Jump to content

siaom

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About siaom

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

223 profile views
 1. Πήρα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη. Μου είπε είναι γενικό το πρόβλημα στον server και ευελπιστούν σε ένα μισάωρο να φτιάξει.
 2. Επίσης δεν είναι θέμα Internet Browser. Έχω δοκιμάσει διαφορετικούς και πάλι το ίδιο. Ζήλεψε απ'το σύστημα αυθαιρέτων φαίνεται!
 3. @koukoumelis Έχω 5 επιθεωρήσεις σε εκκρεμότητα αυτή την στιγμή. Μου βγάζει το μήνυμα που λες σε μία από αυτές μόνο. Δεν ξέρω τι είναι. Κατέβασα εκ νέου αρχείο xml, το εισήγαγα στο αρχείο του ΠΕΑ και το ξανανέβασα μήπως διορθωθεί άλλα τίποτα. Αν κάποιος συνάδελφος ξέρει κάτι ας βοηθήσει.
 4. Καλημέρα σας, Ασχολούμαι με 2-όροφη οικοδομή με υπόγειο κατά την άδεια, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει κατασκευασεί ο φέρων οργανισμός και οι τοιχοποιίες. Το υπόγειο προοριζόταν για χώρος στάθμευσης στην άδεια, στην πραγματικότητα, ωστόσο, έχει ξεμπαζωθεί και επίσης από τις τοιχοποιίες και τις εγκαταστάσεις είναι σαφές ότι θα γινόταν κατοικία. Όλα αυτά έχουν γίνει προ της 28/07/2011. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση για αλλαγή χρήσης στην περίπτωσή μου που πρόκειται για ημιτελή οικοδομή; Υπάρχει κάποια διαβάθμιση των "ημιτελών" ή παν ημιτελές δεν τακτοποιείται για αλλαγή χρήσης; Παραθέτω και σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου του άρθρου 86: " Για τις περιπτώσεις αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, προϋπόθεση για την υπαγωγή είναι η εγκατάσταση της χρήσης να έχει συντελεστεί προ της 28.07.2011. Συνεπώς, δεν μπορούν να γίνουν υπαγωγές για αλλαγή χρήσης σε ημιτελείς οικοδομές, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να θεωρηθεί μια χρήση εγκαταστημένη σε μία μη αποπερατωμένη οικοδομή".
 5. Καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης τετραγωνικών είναι 31/08. Σε περίπτωση ύπαρξης αυθαιρεσιών, η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης τετραγωνικών ακολουθεί την καταληκτική των αυθαιρέτων και είναι 30/06. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος , γιατί δεν μου βγάζει καθόλου λογική αυτό, δεδομένου ότι η ύπαρξη αυθαιρεσιών απαιτεί περισσότερο χρόνο για να γίνει σωστά η δήλωση τετραγωνικών. Ελπίζω αύριο μεθαύριο να πάρουν παράταση και τα αυθαίρετα μέχρι 31/12 π.χ., οπότε να πάνε τότε και οι δηλώσεις των τετραγωνικών τους. Μόνο τότε μου βγάζει λογική όλο αυτό και ας γίνεται με το μαρτύριο της σταγόνας.
 6. Καλησπέρα σας, Στην παρακάτω εικόνα έχουμε ένα υπόγειο εξ΄ολοκλήρου αυθαίρετο 42.00m2, ακριβώς κάτω από το νομίμως υφιστάμενο ισόγειο, που επίσης είναι 42.00m2. Ο στόχος είναι να αποφύγω την μελέτη στατικής επάρκειας. Το πρόβλημα είναι ότι για να μπαίνει φως στο χώρο έχουν διαμορφωθεί cour anglaise στις 2 πλευρές του με πολλά ανοίγματα και χάνω το κριτήριο του 75% της περιμέτρου από Ο/Σ ή μπατική τοιχοποιία, άρα δεν μπορώ να επικαλεστώ τις παραγράφους ε, ζ του άρθρου 2 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ 19409/1507. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να επικαλεστώ την παράγραφο ια του ίδιου ΦΕΚ με το σκεπτικό ότι η προσθήκη υπογείου δεν επιβαρύνει καθόλου το ισόγειο με κατακόρυφα φορτία. Όσο διαβάζω αυτή την παράγραφο, νομίζω ότι βασικά έχει γραφτεί για αυθαίρετες προσθήκες καθ' ύψος, ωστόσο αφήνει περιθώριο για ερμηνεία και χρήση και για άλλες περιπτώσεις. Θεωρείτε ότι μπορώ να την χρησιμοποιήσω στην περίπτωσή μου; Ευχαριστώ help.pdf
