Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδιο καφετέριας για υγειονομικό


ypatia

Recommended Posts

Ηρθε ενας πελατης και μου ζητησε σχεδιο - κατοψη της καφετεριας που εχει για να το δωσει στο υγειονομικο για εγκριση. Εχει κανει ανακαινιση και εχει αλλαξει τη διαρυθμιση του χωρου. Το καινουριο σχεδιο πρεπει να το καταθεσουμε και στην πολεοδομια? Δεν εχουν αλλαξει δομικα στοιχεια, μονο εχει αλλαξει η διαταξη των τραπεζιων και του μπαρ, καθως και εχει προσθεθει εξοδος κινδυνου. Το μονο που εχω να κανω ειναι μια καινουρια κατοψη?

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..

Link to comment
Share on other sites

Εσύ θα κάνεις την αποτύπωση.

Σε αντίστοιχη περίπτωση μου είχαν ζητήσει κάτοψη και τομή.

Επίσης μίλα και με την Πολεοδομία γιατί πχ στην Πολ.Αθηνών ζητούν και δήλωση του μηχανικού πάνω στο σχέδιο που να λέει οτι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες ενώ πχ.στην Πολ.Περισσού δε ζητούν τίποτα από αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Η καινουρια έξοδος κινδύνου δεν αλλαζει τις όψεις? :confused: ->ΕΠΑΕ?

...και αυτό που λέει η ΑΝΚΑ ισχυεί! ζητανε την βεβαίωση του μηχανικού οτι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (πχ πατάρι), γιαυτό θα χρειαστεις τα σχεδια της αδειας, την αποτύπωση, κ τον τελικό έλεγχο τους.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα να σας πω πως η συγκεκριμενη καφετερια πριν την ανακαινιση ειχε κανονικα αδεια και εγκριση απο το υγειονομικο. επισης ο πελατης μου ειπε πως οταν ειχε κανει ανακαινιση και χρειαστηκε παλι εγκριση απο το υγειονομικο, το μονο που εκανε ηταν να καταθεσει στο υγειονομικο μια κατοψη και πως δεν πηγε καθολου στην πολεοδομια. και φυσικα εννοειται πως πληρωσε τον μηχανικο off the records, χωρις να καταθεσουν αμοιβες.

απο οτι καταλαβα το καλυτερο θα ηταν να παρω ενα τηλεφωνο και στο υγειονομικο και στην πολεοδομια για να μην τρεχω τελευταια στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

ετσι θα τα εκανε οπως σου λεει, μονο που ξεχασε να σου πει πως λαδωσε στο υγειονομικο και βεβαια ο μηχανικος που του εκανε και σφραγισε τα σχεδια (που δεν πηγαν μεσω πολεοδομιας) εχει ευθυνες γιατι προφανως η πραγματικοτητα απο την σχεδιαστικη απεικονιση θα εχουν διαφορες.

 

τωρα αν δεν ειναι ετσι και ειναι ολα νομιμα, επεσες στην μια περιπτωση απο τις χιλιαδες και πες του μπραβο που ειναι νομιμοφρων.

 

και για να σοβαρευτουμε :

"αλλαγη θεσης μπαρ" = αδεια εσωτερικων διαρρυθμισεων (δεν αλλαζουν οι οδευσεις της παθητικης πυροπροστασιας? ετσι για παραδειγμα το λεω...)

"προσθεση εξοδου κινδυνου "= καλα εδω γελαμε - οχι μονο θελει αδεια, εχεις και αλλαγη οψεων στο κτιριο και αν εχεις συνιδιοκτητες, θα σου ζητησουν και συναινεση αυτών.

 

λεμε τωρα τα προβλεπομενα - στον σκληρο κοσμο των υγειονομικων καταστηματων βεβαια, γινονται αλλα, επειδη η αναγκη και η επιπολαιοτητα οδηγει πολλους μηχανικους να υπογραφουν οτι να ναι και εχει ο θεουλης. προσοχη μην την πατησεις.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως στην υγειονομική υπηρεσία ζητούν τα σχέδια θεωρημένα από την πολεοδομία, σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει τα σχέδια να είναι πλήρως ενημερωμένα αφού η υπηρεσία θα κάνει και τον αντίστοιχο έλεγχο.

Αν τα σχέδια που θα καταθέσεις δε συμφωνούν με εκείνα της πολεοδομίας , σε αντίστοιχη περίπτωση θα σου ζητηθεί η αλλαγή διαρρυθμίσεων, οπότε έγκειται στον υπάλληλο της πολεοδομίας αν με άδεια μικρής κλίμακας θα ξεμπερδέψεις ή θα πρέπει να πας με αναλυτικό προϋπολογισμό αφού υδραυλικά και άλλες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Αλλά επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε ...

δώσε τα σχέδια βάσει αποτύπωσης και μάλλον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας θα το κάνει το κουμάντο του....

Link to comment
Share on other sites

Αλλά επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε ...

δώσε τα σχέδια βάσει αποτύπωσης και μάλλον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας θα το κάνει το κουμάντο του....

καλά και όταν γίνει η στραβή θα πει .... ο μηχανικός ..... εγώ είμαι καφετζής

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ξέρετε τι χρειάζεται για να λειτουργήσει σε χώρο καφετέριας μικρό εσωτερικό μαγαζάκι που να πουλά επιτραπέζια?2 ενοικιαστήρια για παράδειγμα? θα πρέπει να έχει ψηλούς τοίχους για πυρασφάλεια ή μπορεί να έχει χαμηλά διαχωριστικά?Το έχω δει να γίνεται πολλές φορες... ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

marianna

Δεν απαιτείται 2ο ενοικιαστήριο.

Εμπίπτει στις διατάξεις των μικτών καταστημάτων .

Στο υγειονομικό μέσω δήμου επέκταση δραστηριότητας που θα πρέπει να είναι συμβατή με την αρχική άδεια λειτουργίας

Ενημέρωση πυρασφάλειας για τη 2η δραστηριότητα.

Στην εφορία δήλωση 2ης δραστηριότητας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.