Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί πτώσης του Κομμουνισμού


Γιαννης-ιος

Recommended Posts

Που τα διαβάζεις όλα αυτά μου λες;

Βρες μου που τα λέει αυτά ο κομμουνισμός, σε ποιο βιβλίο κάπου ρε παιδί μου, κάπου που το διάβασες.

Ειλικρινά, σε θερμοπαρακαλώ, πες μου που;;;;;;;

 

Διαβάστε ρε παιδιά κανά βιβλίο πρώτα και μετά σχολιάστε ότι θέλετε...

 

Ήμαρτον που λέει κι ο μέγιστος!!!!!

Να σου πω.. τι? Για την ισότητα που επιβάλει ο κομουνισμός? Θα σου πω λιπών. Η γυναίκα μου είναι από την Αλβανία. Μόλις ο Χότζα πίρε την εξουσία, στο όνομα της ισότητας, τους πίρε τα 3 σπίτια, τα 5000 πρόβατα, τις αποθήκες, τα χωράφια, και τους νοίκιασε ένα δυάρι. Ένας θείος της γυναίκας μου που έφερε αντίρρηση τον σκότωσαν εν ψυχρό χωρίς δίκη. Και όλα αυτά στο όνομα της ισότητας και της ελευθερίας. Ο άλλος θείος της γυναίκας μου ονόματι Dolla Archi υφυπουργός άμυνας του Χότζα το 79- 80 το μόνο που είχε ήταν ένα τεσσάρι διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε. Τα σύνορα της Αλβανίας ήταν κλειστά για 50 χρόνια. Για τι εμπόριο μιλάμε? Το Μ.Λ το ξέρεις? το 77 ήμουν βασικό στέλεχος. Για αυτό μην μου μιλάς για αγώνες, και για το τι έλεγε ο Μάρξ και ο Λένιν Αυτά που ανέφερα είναι οι αρχές του κομουνισμού, όλα τα βιβλία τα γράφουν, και ευχαριστώ, δεν θα ξαναπάρω.....
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

E, άμα διαφωνείτε και σε αυτό (ότι δηλ. ο μέσος Αμερικανός-Δυτικογερμανός-Γάλλος ζούσε πολύ καλύτερα από το μέσο Ρώσο-Ανατολικογερμανό-Ρουμάνο την περίοδο 1945-1989) τόσο υλικά όσο και στα διακαιώματά του ΟΚ, πάω πάσσο έχετε δίκιο σε ό,τι κι αν λέτε. Και οι λάοι της Ανατολικής Ευρώπης έπαθαν ομαδική παράκρουση το '89.

 

Θα δεχόμουν ένα επιχείρημα το τύπου (μου το είχε πει ένας γνωστός μου μέλος του ΚΚΕ από τα γεννοφάσκια του), "δεν ξέρω αν ο κομμουνισμός είναι καλός ή όχι, αν οι λαοί ζουν καλύτερα ή όχι, εγώ πάντως κομμουνιστής γεννήθηκα κομμουνιστής και θα πεθάνω!)

 

Αφού λοιπόν υπάρχει διαφωνία και σε εντελώς βασικά θέματα, δε βλέπω και το νόημα της συνέχισης του διαλόγου.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ δεν θα πω κάτι παραπάνω θα πω όμως μόνο το εξής: Δείτε πως οι λαοί που είχαν κομουνισμό πριν 20 χρόνια τώρα όχι απλώς δεν θέλουν να ακούσουν για κομουνισμό αλλά τον μισούν. Γιατί άραγε;

Link to comment
Share on other sites

Μόλις ο Χότζα πίρε την εξουσία, στο όνομα της ισότητας, τους πίρε τα 3 σπίτια, τα 5000 πρόβατα, τις αποθήκες, τα χωράφια, και τους νοίκιασε ένα δυάρι. Ένας θείος της γυναίκας μου που έφερε αντίρρηση τον σκότωσαν εν ψυχρό χωρίς δίκη. Και όλα αυτά στο όνομα της ισότητας και της ελευθερίας. Ο άλλος θείος της γυναίκας μου ονόματι Dolla Archi υφυπουργός άμυνας του Χότζα το 79- 80 το μόνο που είχε ήταν ένα τεσσάρι διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε. Τα σύνορα της Αλβανίας ήταν κλειστά για 50 χρόνια. Για τι εμπόριο μιλάμε? Το Μ.Λ το ξέρεις? το 77 ήμουν βασικό στέλεχος.

Γιάνη αυτα ειναι η μια οψη του νομίσματος-υπάρχει και η αλλη.

μήπως θυμάσαι γιατι ησουν στο Μ-Λ?

ο κομουνισμος δεν εγινε ετσι στα καλα καθούμενα.

μηπως θυμάσαι τι σημαίνουν "σκλάβος" "δουλοπάροικος" "κολήγας" "τσιφλικάς"?

 

μήπως θυμασαι οτι προ κομουνισμου,προπολεμικά δηλαδή,στην Ελλαδα,τα τσιφλίκια τα ειχαν μια χούφτα οικογένειες και οι υπόλοιποι κυριολεκτικά΄δουλεβαν απο τοτε που εβγαινε ο ηλιος μεχρι τοτε που εδυε και για αμοιβή ειχαν κυριολεκτικά ενα πιατο φαι?

