Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σε μια πλατφόρμα πλέον όλες οι αποφάσεις αδειοδότησης ΑΠΕ ανά την επικράτεια


    Το «ξεκαθάρισμα» του γραφειοκρατικού «τοπίου» στις ΑΠΕ επιδιώκει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος των ΑΠΕ, το λεγόμενο Π.Σ.ΑΠΕ.

    Κατ’ ουσίαν πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα καταγράφει και θα συγκεντρώνει το σύνολο των αδειοδοτικών ροών τόσο της Κεντρικής όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

    Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του συστήματος εδώ και ενάμιση μήνα, όπως ανέφερε σχετικά η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου στο πρόσφατο συνέδριο Renewable & Storage Forum που διοργάνωσε το energpypress. Στόχος του νέου συστήματος είναι να διαλειτουργεί με όλα τα υπόλοιπα συστήματα που χρησιμοποιεί ο κάθε φοράς για την υποβολή των αιτήσεων.

    Επιπρόσθετα, το νέο πληροφοριακό σύστημα θα περιλαμβάνει ένα υποσύστημα για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας. Επίσης θα διατηρεί ένα μητρώο σταθμών όπου θα απεικονίζεται η αδειοδοτική κατάσταση του κάθε σταθμού, καθώς και ένα μητρώο με το σύνολο των φορέων. Πρόθεση του ΥΠΕΝ όπως ανέφερε η γενική γραμματέας, είναι να ψηφιοποιηθούν όλες οι εκδοθείσες αποφάσεις, τόσο της αποκεντρωμένης όσο και της κεντρικής διοίκησης.

    Μάλιστα ως προς το τελευταίο, το ΥΠΕΝ έχει στείλει σχετικό έγγραφο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις καλώντας τες να καταγράψουν όλο το αδειοδοτικό υλικό που έχουν και το οποίο χρειάζεται να ψηφιοποιηθεί.


    Πηγή: https://energypress.gr/news/se-mia-platforma-pleon-oles-oi-apofaseis-adeiodotisis-ape-ana-tin-epikrateia-neo-pliroforiako



    Engineer
    • Like 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.