Μετάβαση στο περιεχόμενο

mare

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αλεξανδρούπολη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mare's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών https://www.geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=23888&TabID=1 Για Κυκλάδες και Σαλαμίνα https://www.geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=23898&TabID=1
  2. mare

    OMOE

    Μπράβο παιδιά! Να 'στε καλά!!!!
  3. Η απάντηση μου ήρθε τηλεφωνικά από το ΤΕΕ και μου είπαν ότι θα δώσω βεβαίωση για αδόμητο. Γραπτώς την απάντηση τους δεν μπορώ να την έχω.
  4. @Faethon11 Ευχαριστώ για την συμβολή σου! Εννοώ ότι δεν υπάρχει κτίσμα, κτίριο. Το περιεχόμενο της βεβαίωσης, αν καταλαβαίνω καλά όταν αναφέρεται στην αυτοψία στην αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία αναφέρεται στο διαμέρισμα ή στο ανεξάρτητο κτίριο αντίστοιχα και δεν εξετάζει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, που στην περίπτωση της κάθετης ιδιοκτησίας (όπως και της οριζόντιας) είναι όλο το τεμάχιο. Όταν δεν υπάρχει το ανεξάρτητο κτίσμα ή κτίριο που δικαιούται να κτίσει κάποιος η δήλωση σε ποιά κάθετη αναφέρεται? Στην μελλοντική? Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι η κάθετη είναι σε αυτή την περίπτωση "πλάσμα του νόμου". Εχω μπλεχτεί λίγο... @pan 77 Ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. Το γνωρίζω για αυτό άλλωστε αναφέρω και τις ημερομηνίες. Όμως 1. η πρώτη κάθετη αναγνωρίστηκε από το ειρηνοδικείο (χωρίς να ξέρω πόσο δεσμευτικό είναι αυτό) και έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο και 2. Η σύσταση περαιτέρω καθέτου μεταγράφηκε και αυτή στο υποθηκοφυλακείο. Σκοπεύω να επισκεφτώ κάποιον άλλο συμβολαιογράφο αύριο να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Στην περίπτωση όμως που δεν θα έπρεπε να συσταθεί, τι σημαίνει πρακτικά αυτό? Λογικά αντιμετωπίζεται το τεμάχιο ως ένα μαζί με το κτίριο που υφίσταται σε αυτό, έτσι δεν είναι? Το γεγονός ότι έχει μεταγραφεί η πράξη στο υποθηκοφυλακείο, τι σημαίνει πρακτικά? Εάν είναι άκυρη η μεταγραφή τί γίνεται?
  5. Καλησπέρα στην κοινότητα! Καλή δύναμη, πακέτο με πολύ υπομονή και επιμονή μας εύχομαι. Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic γιατί έχω μια ερώτηση που αφορά το περιεχόμενο της βεβαίωσης μηχανικού. Η περίπτωση μου έχει ως εξής: Τεμάχιο εκτός σχεδίου, εντός ΖΟΕ. 1. Συμβολαιογραφική πράξη (μάλλον του 1990 - προκύπτει από τα συμφραζόμενα αλλά θα το ψάξω περαιτέρω), με την οποία γίνεται σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας. 2. Συμβολαιογραφική πράξη του 2004 που γίνεται σύσταση περαιτέρω κάθετης ιδιοκτησίας (?) και η οποία μεταγράφεται νόμιμα στο υποθηκοφυλακείο. Ο πελάτης μου κατέχει ένα ποσοστό περίπου 35% το οποίο και θέλει να μεταβιβάσει χωρίς να έχει κτίσει τίποτα. Ο άλλος συνιδιοκτήτης έχει κτίσει. Ποιό θα είναι το περιεχόμενο της βεβαίωσης που θα δώσω? Αφενός δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση για αδόμητο, αφετέρου δεν υπάρχει υφιστάμενη κάθετη ιδιοκτησία για την οποία να αναφέρω οτί δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Σε ευχαριστπώ και σένα rigit_joint για την σύμβολή σου. Η αναζήτηση μου στο site της βιβλιοθήκης του ΤΕΕ απέδωσε τους εξής καρπούς: "Οι νέοι γερμανικοί γερμανικοί κανονισμοί χαράξεων οδών RAS-L-1 '84 Ψαριανός , Β. - 1986 Τεχνικά Χρονικά" Δυστυχώς, εγώ τουλάχιστον, δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα σε καμία βάση δεδομένων του site για οδηγίες σύνταξης μελετών ισόπεδων ή/και ανισόπεδων κόμβων. Υ.Γ.: rigit_joint μάλλον έχεις δίκιο για την άστοχη τοποθέτηση θέματος. Δίκο μου λάθος!
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάνταση Θεοχάρη. Θα απευθυνθώ στην βιβλιοθήκη του ΤΕΕ... Αν βρώ κάτι, θα ενημερώσω.
  8. Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς στο forum, να με πληροφορήσει πού μπορώ να βρω τους Κανονισμούς Μελέτης Οδών κατά RAS? Κυρίως με ενδιαφέρουν τα τεύχη που περιλαμβάνουν τις οδηγίες για την κατασκευή ισόπεδων και ανισόπεδων κόμβων. (RAS - K - 1, RAL - K - 2). Μηπώς γνωρίζει ακόμη κανείς αν τα τεύχη ΟΜΟΕ-ΙΚ και ΟΜΟΕ-ΑΚ (Ισόπεδοι και Ανισόπεδοι Κόμβοι αντίστοιχα), των οποίων η εκπόνηση εκκρεμούσε το 2001, αν τελικά υποβλήθηκαν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα! Μόλις σήμερα είδα το συγκεκριμένο post και με ενδιαφέρει αρκετά. Από προγράμματα οδοποιϊας έχω χρησιμοποιήσει μόνο το Odos V8 (6 μήνες μέχρι και σήμερα) και το Anadelta V2.5 (δύο περίπου χρόνια). Το πρώτο σε επίπεδο μελέτης αποκλειστικά ενώ το δεύτερο σε περισότερο σε επίπεδο επιμετρήσεων. Προσωπικά και χωρίς να διαθέτω τεράστια πείρα στον τομέα των μελετών είμαι ικανοποιημένη και με τα δύο. Ωστόσο αν τελικά επέλεγα κάποιο αυτό θα ήταν το anadelta. Διαθέτει φιλικότερο περιβάλλον χρήσης, δικό του σχεδιαστικό περιβάλλον και πολύ καλή τεχνική υποστήριξη. Αλλά και πάλι τα παραπάνω σχόλια είναι προσωπικά και ως εκ τούτου πλήρως υποκειμένικά.
  10. Καλησπέρα στην κοινότητα των αγωνιζόμενων νέων μηχανικών! Σε ότι αφορά το πρόγραμμα για νέους μηχανικούς του 2007 του ΟΑΕΔ, με ερώτηση που είχαμε κάνει στα κεντρικά της Αθήνας μας είχαν πει ότι έχει "κλείσει" γύρω στο Μάρτιο του 2008. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος να έχει κάνει έναρξη τον Σεπτέμβριο και η αίτηση του να έγινε δεκτή! Προς Θεού, δεν υπονοώ τίποτα, απλά από ότι φαίνεται δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στις απαντήσεις των υπαλλήλων του Οργανισμού! Υπολογίστε ακόμη δύο άτομα για την Αναφορά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.