μήπως θυμάσαι ότι τότε που έγινε ο κομουνισμός στην Αλβανία μολις είχε περάσει ο κίνδυνος του φασισμού στον κόσμο και τα εγκλήματα του φασισμού?

ηταν λοιπόν αλλες οι συνθήκες -μην τις συκρίνεις με το σήμερα.και η αγανάκτηση για αιωνες απανθρωπης αγριας εκμεταλευσης

Κατα τα λοιπα συμφωνούμε για το οτι το πειραμα απετυχε.

ομως οι αγωνες για κοινωνικη δικαιοσυνη συνεχιζονται ...

και επεκτείνοντε μαλιστα.

Στην νεα μελοντικη χαρτα των κοινωνικών αγώνων πρεπει να μπουν

και τα δικαιώματα των ζωων (οσο και αν σου φαινεται αστειο)

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτά που λες συμφωνώ. Όμως οι καιροί άλλαξαν. Η καλύτερη λύση είναι κάπου στην μέση. Το ερώτημα που ψαχνόμαστε δεν είναι κομουνισμός, ή καπιταλισμός. Ψάχνουμε την χρυσή τομή. Πως δηλαδή να μην συγκεντρωθεί όλο το κεφάλαιο σε μερικά άτομα παγκοσμίως. Γιατί αυτό πάει να γίνει. Την έχουμε άσχημα και εμείς, αλλά και οι πολλοί πλούσιοι.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η συζήτηση γύρισε σε ψυχροπολεμικά τσιτάτα .

Οι καλοί αμερικανοί και οι κακοί σοβιετικοί και το ανάποδο .

 

Κατ' αρχήν ξεχνάμε κάτι βασικό . ΔΕΝ είναι όλοι οι λαοί ίδιοι . Οι κουλτούρες και οι ιδιοσυγκρασίες είναι διαφορετικές . Γνωρίζετε όλοι το σχετικό ανέκδοτο με τους λαούς της ΕΕ που τους βάζουν σε διαφορετικές θέσεις και στην μιά περίπτωση προκύπτει παράδεισος και στην άλλη κόλαση .

 

Ετσι λοιπόν ο καπιταλισμός αλλιώς εφαρμόζεται στην αμερική , αλλιώς στην ευρώπη , αλλιώς ακόμη και τώρα στην κίνα .

 

Το ίδιο συνέβη και με τον κομμουνισμό όπως και όπου εφαρμόστηκε . Αλλοι λαοί , άλλες κουλτούρες , άλλες ανάγκες .

 

Η σοσιαλιστική λογική στην αρχή του 20ου αιώνα εφαρμόστηκε στην Ευρώπη με διαφορετικό τρόπο . Στην μεγάλη πολυεθνική χώρα με διεθνιστικό τρόπο μιά και δεν υπήρχε ένα έθνος , ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη στα εθνικά κράτη με εθνικιστικό τρόπο , είτε ως καθαρό εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς , είτε ως συγκαλυμμένη μορφή με επίφαση δημοκρατίας .

 

Αρα τελικά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιο κράτος είχε την αυθεντία στο κομμουνισμό , τον σοσιαλισμό η στην δημοκρατία δυτικού τύπου , μιά και αυτά εφαρμοζόταν με διαφορετικές λογικές σε κάθε κράτος .

 

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς η αστική τάξη όπως άρχισε να εμφανίζεται μετά την αναγέννηση , με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ελευθερία της σκέψης , δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να βρεί ένα ενιαίο βηματισμό με αποτέλεσμα να μεταπίπτει το συντριπτικό ποσοστό της στο μικροαστισμό και ένα πολύ μικρό ποσοστό στο μεγαλοαστισμό , αναλογο των αριστοκρατών της εποχής της Γαλλικής Επανάστασης .

 

Αυτή η διαφοροποίηση πρέπει να σταματήσει γιατί θα οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις , αλλά δυστυχώς τροφοδοτείται από την έλλειψη παιδείας και τον λαικισμό των ΜΜΕ παγκοσμίως , που απευθύνονται στα χαμηλότερα ένστικτα των ανθρώπων , ενώ συνεπικουρούνται από κοπρίτες πολιτικούς , σαν τους δικούς μας , που από την μιά εξασφαλίζουν την ασυλία τους , ενώ από την άλλη με το άλλοθι της φοροδιαφυγής προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε κουκουλοφόρους της κατοχής γιά να καρφώνουμε ο ένας τον άλλον .

 

Σε άλλες χώρες της ΕΕ αυτό συμβαίνει ήδη , αλλά εκεί τουλάχιστον τα λεφτά δεν πάνε στον καιάδα , αλλά επιστρέφουν στους πολίτες μέσω του κρατικού προυπολογισμού .

Link to comment
Share on other sites

συμφωνούμε οπότε ας πουμε και απο εδω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Και δουλεια για ΟΛΟΥΣ με αξοπρεπεις ανταμοιβες

και ο μη εργαζόμενος μη εστιετω (καπως έτσι δεν το είπε?)

αμοιβή αναλογα με την εργασία

τελος στους κηφήνες

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ. Τέρμα στους κηφήνες και των δύο συστημάτων. Χρόνια Πολλά σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ρωτάω κάτι για το που είδατε αυτά που λέτε για τον κομμουνισμό και εσείς μου μιλάτε για την αλβανία.

Στο Μ-Λ που λες που ήσουν, έτσι έλεγαν...;

Για αυτό τα λες αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.