Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vvm

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

692 profile views

vvm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χθες 30 Σεπτεμβρίου 2020 έληξε η τελευταία παράταση-η 2η που έδωσε η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις του νόμου 4495/2017. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα της Κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, χωρίς οικοδομική άδεια κ.ά.). Συνεχίζεται όμως η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα των Κατηγοριών 1-4 μέχρι την 31 Μαρτίου 2026, με προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης. Από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ προκύπτει ότιμόνο τον Σεπτέμβριο υποβλήθηκαν σχεδόν 200.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Εξέλιξη η οποία υπογραμμίζει ότι η σταθερή θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι δεν θα δοθεί νέα παράτασηγια τα αυθαίρετα οδήγησε τελικάσε αθρόες δηλώσεις και κλείσιμο πολλών σημαντικών εκκρεμοτήτων. Οι πολίτες λοιπόν ανταποκρίθηκαν. Και για το ρεκόρ δηλώσεων που πραγματοποιήθηκε ήταν τεράστια η συμβολή του ΤΕΕ και των μηχανικών που εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χρειάστηκε να ξενυχτήσουν. Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι δεν δίνεται νέα παράταση. Είναι ζήτημα θεσμικής τάξης και αξιοπιστίας να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος. Αλλά και ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι σ’ όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας.Ωστόσο δεν παραγνωρίζουμε προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αυτή και επισημάνθηκαν από πολίτες και μηχανικούς. Γι’ αυτό ανακοινώνουμε τα ακόλουθα: 1. Για όσους προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της αυξημένης κίνησης που υπήρχε στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν τις επόμενες μέρες. Κανένας από όσους προσπάθησαν δεν θα μείνει εκτός ρύθμισης. Στην πλατφόρμα του ΤΕΕ έχουν καταγραφεί τα ίχνη αυτών των χρηστών του συστήματος και θα τους δοθεί η σχετική άδεια να ολοκληρώσουν την υπαγωγή. 2. Θα δοθεί ειδική παράταση για τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. 3. Το Υπουργείο συζητά την πρόταση του ΤΕΕ, ώστε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά μικρών αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί στην Κατηγορία 5 να μεταφερθούν στην Κατηγορία 4. Για όλα τα σχετικά θέματα μελετούμε τα στοιχεία και τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Με τη λήξη της χθεσινής προθεσμίας κλείνει μόνο μία από τις πολλές εκκρεμότητες που σχετίζονται με το θέμα των αυθαιρέτων. Θα ακολουθήσουν σύντομα παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και άλλων εκκρεμοτήτων που χρονίζουν στο θέμα αυτό. Προτεραιότητα μας είναι μια συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων για να σταματήσουν – πολιτεία, πολίτες και τεχνικός κόσμος - να σπεύδουν την τελευταία στιγμή για εμβαλωματικές διευθετήσεις.
