", με συμβόλαιο ιδιοκτήτες (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν) όταν έγιναν οι αναρτήσεις; Γιατί αν δεν υπάρχουν τότε δεν υπάρχει και θέμα, απλά ο συγγραφέας του άρθρου προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, έχοντας προφανή άγνοια του αντικειμένου.

 

Εφόσον αποφασίστηκε από τους συντονιστές ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ και παραμένει ανοιχτό το θέμα, καλό θα ήταν να διορθωθεί τουλάχιστον ο τίτλος του, καθώς "κτηματολόγηση" δεν υφίσταται ως λέξη, και το "από μηχανικό του κτηματολογίου" είναι (λανθασμένη) προσωπική εκτίμηση του ιδιώτη που το ξεκίνησε.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως για πρώτη φορά σε αντίθεση με ότι έκανα ως τώρα θα εκφράσω τις Ευχαριστίες μου τοσο σε αυτούς που έκαναν το Κτηματολόγιο ,όσο και στον πανσοφο Θεό,που φροντίζει να μας κυβερνούν κυριολεκτικά π****θιοι,και ετσι τίποτα σωστό δεν γίνετε,οπότε και εμείς στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δουλειά για τα επόμενα 20 έτη.Ε μην είμαστε και τελείως αχάριστοι.............

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.