Jump to content

doxa

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About doxa

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
 1. σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. αυτό υπάρχει στον φάκελο μονο:
 2. έχει αλλάξει το ισόγειο από αυτό που φαίνεται στην άδεια προσθήκης. υπάρχει μία κάτοψη υπάρχοντος ισογείου που έχει διαφορές στο περίγραμμα με σήμερα. σαν διαφορά στα τετραγωνικά είναι μικρή (αν έχει σχεδιαστεί σωστά απο εμάς το περίγραμμα του ισογείου της αδείας καθώς δεν υπάρχει στέλεχος και ούτε κάποια μέτρηση εμβαδού, αν και δεν έχει σημασία η διαφορά καθώς είναι κατηγορία 1). στέλεχος όπως είπα δεν υπάρχει για να ανέβει. θα ανέβει η βεβαίωση απώλειας στελέχους καθώς και τα σχέδια (1 φύλλο είναι) της άδειας προσθήκης όπου φαίνεται το ισόγειο. απλά δεν κατάλαβα αυτό που είπες οτι τηρείς μια επιφύλαξη αν θα πρέπει να το υπάγω. το υπάγω στον 4495 καθώς έχει αλλαγές στο περίγραμμα γενικά .
 3. και ανεβαίνει η άδεια προσθήκης σαν άδεια? είναι κατηγορία 1 η οριζόντια.
 4. καλησπέρα. Σε άδεια προσθήκης 1ου ορόφου το 1960 αποτυπώνεται και το υπάρχον ισόγειο στα σχέδια. για το ισόγειο όμως δεν υπάρχει άδεια η δεν είναι δυνατό να βρεθεί. Για την ρύθμιση του ισογείου το παίρνουμε με άδεια την συγκεκριμένη της προσθήκης όπως μου είπανε στην πολεοδομία ή άνευ οικοδομικής αδείας ? ευχαριστώ ! (το βάζω εδώ το ερώτημα γιατί δεν είδα καποιο θέμα πιο σχετικό)
 5. Ευχαριστώ . Απλα τα σχέδια της σύστασης δεν έχουν μετρήσεις παντού . Απλα η κατάσταση φαίνεται να ειναι ετσι . Και από τα τμ των ιδιοκτησιών που αναφέρονται στα συμβόλαια φαίνεται να συμφωνεί καθώς υπάρχει απόκλιση 0,5 τμ από την καινούργια κάτοψη ( τη δίκη μας ) .
 6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το ερώτημα το κάνω εκ μέρος συναδέλφου πολιτικού μηχανικού που εχουμε στο γραφείο και άρχισα να τον βοηθάω στα αυθαίρετα . Εκ κατασκευής εχει γίνει και σε όλους τους ορόφους . Πρόκειται για κοινόχρηστο διάδρομο . Έτσι έκανε την δήλωση και ο συνάδελφος. Ο ένας διαμερισματωση και ΚΑΤ 3 και ο άλλος υδ και ΚΑΤ 3 με αναφορά στην τεχνική έκθεση της συμφωνίας των ιδιοκτητών. Όσο για το 51% νομίζω καλύπτεται και από το σχέδιο της σύστασης πριν την ανέγερση . Η δεν είναι έτσι ;
 7. Καλησπέρα σε όλους . Επειδη είμαι καινούργιος σχετικά θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής : σε δυο διαμερίσματα με άδεια του 1980 τα πολεοδομικά σχέδια διαφέρουν με την πραγματικότητα σε δυο πράγματα : το πρώτο διαμέρισμα εχει ενσωματώσει ενα δωμάτιο που ανήκε στο διπλανό και επίσης εχει γίνει κατάληψη κοινόχρηστου εμβαδού 1,9 τμ. Και οι δυο ιδιοκτήτες συμφωνούν για την ρυθμιση και έχουν επίσης παραβάσεις ΚΑΤ 3 και οι δυο . Τα σχέδια της σύστασης πριν την ανέγερση συμφωνούν (ας πούμε ) με την παρούσα κατάσταση . και ρωτώ , η κατάληψη του κοινόχρηστου θα μπει στην δήλωση αυτού που θα κάνει την διαμεριματωση ; Το ρωτάω γιατι με βάση το γοκ τότε Υδ δεν υπάρχει .
 8. Ευχαριστώ για την απάντηση.ναι λόγω του οτι εχω αρκετούς που το Ζητάνε είπα να αρχίσω κ με αυτό . παντως γι αυτό που ρώτησα έβγαλα συμπέρασμα διαβάζοντας ξανά προσεκτικά τον νομο και διαφωνώ με αυτό που έγραψα παραπάνω , μένοντας στα ακριβή λόγια του νομοθέτη νομίζω βγαίνει η απάντηση τελικά . ευχαριστω και πάλι .
 9. Καλησπέρα σε όλους . Επειδή εχω αρχίσει να ασχολούμαι προσφάτως με τα αυθαίρετα θα ήθελα να κάνω δυο Ερωτησεις . Ο προσδιορισμός της κατηγορίας γίνεται με βάση το τι αναφέρει η οικοδομική άδεια οτι έπρεπε να κτιστει κ τι τελικά κτίστηκε μετρώντας τα επιπλέον τετραγωνικά για να βγει το ποσοστό των πολεοδομικών μεγεθών ; Και για τον προσδιορισμό των συντελεστών προσαύξησης του προστίμου ελέγχουμε το τι δικαιούται κάποιος να κτίσει με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν και ποσό εχει υπερβεί την συγκεκριμένη δόμηση και κάλυψη ; Πχ αν κάποιος εχει οα για κατοικία 50 τμ κ έχουν γίνει 100 τμ σύνολο με προσθήκες ενώ οι όροι δόμησης επιτρέπουν 100 τμ στο οικόπεδο ,εχουμε κατηγορία 5 λόγω 100% παραβίαση της δόμησης της οα και <50% της επιτρεπόμενης δόμησης στους συντελεστές προσαύξησης ; Συγνωμη αν σας κούρασα.ευχαριστω !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.