  2. Χθες 30 Σεπτεμβρίου 2020 έληξε η τελευταία παράταση-η 2η που έδωσε η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις του νόμου 4495/2017. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα της Κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, χωρίς οικοδομική άδεια κ.ά.). Συνεχίζεται όμως η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα των Κατηγοριών 1-4 μέχρι την 31 Μαρτίου 2026, με προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης. Από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ προκύπτει ότιμόνο τον Σεπτέμβριο υποβλήθηκαν σχεδόν 200.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Εξέλιξη η οποία υπογραμμίζει ότι η σταθερή θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι δεν θα δοθεί νέα παράτασηγια τα αυθαίρετα οδήγησε τελικάσε αθρόες δηλώσεις και κλείσιμο πολλών σημαντικών εκκρεμοτήτων. Οι πολίτες λοιπόν ανταποκρίθηκαν. Και για το ρεκόρ δηλώσεων που πραγματοποιήθηκε ήταν τεράστια η συμβολή του ΤΕΕ και των μηχανικών που εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χρειάστηκε να ξενυχτήσουν. Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι δεν δίνεται νέα παράταση. Είναι ζήτημα θεσμικής τάξης και αξιοπιστίας να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος. Αλλά και ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι σ’ όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας.Ωστόσο δεν παραγνωρίζουμε προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αυτή και επισημάνθηκαν από πολίτες και μηχανικούς. Γι’ αυτό ανακοινώνουμε τα ακόλουθα: 1. Για όσους προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της αυξημένης κίνησης που υπήρχε στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν τις επόμενες μέρες. Κανένας από όσους προσπάθησαν δεν θα μείνει εκτός ρύθμισης. Στην πλατφόρμα του ΤΕΕ έχουν καταγραφεί τα ίχνη αυτών των χρηστών του συστήματος και θα τους δοθεί η σχετική άδεια να ολοκληρώσουν την υπαγωγή. 2. Θα δοθεί ειδική παράταση για τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. 3. Το Υπουργείο συζητά την πρόταση του ΤΕΕ, ώστε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά μικρών αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί στην Κατηγορία 5 να μεταφερθούν στην Κατηγορία 4. Για όλα τα σχετικά θέματα μελετούμε τα στοιχεία και τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Με τη λήξη της χθεσινής προθεσμίας κλείνει μόνο μία από τις πολλές εκκρεμότητες που σχετίζονται με το θέμα των αυθαιρέτων. Θα ακολουθήσουν σύντομα παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και άλλων εκκρεμοτήτων που χρονίζουν στο θέμα αυτό. Προτεραιότητα μας είναι μια συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων για να σταματήσουν – πολιτεία, πολίτες και τεχνικός κόσμος - να σπεύδουν την τελευταία στιγμή για εμβαλωματικές διευθετήσεις. View full είδηση
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω Ο.Α. του 2009 σε εκτός σχεδίου για κτίρια γραφείων. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει για αλλαγή χρήσης από γραφεία (έχουν ήδη προσμετρηθεί στον Σ.Δ.) σε κατοικία αλλά στο Ε9 το ακίνητο φαίνεται γραφεία και μη ηλεκτροδοτούμενο και εννοείται δεν υπάρχει άλλο αποδεικτικό του χρόνου αλλαγής χρήσης. Θεωρώ ότι η διόρθωση του Ε9 ώστε να φαίνεται κατοικία προ του 2011 δεν αρκεί καθώς δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο (νιώθω ότι υπάρχει σύγκρουση - πώς υπήρχε αλλαγή χρήσης (κατοικία) προ του 2011 χωρίς να υπάρχει ρεύμα για την οποιαδήποτε χρήση; Θα ήθελα τις απόψεις σας Ευχαριστώ!
  4. Υπόλοιπο δόμησης δεν υπάρχει, επομένως μιλάμε για τακτοποίηση. Αντίστοιχα σε παρόμοια περίπτωση, αν ο "αέρας" της οικοδομής ανήκει όλος στον Α και ο Β έχει κατασκευάσει τον αυθαίρετο αποθηκευτικό χώρο εντός της στέγης, ο Β έχει δικαίωμα τακτοποίησης αν έχει γίνει εκ κατασκευής και δε χρειάζεται να προηγηθεί τακτοποίηση και μεταβίβαση από τον Α στον Β; Αποκτά δηλαδή ο Β ιδιοκτησιακό δικαίωμα στη στέγη κάνοντας απλώς την τακτοποίηση;
  5. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Έχω να τακτοποιήσω αποθηκευτικό χώρο που δημιουργήθηκε σε στέγη οικοδομής χωρίς υπέρβαση ύψους - στην απόληξη κλιμακοστασίου δηλαδή. Η πρόσβαση γίνεται από το κλιμακοστάσιο, επομένως είναι ανεξάρτητος χώρος. Το καθαρό ύψος είναι 2,40 στο κέντρο και 2,04 στα πλαϊνά. 1) Θα το πάω με υπέρβαση δόμησης κύριων χώρων (χωρίς μειωτικούς συντελεστές) και στην περιγραφή θα σημειώσω χρήση βοηθητική (αποθήκη); 2) Επίσης αν ο "αέρας" της οικοδομής ανήκει μόνο στον πελάτη μου, τότε δε χρειάζομαι συναίνεση για την προαναφερθείσα υπαγωγή από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες της οικοδομής, σωστά; Ευχαριστώ πολύ!