 7. Για να συγκρίνεις με όλη την επιτρεπόμενη δόμηση, εγώ πιστεύω ότι η δήλωση πρέπει να αναφέρεται σε όλο το ακίνητο. Δεν αρκεί η συναίνεση.
 8. Το θέμα είναι ότι η επέκταση ισογείου, προφανώς ιδιοχρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη ισογείου. Άρα η δήλωση θα αφορά την ιδιοκτησία ισογείου. Μην σε μπερδεύει ότι ο ίδιος άνθρωπος έχει και άλλη ιδιοκτησία, εσύ εξετάζεις ιδιοκτησίες χωρίς να έχει σημασία ποιος τις έχει. Είναι 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες, οπότε δεν μπορείς να τις παντρέψεις. Αυτό που θα γλίτωνες αν εξέταζες όλο το ακίνητο είναι η υπέρβαση > 200%, που οφείλεται στο ότι στο ισόγειο έχουν αποδοθεί λίγα χιλιοστά ιδιοκτησίας. Αν οι δύο ιδιοκτήτες έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και επικοινωνούν, κάνεις δήλωση για όλο το ακίνητο, έχεις μικρότερα ποσοστά υπερβάσεων και επιμερίζεις τα πρόστιμα που θα προκύπτουν στους 2 ιδιοκτήτες. Αν ο ένας μόνο χρησιμοποιεί τα αυθαίρετα, θα τα πληρώσει όλα αυτός. Αυτό προϋποθέτει όμως να μπορούν να επικοινωνήσουν.
 9. Θεωρώ πως με το άθροισμα των χιλιοστών δεν μπορείς να προχωρήσεις γιατί παντρεύεις 2 ιδιοκτησίες χωρίς να έχει γίνει ενοποίηση συμβολαιογραφικά. Θεωρώ πως η επέκταση του ισογείου πρέπει να συγκριθεί με τα χιλιοστά του (50/1000), που αυτό δυστυχώς θα οδηγήσει σε μεγάλη υπέρβαση. Την αποθήκη μπορείς να την βάλεις κατηγορία 3 αρκεί να είναι ισόγεια, επιφάνεια <15m2, ύψος < 2.50m και όντως αποθήκη (όχι λεβητοστάσιο, θέση στάθμευσης ή άλλος βοηθητικός χώρος). Σε περίπτωση που είναι διατεθειμένος ο άλλος συνιδιοκτήτης να κάνει τακτοποίηση, εξέτασε και το σενάριο να τακτοποιήσεις όλο το ακίνητο. Εγώ θεωρώ πως οικονομικά πάντα συμφέρει.
 10. Λογικό να διαφωνούμε. Για ελληνικό νόμο μιλάμε. Παρ' ότι διαφωνώ όμως δεν απορρίπτω αυτό που μου λες, ούτε τις εκατοντάδες τακτοποιήσεις σε καμία περίπτωση, απλά προσπαθούσα να σε κάνω να με πείσεις για αυτό που λες. Τέλος πάντων θα το σκεφτώ και άλλο. Νομίζω ουσιαστικά αυτό που μου λέτε είναι: "Αντιμετώπισέ το ως μία ιδιοκτησία με τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας και χωρίς συναίνεση και ας είναι και στην άλλη άκρη του οικοπέδου η αποθήκη". Ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον anton_civeng για τη βοήθεια.
 11. Στην τακτοποίηση διαφωνούμε dimitris GM. Θεωρητικά ο νόμος στην παράγραφο λέει ότι μπορείς. Πρακτικά θεωρώ ότι δεν μπορείς χωρίς συναίνεση. Η δήλωση που θα κάνεις στο σύστημα για να είναι σύννομη με τον ορισμό του άρθρου 99 θα πρέπει να μιλήσει για όλο το ακίνητο για να συμπεριλάβει την αποθήκη. Άρα θα σε πάει σε συναίνεση. Επίσης η αποθήκη δεν έχει χιλιοστά, άρα με τι επιτρεπόμενη δόμηση, κάλυψη κλπ. θα προχωρήσεις στη γενική περίπτωση;
 12. Έστω λοιπόν ότι προχωράς χωρίς συναίνεση. Θέλω να σταθώ στον χειρισμό της δήλωσης. Εγώ βλέπω τον παρακάτω δρόμο που τον θεωρώ ΛΑΘΟΣ. Κάνω μία δήλωση που αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία Α ορόφου και την αυθαίρετη αποθήκη στο δώμα (δεν ασχολούμαι με την ιδιοκτησία του ισογείου, ούτε με άλλα κοινόχρηστα). Το θεωρώ ΛΑΘΟΣ γιατί στο άρθρο 99, παρ.α διευκρινίζει ότι ή θα μιλάς για ιδιοκτησία ή για ακίνητο. Εγώ με αυτό το χειρισμό μιλάω για μία ιδιοκτησία και μία κατασκευή μέσα στο ακίνητο και αμελώ όλες τις υπόλοιπες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.