Jump to content

Astrolavos

Core Members
 • Content Count

  358
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 Καλή

About Astrolavos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

614 profile views
 1. Με ποιους κωδικούς θα εισέρχεται κανείς στο ΕΡΓΑΝΗ? Με αυτούς του ΙΚΑ για τα Οικοδομοτεχνικά?
 2. Το περιεχόμενο της προσφοράς των συμμετεχόντων μπορεί κανείς να το δει κανείς με το 1ο πρακτικό μέσω της επικοινωνίας - προβολή διαγωνισμού.
 3. Θα προσκομίσει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για τον εαυτό του (ΙΚΑ) την Κ/Ξ (ΙΚΑ) για το έργο (ΙΚΑ) για τον εαυτό του (ΤΣΜΕΔΕ) Σε όσες υπηρεσίες έχω πάει, μου έχουν ζητηθεί αυτές οι ασφαλιστικές.
 4. Κατ' αρχάς πρέπει με δεις πότε εκδόθηκε η απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού. Απ' την κοινοποίηση αυτής της απόφασης πρέπει εντός 20 ημερών να υπογράψεις τη σύμβαση. Εφόσον είσαι μέσα στην προθεσμία και κατόπιν συνεννόησης φυσικά, δεν νομίζω να έχεις θέμα να ρθεις σε νέα ημερομηνία.
 5. Έτσι κι αλλιώς απ' όσο ξέρω, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής στα νέα μητρώα.
 6. Σε περίπτωση που έχει γίνει έστω διοικητική παραλαβή μπορείς να επικαλεστείς το άρθρο 157 του Ν. 4412/16: Αν το έργο ή τμήμα αυτού παραδοθεί για χρήση πριν από την παραλαβή οι βλάβες, κλοπές ή βανδαλισμοί από τη χρήση, εφόσον δεν οφείλονται σε κακή ποιότητα του έργου, βαρύνουν τον κύριο αυτού εκτός αν άλλως ορίζεται στη σύμβαση. Είναι στο χέρι σου να μπορέσεις να αποδείξεις μέσω της πιστοποίησης που έκανες και των συνθηκών του έργου ότι οι βλάβες δεν προήλθαν με υπαιτιότητα σου. Στο παραπάνω άρθρο περιγράφεται η διαδικασία.
 7. Εφόσον έχουν πιστοποιηθεί είναι λίγο δύσκολο να έχεις πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που δεν είχαν πιστοποιηθεί θα μπορούσες για τις εργασίες να επικαλεστείς φωτογραφίες και εκθέσεις που μπορεί να συνέταξες κατά την εκτέλεση των εργασιών που θα αποδεικνύουν ότι οι φθορές δεν έγιναν με υπαιτιότητα σου. Για τα υλικά θα έπρεπε να διαθέτεις ειδική αποθήκη υλικών συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο με το οποίο θα επιβεβαιώνονταν το περιεχόμενο αυτής. Ελπίζω να έχεις περιφραγμένο το χώρο του εργοταξίου με τις αντίστοιχες σημάνσεις και τα μέτρα πρόληψης, ώστε σε περίπτωση που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με την υπηρεσία, να αναζητήσεις την ασφάλεια του έργου που έχεις πληρώσει προκειμένου να διεκδικήσεις αποζημίωση για τις σχετικές φθορές και απώλειες.
 8. Ναι, η διασταύρωση γίνεται μέσω των ΑΦΜ και των αντίστοιχων στοιχείων που έχει δηλώσει ο καθένας στο Ε1 ή/και Ε9. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να ζητηθούν επιπλέον διευκρινήσεις εφόσον τα δηλούμενα στοιχεία δεν επιβεβαιώνονται.
 9. Με βάση και το τελευταίο ΠΔ 71/2019, προκειμένου να μπορεί πλέον κάποιος να πάρει ΜΕΚ Α, πρέπει πρώτα να γραφτεί στο εισαγωγική βαθμίδα 0 με το που θα πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να συγκεντρώσει 7.000 σε εμπειρία? Εγώ που εδώ και κάποια χρόνια συγκεντρώνω προκειμένου να γραφτώ απευθείας στο ΜΕΚ Β, μπορώ να το κάνω πλέον ή θα πρέπει να εγγραφώ στην εισαγωγική βαθμίδα 0, μετά στο ΜΕΚ Α και ύστερα στο ΜΕΚ Β? Διαβάζω στο νόμο (άρθρο 13 παρ.1 γ) "Κατά παρέκκλιση, για την απευθείας εγγραφή και κατάταξη στις βαθμίδες Β΄ και Γ΄, απαιτείται η απόδειξη της σχετικής εμπειρίας της παρ. 1β. του άρθρου 13 στην κατασκευή/συντήρηση της αιτούμενης κατηγορίας κατά τα έξι (6) έτη που προηγούνται της αιτήσεως για τη βαθμίδα Β΄ και κατά τα εννέα (9) έτη που προηγούνται της βαθμίδας Γ΄." Δηλαδή τον χάσαμε που τον χάσαμε τον 1 χρόνο μπόνους που έδιναν παλιά, δεν πιστεύω να τα χάσαμε όλα, γιατί είναι μεγάλο πισωγύρισμα.
 10. Οι αυτοαπασχολούμενοι γενικότερα απ' ότι καταλαβαίνω είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι και πρέπει να σβήσουν.
 11. Σε ερώτηση μου (την προηγούμενη εβδομάδα) προς τον ΕΤΕΑΕΠ για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, μου είπαν πως θα υπάρξει ενημέρωση απ' την ερχόμενη εβδομάδα.
 12. Άρα στην ασφαλιστική ενημερότητα που εκδίδεται απ' τον ΕΦΚΑ θα προστεθεί κάποιο κείμενο που θα αναφέρεται στις εισφορές προς ΕΤΕΑΕΠ? Μέχρι σήμερα ο κλάδος πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης αναφέρεται μόνο μέχρι τις 31/12/2016. Από εκεί και μετά έχουμε τις απαιτούμενες μόνο απ' τον ΕΦΚΑ εισφορές, τυχόν οφειλές στην ειδική προσαύξηση και τις εισφορές που υπέρ ΟΑΕΔ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.