  6. Danny14, μια φίλη μου αντιμετώπισε αντίστοιχη περίπτωση με το Εξοικονομώ ΙΙ. Είχε καθοριστεί ως ειδική κατηγορία και μετά από πολύ καιρό όπου έγινε η επεξεργασία της αίτησης ζητήσαν επιπλέον έγγραφα από το Εξοικονομώ όπως Ε1, Ε2 και υπεύθυνες δηλώσεις. Ακόμα βρίσκεται σε επεξεργασία το αίτημα απ'όσο ξέρω.
  7. Έχει κανένας συνάδελφος νεότερα; Τι ισχύει τελικά σήμερα; Υπάρχει εγκύκλιος που να λέει ότι δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης;
  8. nick_61, ο μηχανικός δηλαδή που εξέδωσε το ΠΕΑ δε προβαίνει σε κάποια ενέργεια; Το ανακαλεί η ΕΥΕΠΕΝ; Έχω κι εγώ περίπτωση που χρειάζεται ανάκληση αλλά το προηγούμενο ΠΕΑ το χει κάνει άλλος μηχανικός.
  9. Πολύ καλημέρα σας! Στη βεβαίωση μηχανικού αρκεί να δηλώσω ότι δεν έχει κτίσμα (πρόκειται για γήπεδο) ή πρέπει να αναφέρω και τα τ.μ. του στην τεχνική έκθεση; Τοπογραφικό δεν απαιτείται στην προκειμένη περίπτωση και αν δηλώσω τ.μ. θα είναι αυτά του τίτλου κτίσης και φοβάμαι μήπως δηλώσω αναληθή τ.μ. μη έχοντας κάνει μετρήσεις. Συμβουλές και προτάσεις δεκτές Το θέμα σας έχει αναρτηθεί στην κατηγορία του Ν.4014/11 ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ. Για οποιεσδήποτε περεταίρω ερωτήσεις και πληροφορίες, καλό θα ήταν να αναρτήσετε τις απορίες σας στα ανάλογα θέματα του Ν.4495/17 που είναι ο ισχύον νόμος σήμερα. danaikaterina
  10. Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια!
  11. ΚΑΝΑ το κτίριο είναι του 1929 και αυτό που "φαίνεται" στη φωτογραφία είναι μια προσθήκη αγνώστου χρονολογίας. Η προσθήκη είναι χτισμένη με συμπαγή τούβλα και καθώς είναι πολύ λίγα τετραγωνικά (ένα w.c.) οι αεροφωτογραφίες λόγω πολύ μικρής κλίμακας δε βοηθούν στον εντοπισμό του (ή μη). Οι ιδιοκτήτες, έγινε προσφάτως δικό τους, δε γνωρίζουν ακριβώς λένε 1950-1960. Σκέφτομαι μήπως μπορώ να ισχυριστώ ότι τα συμπαγή τούβλα ή αυτού του είδους η κατασκευή δαπέδου-οροφής σταμάτησε να χρησιμοποιείται από μια χρονολογία και μετά και έτσι ίσως καταφέρω να το βγάλω προ του 1955. Όσο κι αν έψαξα στο ιντερνετ ωστόσο, δεν κατάφερα να βρω κάποια πληροφορία ως προς τη χρονολογία των υλικών.
  12. georgegaleos αναφέρομαι στην κατασκευή της οροφής που φαίνεται στη φωτογραφία.
  13. Καλημέρα! Ψάχνω πότε (περίπου) ξεκίνησε η χρήση των διάτρητων τούβλων (με οπές) και πότε περίπου σταμάτησε η τοποθέτηση καλαμωτής στα δάπεδα. Αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει, θα είμαι ευγνώμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.