Μετάβαση στο περιεχόμενο

nasa

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nasa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη δήλωση αρτιότητας σε ένα εξ αδιαιρετου αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου. Ο ιδιοκτήτης κατέχει ιδανικό μερίδιο (1/3 εξ'αδιαιρέτου ) σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 15,000 στρ σύμφωνα με το συμβόλαιο που είναι αποδοχή κληρονομιάς το 83. Στην πράξη κατέχει ένα κομμάτι νότια του αγροτεμαχίου έκτασης 5000τ.μ που θέλει να μεταβιβάσει σήμερα.Είναι εκτός νατούρα και δεν έχει την απαίτηση για πρόσωπο σε αγροτική οδό άρα τι θεωρούμε ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο??? άτυπα με αυτόν τον τρόπο δεν κάνουμε κατάτμηση του κομματιού όμως???λόγω έλλειψης εμπειρίας σε αυτά τα θέματα θα εκτιμούσα τη γνώμη σας!!!
  2. καλησπέρα σε όλους, σε μια υπαγωγή του 2013 που ήταν ανοιχτή δηλώθηκε η Κατ.3 και μετα την επανυποβολή προστέθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις.Ωστόσο ημερομηνία λήξης της πληρωμής είναι 6 μήνες μετά την πληρωμή του παραβόλου δηλ μεσα στο 2014. Ωστόσο η κατ. 3 δεν έχει προθεσμία να δηλωθεί. τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση έχει τύχει σε κάποιον???και σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση του tsol1925 θα πρέπει να πληρώσει με τον ίδιο κωδικό σε μια μέρα τις 10 δόσεις των 500ευρώ??
  3. Καλησπέρα σε όλους, μου έτυχε έπειτα απο καταγγελία η πολεοδομία να γράψει τον πελάτη για τις εξωτερικές μονάδες του A/C οι οποίες ήταν κρεμασμένες στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Γνωρίζετε σε αυτήν την περίπτωση τι πρέπει να γίνει? Πρέπει να ενταχθεί στα αυθαίρετα σαν μικροπαραβάσεις και να πληρώσει 500ε??????τραγικό δεν είναι?? Αν τα κατεβάσει μπορεί να κάνει κάποια έγγραφη ενημέρωση στη πολεοδομία για να πάψει το μέρος του προστίμου διατήρησης? Η μπορεί να βγει άδεια εργασιών μικρής κλίμακας μετά το γράψιμο?? ψαχνω την παρ. 10 του άρθρου 16 του ΝΟΚ που αναφέρθηκε παραπάνω αλλά δεν βρίσκω κάτι...μπορείτε να με παραπέμψετε στη νομοθεσία σχετικά με το τι επιτρεπεται για τις εξωτερικές μοναδες a/c?????? Σας ευχαριστω πολύ
  4. Ευχαριστώ Παύλο για την απάντηση σου, την είχα διαβάσει και σε παλαιότερα ποστ και μπράβο που απαντάς και βοηθάς ενεργά τόσο πολύ μέσω του φορουμ. Συγχαρητήρια και στους δημιουργούς- διαχειριστές!!!!! Πολλές φορές έχω ανατρέξει σε συζητησεις που με βοηθησαν αρκετα. Αυτή η τοποθέτηση έχει μια λογική και την ακολουθουν και άλλοι συνάδελφοι βάζοντας ποσοστό <100% απλά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να αιτιολογηθεί επαρκώς στην τεχνική έκθεση ώστε μελλοντικά να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ειδικά στην περίπτωση μου ενδέχεται να υπάρξουν δικαστήρια μελλοντικά λόγω διεκδίκησης του ακινήτου απο άλλους κληρονόμους οπότε θέλω επαρκή τεκμηρίωση σε ότι επιλέξω να κάνω.....
  5. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Ιάμβλιχε, και γω τείνω να το βάλω >200% για να είμαι καλυμμένη σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Βέβαια εμένα αν και έχει χιλιοστά η αποθήκη και αναφέρεται στο συμβόλαιο σαν αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία στην πραγματικότητα η μόνη είσοδος είναι μέσω του ισόγειου καταστήματος. Συνάδελφοι στο φορουμ μου ανέφεραν ότι θα μπορούσα να τα θεωρήσω ως ενιαίο λειτουργικο χώρο και να αθροίσω τα χιλιοστά...που σημαίνει ότι πάει κατ. 5 το κατάστημα αλλά βγαίνει μικρότερο πρόστιμο λόγω του ότι ευνοείται η υπέρβαση του υπογείου. Ειλικρινά ακόμηη και μετά απο πολύ ψάξιμο και συζητήσεις με άλλους συναδέλφους δεν έχω καταλήξει πιο είναι το πιο ορθό ...
  6. τελικά συνάδελφοι ως προς το συγκεκριμένο που καταλήγετε??πως αντιμετωπίζετε τις αντίστοιχες περιπτώσεις όπου κάποια τ.μ ενός υπογείου που δεν μετρούσε στο σ.δ και έχει κάποια χιλιοστά στο οικόπεδο έχει αλλάξει χρήση???βάζετε ποσοστό>200% και κατ.5 ή συγκρίνετε με τα τ.μ της Ο.Ι οπότε βγαίνει ποσοστό <100%???
  7. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας ήσασταν κατατοπιστικότατοι γιατί πραγματικά είχα μπερδευτεί πολύ. Στην περίπτωση μου η μοναδική πρόσβαση στην υπόγεια αποθήκη είναι εντός του καταστήματος. Στο συμβόλαιο περιγράφεται η αποθήκη με τη κλίμακα ανόδου προς το ισόγειο κατάστημα καθώς και τα 18 χιλιοστά συμμετοχής στο οικόπεδο κτλ..Δηλαδή δίνουν κάποια χιλιοστά για να μην το ορίσουν ουσιαστικά παρακολούθημα του καταστήματος? Άρα μπορώ να το θεωρήσω σαν ενιαίο λειτουργικό χώρο και να συγκρίνω με το άθροισμα των χιλιοστών για ισόγειο κατάστημα και υπόγεια αποθήκη..κάτι που ευνοεί βέβαια την αλλαγή χρήσης του υπογείου. Κάποιοι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι στις περιπτώσεις υπογειας αποθήκης που δεν μέτρησε στον σ.δ δεν μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης με χιλιοστά αλλά χρεώνω 200%. Ποια είναι η γνώμη σας???
  8. Καλησπέρα, να κάνω μία ερώτηση πάνω σε αυτην την παρατήρηση?Στην περίπτωση υπόγειας αποθήκης καταστήματος που έχει χιλιοστα στο οικόπεδο και έχει αλλάξει χρήση σε κατάστημα, τα τ.μ της Υ.ΔΒ.Χ για την αλλαγή χρήσης θα τα προσθέσω με τα αυθαιρετα τ.μ του ισόγειου καταστήματος και για την υπαγωγη σε κατηγορία θα συγκρίνω με τα αθροισμένα χιλιοστά των ιδιοκτησιών ή να κάνω 2 φυλλα καταγραφής 1 για την αποθηκη με τα χιλιοστα της και 1 για το καταστημα με τα χιλιοστα? Η είσοδος για την αποθήκη είναι μόνο μέσω του καταστήματος με εσωτερική σκάλα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.