Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός ημερομισθίων ΙΚΑ για αλλαγή χρήσης


ntemhs

Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση, αλλαγή χρήσης χώρων (συν διαρρυθμίσεις) 66,89 τ.μ. από αποθήκες σε οικία και προσπαθώ μέσω του civil να βγάλω ημερομίσθια ικα, έχω φτιάξει αναλυτικό και γι αυτόν έχω βρει μέσω του πίνακα 3 τα ημερομίσθια που απαιτούνται, το θέμα είναι ότι στην πολεοδομία η φοροτεχνικός μου ζήτησε να της πάω και πίνακα με τις διαφορές που προκύπτουν λόγω της αλλαγής χρήσης, έχει κανείς να προτείνει κάτι επί του θέματος?

Link to comment
Share on other sites

ΙΚΑ χρειάζονται μόνο οι εργασίες διαρρυθμίσεων νομίζω.

 

Εξάλλου οι διαρρυθμίσεις την αλλαγή χρήσης δεν πραγματοποιούν ?

 

για άλλα θες διαφορά προϋπολογισμών (συμβατικών )

Link to comment
Share on other sites

Σε μια παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε υπολόγισα το ΙΚΑ σαν κατοικία και αφαίρεσα τελείως τον οικοδομικό σκελετό και μέρος από τις τοιχοποιίες (αφού η εξωτερική τοιχοποία υπήρχε ήδη) καθώς και μέρος των επιχρισμάτων.

Βέβαια ήταν αλλαγή χρήσης αποθηκευτικού χώρου οικίας σε διαμέρισμα. Ίσως να μπορείς να αφαιρέσεις και μέρος από τα δάπεδα αν δεν γίνουν τέτοιες εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ποιόν πίνακα από όλους χρησιμοποίησες συνάδελφε; Συνήθως το ΙΚΑ ζητά σε τέτοιες περιπτώσεις πίνακα 3 (αναλυτικό υπολογισμό με βάση τις ποσότητες των εργασιών). Συνήθως επίσης οι φοροτεχνικοί αγνοούν ότι λόγω της μηχανογράφησης του ΙΚΑ δεν μπορεί να περάσει στο σύστημα υπολογισμός ημερομισθίων με διαφορά συντελεστών. Πάντως επειδή και εμένα μου ζητήθηκε σε αλλαγή χρήσης από τον φοροτεχνικό υπολογισμός ημερομισθίων με διαφορά συντελεστών συνέταξα πίνακα 1 και πίνακα 3. Τον πίνακα 1 τον άφησα αμανάτι στην πολεοδομία και τον πίνακα 3 τον κατέθεσα στο ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Στις αλλαγές χρήσης το ΙΚΑ χρησιμοποιεί τον πίνακα 1, έτσι τουλάχιστον μου είπε ο υπάλληλος του ΙΚΑ και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τον πίνακα 3. Αυτό συμβαίνει επειδή αν χτιζόταν εξαρχής σαν κατοικία θα είχες τα μεροκάματα του πίνακα 1, που συμπεριλαμβάνει π.χ. τις εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες. Οπότε, αφαιρείς τα ανάλογα μεροκάματα που αντιστοιχούν στους εξωτερικούς τοίχους, αφού έχουν ήδη κατασκευαστεί, όπως και ολόκληρο τον φέροντα οργανισμό για τον ίδιο λόγο.

Τον πίνακα 3 μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα αν κάνεις διαχωρισμό ενιαίου χώρου σε δύο χώρους, διατηρώντας την ίδια χρήση.

Ουσιαστικά δεν είναι σωστό να βρεις τις διαφορές σε κάθε κατασκευαστική φάση

 

[Πίνακας 1(κατοικία)] - [Πίνακας 1(κατάστημα)]

 

αλλά από τον Πίνακα 1(κατοικία) να αφαιρέσεις τις κατασκευαστικές φάσεις, που είναι ολοκληρωμένες και τα υπολοιπόμενα μεροκάματα π.χ στις τοιχοποίες, είναι αυτά της εσωτερικής διαρρύθμισης.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιόν πίνακα 1 αναφέρονται οι κατασκευαστικές φάσεις αναλυτικά, γιατί εγώ δεν τον βρίσκω! Μόνο ο πίνακας 3 έχει ανάλυση εργασιών!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Σε ποιόν πίνακα 1 αναφέρονται οι κατασκευαστικές φάσεις αναλυτικά, γιατί εγώ δεν τον βρίσκω! Μόνο ο πίνακας 3 έχει ανάλυση εργασιών!

 

καλησπέρα συνάδελφε, έχω την ίδια περίπτωση όπου προσπαθώ να υπολογίσω τα ημερομίσθια του ικα για διαρρυθμίσεις σε αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία 80,27m2 και είναι η πρώτη μου δουλειά.τελικά ποιοι πίνακες σου είχαν ζητηθεί απο ικα και πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.