Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

doxa

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

423 profile views

doxa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Για ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου στο οποίο είχε βγει άδεια για 600 τμ βιομηχανικού χώρου και είχε επιτρεπόμενη δόμηση για βιομηχανικό χώρο 600 τμ αλλά στα 200 εξ αυτών έγινε αλλαγή χρήσης σε κατοικία με επιτρεπόμενη δόμηση για κατοικία 200 τμ η σύγκριση υπέρβαση Δομησης για κατηγορία κτλ θα γίνει με τα 200 τμ που επιτρέπεται για την κατοικία ; εννοω ότι στο γήπεδο θα πρέπει να συγκρίνουμε σαν να έχουν κτιστεί 400 τμ επιπλέον για την επίλογη κατηγορίας και 200 τμ για την επιλογή συντελεστή ;(δηλαδή 100% της επιτρεπόμενης Δομησης ) τα νούμερα ειναι τυχαία , απλά για την λογική το αναφέρω .
  2. Καλησπέρα σε όλους , Στα εκτός σχεδίου υπάρχει δυνατότητα για δόμηση δυο χρήσεων ; Δηλαδή να κτίσει κάποιος κατοικία και βιοτεχνικό χώρο πχ .
  3. Καλημέρα ! Για οινοποιείο δεν χρειαζεται έκδοση Πεα έτσι ; ευχαριστω
  4. Καλησπέρα, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε για τιμή ζώνης στον Ν.4495 στα πεύκα Θεσσαλονίκης με αυτές τις συντεταγμένες? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. 40.662416, 22.979961
  5. Καλησπέρα . Στα δικαιολογητικά για ΕΕΔΜΚ όταν λέμε δήλωση ανάθεσης ανάληψης εννοεί μεταξύ του ιδιοκτήτη και του μηχανικού για να εκδόσει την άδεια η μεταξύ του ιδιοκτήτη και του προσώπου η εταιρείας που θα αναλάβει να κάνει αυτα για τα οποία βγαίνει η άδεια ; ευχαριστω
  6. Γεια σε όλους . Μια ερώτηση . Έχει ανοίξει το σύστημα του ΤΕΕ για την έκδοση ηλεκτρονικής βεβαίωσης σε εργασίες όπου δεν απαιτείται ΕΕΔΜΚ η ΟΑ ; Και αν ναι μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο που είναι ; ευχαριστω !
  7. ευχαριστώ για την απάντηση. 1)Απλά δυσκολευόμουν λίγο να το πιστέψω γιατί τι νόημα έχουν οι παραπάνω παράγραφοι του άρθορυ 98 όσον αφορά την τακτοποίηση κοινόχρηστων και συναινέσεις αφού με αυτό κάνεις ότι θες? 2) έχεις δίκιο.
  8. καλησπέρα . θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις : 1) Για το 98/9 που αναφέρατε εννοούμε αυθαίρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους που δεν χάνουν τον χαρακτήρα του κοινόχρηστου? Δηλαδή όχι επέκταση ιδιοκτησίας με κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που μπορεί να ενταχθεί στην ιδιοκτησία αν ισχύουν οι παραπάνω παράγραφοι του αρ 98 και απαιτούν συναίνεση . 2) Σε αγροτεμάχια όπως στην χαλκιδική με μικρά ποσοστά πολλών ιδιοκτητών, όπου όμως σε συμβόλαιο αγοράς αυτού που με ενδιαφέρει, εμφανίζεται ακριβώς σε τοπογραφικό το τμήμα και αναφέρει τα τμ και το ποσοστό που του αναλογεί στο συμβόλαιο αγοράς, τότε θεωρείται ως κάθετη ιδιοκτησία για να προχωρήσει η ρύθμιση ? (είναι δική μου περίπτωση) Ευχαριστώ!
  9. Εννοείς με το τοπογραφικό έτσι; Οπότε δεν προχωράμε σε ρύθμιση, αν και μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά περίπου 0,30 μ, σωστά;
  10. Καλημέρα , Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχει εκδοθεί οα το 1988 για την κατασκευή διώροφης οικοδομής με πυλωτή. Στην μία πλευρά του οικοπέδου υπήρχε ήδη κτίσμα στο όριο του οικοπέδου.Στην άλλη πλευρά υπήρχε κτίσμα αλλά όχι στο όριο του οικοπέδου όπως φαίνεται στο τοπογραφικό της αδείας. Αργότερα, περίπου 2-3 χρόνια μετά και το διπλανό κτίστηκε στο όριο. Η πλευρά του δικού μου οικοπέδου είναι 7μ σύμφωνα με την οα, όμως η μέτρηση έδειξε 7,30 μ, οπότε φαίνεται να μπαίνει στο διπλανό κατά 0,30μ. Επίσης έχει βάλει ο ιδιοκτήτης μόνωση στον πάνω όροφο (καθώς το κτίσμα του είναι ψηλότερο) και αυξήθηκε κ άλλο το πόσο μπαίνει μέσα στον διπλανό. Μεταξύ τους γενικά είναι στα μαχαίρια. Θεωρείται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ώστε να προχωρήσει η τακτοποίηση σε τέτοια μικρή διαφορά? Να κάνουμε τοπογραφικό καινούργιο ώστε να δούμε τι ακριβώς γίνεται? Πολιτικός μηχανικός του γραφείου μας κάνει την ρύθμιση για να προλάβω σχόλια για την δικιά μου ειδικότητα. Ευχαριστώ.
  11. έχει αλλάξει το ισόγειο από αυτό που φαίνεται στην άδεια προσθήκης. υπάρχει μία κάτοψη υπάρχοντος ισογείου που έχει διαφορές στο περίγραμμα με σήμερα. σαν διαφορά στα τετραγωνικά είναι μικρή (αν έχει σχεδιαστεί σωστά απο εμάς το περίγραμμα του ισογείου της αδείας καθώς δεν υπάρχει στέλεχος και ούτε κάποια μέτρηση εμβαδού, αν και δεν έχει σημασία η διαφορά καθώς είναι κατηγορία 1). στέλεχος όπως είπα δεν υπάρχει για να ανέβει. θα ανέβει η βεβαίωση απώλειας στελέχους καθώς και τα σχέδια (1 φύλλο είναι) της άδειας προσθήκης όπου φαίνεται το ισόγειο. απλά δεν κατάλαβα αυτό που είπες οτι τηρείς μια επιφύλαξη αν θα πρέπει να το υπάγω. το υπάγω στον 4495 καθώς έχει αλλαγές στο περίγραμμα γενικά .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.