Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antonis_r

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

373 profile views

Antonis_r's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας. Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή ενότητα αλλά έχω ένα πρόβλημα στην περιοχή μου. Ξεκίνησε ένα έργο της ύδρευσης εδώ και 3+ μήνες. Ενώ τα σκάμματα έχουν ανοιχτεί και κλείσει σχετικά άμεσα, η ασφαλτόστρωση δεν έχει γίνει απο την αρχή του έργου. Το αποτέλεσμα πλέον είναι να γίνεται ανυπόφορη η καθημερινότητα, ειδικά τώρα που επιστρέψαν όλοι απο τις διακοπές και η κίνηση είναι έξω στα φυσιολογικά επίπεδα. Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις ασφαλτοστρώσεις; Σε πόσο καιρό πρέπει να καλύπτονται τα σκάμματα και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;
  2. ΑΑΑΑ!!!Αυτή η Σαλονίκη όλα τα έχει!Μετρό, υποθαλάσσια!!!Τώρα θα γίνει και τηλεφερίκ!!!Ποιός τη χάρη της!!!
  3. Εμένα τώρα γιατί μου θυμίζει πρακτική να πέσει χρήμα και να φουσκώσει τη φούσκα;
  4. Antonis_r

    Topografia 2014

    @teotopo Απ' όσο κατάλαβα το πρόγραμμα διαβάζει αρχεία της μορφής: ST,S2,1.380 SS,S1,1.510,0.000,0.0000,94.5120, SS,S1,1.510 , 195.426,0.0002,94.5120, Όπου ST είναι στάση και SS σημείο σκόπευσης. Το πρώτο σημείο SS μετά τη κάθε στάση είναι και το σημείο προσανατολισμού. Η πρώτη στήλη είναι το όνομα του κάθε σημείου που έχεις δώσει εσύ στο όργανο, η δεύτερη είναι το ύψος οργάνου (για στάση) και ύψος στόχου (για κάθε σημείο). Η τρίτη είναι οι κατακόρυφες γωνίες, η τέταρτη οι οριζόντιες και τέλος οι αποστάσεις απο σημείο σε σημείο. Με έναν text editor σαν το notepad++ ή μέσω προγραμματιστικού περιβάλλοντος (πχ matlab, mathematica, R κλπ) μπορείς εύκολα να αλλάξεις τη μορφή του αρχείου σου. Στο τέλος κατάληξη .met Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος. επίσης αν σε ενδιαφέρει και καταφέρεις να αλλάξεις το αρχείο σου, δώσε στο forum την αυτοματοποιημένη ρουτίνα που ακολούθησες μήπως και το βρει και άλλος κανείς χρήσιμο γιατί αρκετοί έχουν Topcon.
  5. Antonis_r

    Topografia 2014

    Καλησπέρα. Παίρνει κανείς μήνυμα Runtime Error "94" (invalid use of null??)
  6. Διαφωνώ οτι σπουδάζουν όλοι.μπορεί ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος απο παλαιότερα αλλα η πλειοψηφία νομίζω δεν σπουδάζει (τώρα δεν ξέρω αν εννοείς σπουδές και κάτι άλλο πέρα απο ΑΕΙ/ΤΕΙ). επίσης ο λόγος που πήγαν να σπουδάσουν δεν είναι για τον γείτονα. Είναι για το τεράστιο χάσμα που υπήρχε σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ανάμεσα σε απόφοιτους τριτοβάθμιας και μη. Οπότε ο γονιός σκιζόταν να σπουδάσει το παιδί του (ή ακόμα και για το λόγο του να βρει μία θέση στο δημόσιο αφού πλέον δεν "απορροφούσε" απλούς απόφοιτους λυκείου). Νομίζω αν η επιχειρηματικότητα είχε άλλη νοοτροπία εδώ στην Ελλάδα θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση.
  7. Ξέρουμε κάποια στοιχεία για το ποια χώρα έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε μηχανικούς; Πέρα απο UΚ και UAE.
  8. Σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι τέτοιο φανταζόμουν αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποια αυτοματοποιημένη διαδικασία γι' αυτό. Μπορώ να σε ενοχλήσω και με άλλες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο όργανο; Σε ευχαριστώ και πάλι.
  9. πχ. είμαι στο 10,10 και στοχεύω στο υποτιθέμενω backsight 20,20. Αν το backsight όμως είναι 20,19 δε πρέπει να πάρω μία ένδειξη οτι η οριζόντια απόσταση έχει απόκλιση;
  10. Καλημέρα. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να κάνω κι εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση για το GPT-3005N που έχω στα χέρια μου. Είμαι στο πεδίο. δηλώνω οccupation point, δηλώνω backsight και πάω να το χτυπήσω. Υπάρχει τρόπος να δω το σφάλμα στο backsight? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.